Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2009

Ombak....

Tekanan perasaan hilang bila melihat deruan ombak yang tenang....huhuhuhu... Sedihnya.....

Kenapa???

Bulan yang kelam kabut....
Apa yang kelam kabut pun aku tak tahu...
Payah untuk ditafsirkan apa yang telah terjadi...
Semua masalah yang difikrkan jatuh ke bahu...
tekanan perasaan yang di alami menyebabkan
bahu terasa sakit...
terasa seperti urat tendon putus satu persatu...
menahan beban tekanan perasaan..

apa ni...

perkara yang remeh sepatutnya menjadi senang saja...
kenapa nak menyukarkan perkara remeh...
tak fahamlah hati manusia-manusia jenis ni... ( akukah??)

Dietooo...

Diettooo....

Aku sedang berdiet??? Memang jadi sejarah lam hidup. Kenapa nak berdiet. Sebab 25 hb 2 2009 aku ader ujian fizikal Penolong Penguasa Penjara. Penolong je...xp.

Walauapapun, abah selaku Sjn. (B) memberi arahan dengan tegas " abah nak awak turunkan berat badan sekurang-kurangnya 3 kilo, bmi mesti bawah 26 dan tidak kurang 24... senang citer 25 je la. Abah nak awak mula kan latihan larian dan push up."

Mandakose..na..

Aku bertindak mengikut arahan ke?? Mestilah tak....aku kan degil. Tapi aku berdiet, tapi tak la 100%. Pantang orang ajak makan, aku pergi. Tapi yang pasti malam dah tak makan.

Gambate ! ! !

2009 ::Tahun Penuh Cabaran::

Salam perkenalan buat tahun 2009,
Biar pun bulan januari telah berlalu.. tetapi masih tidak terlambat untuk mengucapkan selamat tahun baru di ruangan My Idea...@>--.(",)

Awal tahun 2009, aku telah mendapat kerja di sebuah syarikat di Subang Hi-Tech. Lebih kurang sebulan aku di situ, aku minta berhenti. Kenapa??. Hanya diri ini yang lebih memahami kehendak hati.

Setelah berhenti, aku terus minta kerja di FTSM, UKM. Kenapa UKM? dan kenapa FTSM?. Mungkin kerana aku terlalu rindu kan FTSM, UKM? Mungkin ya mungkin juga tidak. Ramai kawan dan saudara mara yang tidak bersetuju dengan tindakan aku. Tapi kerana kedegilan dan kekerasan hati ini, mengatasi segala.

Sebenarnya aku, tidak akan mebuat sesuatu tanpa berfikir masak sampai hangus dan jugak minta pertolonganNya...

Walau apapun, aku tidak akan mudah mengalah. Biar pun air mata mengalir, aku akan tetap bangun mencari kekuatan....

Gambate....(mandakose..na)