Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel Cinta Hati As

As, husna dan cabaran ibu berkerjaya

Assalamualaikum

Lama as tak update tentang diri as.
Anak semakin membesar namun as rasa as kurang memberi kasih sayang dan perhatian lantaran komitmen kerja setiap hari.

Kedudukan kewangan as setiap bulan syukur alhamdulillah masih mampu tidak menyusahkan keluarga berbanding sebelum ini di mana as selalu minta bantuan keluarga untuk topup.

Untuk kehidupan yang semakin mencabar pada zaman sekarang, as masih teruskan lagi bisnes online tapi bak kata pepatah kat tempat kerja as, bisnes tu not fully utilized. Ya lah, as terpaksa bahagikan 4 kerja dalam 1 hari.

Setengah hari dah habiskan masa di office, balik malam dibahagikan kerja isteri dan ibu pula. Tinggal bisnes as hanya boleh bagi 10%-15% sahaja. Jadi apa yang as boleh expect hasilnya?

Mood Anak

As perasan sangat dengan Husna sekarang nampak selalu tantrum dan selalu sakit. Orang kata biasalah budak-budak pada umur 2 tahun ke 3 tahun.

Ada masa as nampak dia mengeluh, duduk tepi dinding mata pandang ke lantai sambil menguis debu-debu …

Happy Newborn Baby

Assalamualaikum

Pembuka bicara dari as untuk tahun 2015.

Alhamdulillah, syukur dengan kurniaNya, kami dianugerahkan cahaya mata perempuan...

Pengalaman mengandung, bersalin dan menyusukan baby adalah satu anugerah yang tak terhingga..









Benar orang kata, bila baby lahir kita kena sentiasa perhatikan wajahnya, sebab ia berubah-ubah setiap hari....
Susunan gambar mengikut umur harinya...
Baby sekarang da pandai senyum dan diagah dia ketawa..
Pic terakhir tidur atas perut abah..selesakan..so tak perlu nak 6pack..1 pack lagi bagus...
Berebutlah ibu dan baby nak 1 pack tu..uhukk
Siapa nama baby? Cukuplah di panggil habibah.....kikiki...

Berita Baik VS Berita Buruk

Assalamualaikum,
Kepada pembaca setia blog Cinta Hati As...
Alhamdulillah as dah lulus viva master Management Information System...pada 3hb April 2014. Tetapi dalam hari yang sama as di maklumkan oleh doktor as keguguran.

Ya 1 Mac 2014 as telah disahkan hamil 4 minggu. Teringat lagi saat gembira En Husband....eh..betul ker nak jadi bapak dah... Hari-hari membayangkan saat baby akan membesar dari dalam perut....dan saat dia dilahirkan...
Kepada ahli keluarga paling dekat iaitu mak abah, adik beradik dihebahkan awal meminta doa keberkatan dan keselamatan 
Selepas 10 minggu as beranikan diri letak perkembangan baby di facebook...ramai kawan-kawan yang mendoakan terbaik...kemudian as privatekan status untuk tatapan diri dan husband saja. Sebab teringat pesanan bahawa kami tak digalakkan menceritakan hal ni kepada umum atas faktor keselamatan.


Putaran masa imbas kembali.
30hb as di minta outstation ke Dungun, Terengganu untuk menghadiri meeting syarikat. 31 hb as pulang semula ke Selangor. …

Mencari KUPANG yang HILANG

Assalamualaikum...

Citer semalam..Mencari Damai yang HILANG di tukar kepada mencari KUPANG yang HILANG

-----------------------------------------------------------------------------

Teman x housemate buat research KUPANG..so nak cari induk di MELAKA...

Maka mula-mula kami cari tempat untuk proses pembiakan induk kupang di PD, NEGERI SEMBILAN..

Biarkan gambar berbicara...









Selepas selesai sesi temuramah...kami berjalan di tepian pantai PD

Sempat bermain buaian dan ombak....lupakan STRESS yang melandai dalam hati dan otak









Selepas selesai di PD, kami rushing to MELAKA...my birthplace...mencari induk KUPANG...tapi..ada citer sedih yang dicoverkan sahaja dengan jalan-jalan tempat bersejarah......huhuhuhu

Cincin Kahwin Lelaki Stainless Steel

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....dengan izinNya as dapat kumpul duit untuk beli cincin kepada Cinta Hati...

As tak kerja makan gaji tapi as buat kerja makan UNTUNG...just buat biz online full time, hehehehe...

Dah lama as usha-usha nak beli cincin kat kedai Baush K...ya sangat-sangat lama...cuma dia sahaja yang tak beri keputusan nak atau tidak...nak beli sendiri tak tau fit tak size sesuai tak design tu dengan jari...lama as simpan duit nak pergi beli cincin ke dia nihhhh....huhuhuhu

Siapa yang cerewet?? tah la....(^^)



Cincin ni jenis stainless steel, ada diamond. Ada warranty setahun untuk diamond sahaja....kalau nak polish boleh datang balik kedai Bausch ni.

Harganya?? haaa....harga yang as mampu milik.... dalam RM 3++.++

As tanya nak engrave ker tak? Cinta hati pun minta engrave nama kami berdua......( dalam hati..cooo cewitt..)

10 huruf - RM 5.00 jer...

oh ya...kenapa tidak beli sepasang waktu tu??? huhuhuhu....as nak juga sepasang macam dia punya..(T.T)

tak apa la..sob...sob…

SELAMAT HARI LAHIR AS!!

Assalamualaikum.....

Jum nyanyi lagi befday dengan as....

Allah selamatkan as...
Allah selamatkan as...
Allah selamatkan as..dan panjangkan umur murah rezeki dan heppi-heppi...
Allah selamatkan as...(^^)/

Yaaa......officially hari ni umur AS 28 tahun da.....jadi as da tak boleh perasan muda.....tua da...hahaha


Cinta hati as just wish doa saja pada as....takper-takper jangan sedih...takder hadiah sekarang bila-bila masa boleh bagi hadiah...hehehehe

Lagi 1 bulan as nak kahwin...waaaaa...takutnya nak kahwin......

Bolehkah dia jadi suami yang baik untuk as?

Bolehkah as jadi isteri yang baik untuk dia?

Kawan-kawan cakap perkahwinan ini tidak boleh dijangka...kita tidak akan tahu akibatnya jika kita tidak mencuba dulu.

Jika inginkan rumah tangga bahagia kena ikut garis panduan yang telah ditetapkanNya.

Huhuhuhu...ok ok korang...as faham...>.<

Sempena hari lahir as ni...as mohon pembaca blog CINTA HATI AS doakan as yang terbaik, murah rezeki dan bahagia dan as doakan agar anda juga bah…

Perlukan ubat CINTA HATI

Assalamualaikum

Macam mana rasanya bercinta dengan manusia???

As suka dengan cinta hati as...tapi as dah lupa sebab apa as suka kat dia...

Walaupun as dah lupa sebab apa as suka dia, tapi timbul satu perasaan sayang.

As bertanya dengan cinta hati as...awak sayang saya?

Tapi tiada jawapan....

As sangat konfius...ya....seperti as seorang saja yang sayangkan dia.

Pembaca blog as.....cinta hati anda sayangkan andakah? Adakah si dia akan cakap "I LOVE U"

Jika si dia ada cakap "I LOVE U" sejauh mana maksud love itu? atau di bibir sahaja? atau benar-benar lahir dari hati?

Bolehkah anda merasainya?

Adakah as ni KAYU yang tidak memahami perasaan sayang si dia sampai perlu  berkata

"SAYA SAYANG AWAK??"

oh no.......saya perlukan ubat cinta untuk hati saya memahami perasaan Cinta Hati Saya.............(o.O)/



Citer gadis dengan Katak

Assalamualaikum (^^)/

Pada zaman dahulu kala, 3 orang gadis pergi berguru di sebuah pergunungan. Setelah tamat pengajian, Guru mereka berpesan...

Guru : "Dalam perjalanan pulang nanti berhati-hatilah kamu supaya jangan terlangkah katak."
Gadis 1 : "Apa akan jadi kalau kami terlangkah tok?"
Guru : "Kamu akan berkahwin dengan lelaki tak hensem"


Maka berhati-hatilah, mereka bertiga dalam perjalanan kerana bimbang terlangkah katak dan dapat lelaki tak hensem...

Sampai di satu kawasan paya, hujan renyai-renyai dan tanah pun becah....Gadis ke 2 menjerit...eh..katak!!

Gadis 1 dan Gadis 3 pun melompat, tapi sayang.....dalam melompat-lompat seperti lompat katak tu, mereka berdua terlompat ke atas katak....

Maka menangislah mereka, Gadis ke 2 rasa kesian dengan rakan-rakan segurunya itu...

Gadis 3 : " Waa..waa..waa....aku dah terlangkah katak"

Gadis 2 dan Gadis 1 memujuk hati Gadis 3....guru bergurau sahaja agaknya...janganlah bersedih...

Setelah Gadis 3 …

Zakat seorang anak perempuan dan isteri

Assalamualaikum,,,
tersentap kejap hati as...
as terlupa akan perasaan abah...
sedih rasa hati apabila baca mesej antara as dan abah.
apa yang berlaku????
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pendapatan as sejak berniaga online ni..., alhamdulillah setakat ni lepas untuk makan minum bayar sewa rumah dan membeli keperluan asas untuk diri sendiri seperti kain baju.
Setiap kali mak abah nak beri wang saku, as akan minta mak simpan sahaja atau berikan pada adik as. Sebab adik seorang yang masih bergantung kepada mak abah.
Mak selalu sedih sebab kadang-kadang dia terlupa nak bagi duit pada as...yer la dulu-dulu as selalu minta duit dengan mak setiap hujung bulan.
Tapi sekarang as dah tak minta....
Oh emak...jangan bersedih, sekarang as dah boleh usaha cari duit sendiri...as hanya perlukan doa keberkatan dari mak abah sahaja...itu sudah sangat mencukupi bagi as.
--------------------------------------------------------------------…

LAGU CINTA HATI

Assalamualaikum

Tengah as buat kajian tentang top ranking KEYWORD melalui SEO. As terjumpa lagi Cinta Hati..

As tak pasti berapa lama dah lagu ni keluar...tapi apa yang as suka..ialah tajuk lagu ni ialah  Cinta Hati dan penyanyi dia pun as suka Sheila Hamzah....

Jadi jum nyanyi...bagi siapa yang bosan-bosan tu..


Lirik Lagu Cinta Hati - Shila Amzah
Senangnya dalam hatiku
Lihat kau disisi
Dari kejauhan mata
Namun dekat dihati

Kau memelukku indah
Membisik namaku
Kau tanyakan ku soalan
Yang buat ku terpaku

Korus
Bila kau kata kau cinta
Ku juga cinta mu
Bila kau bilang kau rindu
Ku juga rindu mu

Lama telah ku menyimpan
Hasrat 'tuk hidup dengan mu
Oh ohh sayang, ku cinta mu..

Satu dunia tahu aku adalah milikmu
Ku persembahkan cinta yang terbaik
Hanya lah untuk mu


Ulang Korus

Rap
Sudah berkali-kali ku terjatuh cinta
Sudah berkali-kali juga ku kecewa
Tapi ternyata segalanya berbeza
Bila aku dengan kamu,
Kamu dengan aku oh..
Tiada lelaki yang bisa jadi sehebatmu
Muzik Dan jenaka mu mencuri…

Membawa diri lagi

Assalamualaikum...

Agak terkecil hati dengan kata-kata seorang.

As rasa macam as sahaja yang lebih-lebih..

As rasa macam as sahaja yang berusaha

As rasa macam as ni sahaja bertepuk sebelah tangan...

As merintih merayu dengan Allah untuk diberi kekuatan hati

As menangis mengadu dengan Allah untuk dipermudahkan segala

As menangis kerana as tidak tahu macam mana nak handle

As tak tahu apa yang as tak tahu,

As dah cuba sedaya upaya untuk menjadi yang terbaik

Tapi as masih di pandang mudah sahaja..

As rasa nak bawa diri lagi

Ke mana distinasi kali ini untuk pergi?

Tapi bila teringatkan mak abah yang mencari as, tak sampai hati untuk diamkan diri



Surat Buat Diri As Sendiri
As ingat tak kata-kata ni....

Kata-kata itu sebenarnya tidak mempunyai makna untuk menjelaskan perasaan.

MANUSIA..... boleh membentuk SERIBU kata-kata, SERIBU bahasa,

Namun, ia tidak dapat memperlihatkan UNGGULnya perasaan...

Jangan sedih as....

Sabar...sabar..sabar...

Jika sudah sampai tahap tidak mampu untuk bersabar lagi,…

Cinta Hati As suka Kucing

Assalamualaikum...

Kepala pusing + sakit tekak + hati sakit + cuaca panas = rasa kurang sihat sikit..alhamdulillah kerana sakit.

Tapi sebagai peniaga online yang menjawab telefon dan sms, tanda senyuman mesti dibuat...kerana customers is always lovely person...tapi Cinta Hati As lagi di hati yer...jangan cemburu..hehehe...


Siapa Cinta Hati As?

1. Allah - > tiada yang disembah melainkanNya

-- ada orang kata as poyo dengan statement di atas. Kerana mungkin dia fikir as berpura-pura alim. Hurm...as malas nak cakap apa...ikut suka hati anda.

2. Rasulullah S.A.W

-- agak sukar untuk mencontohi tauladan Baginda....sering kali tewas dengan perasaan dan hawa nafsu...
teruja dengan Laksamana Sunan yang sedaya upaya mengikuti jejak langkah baginda (hanya watak fiksyen)

3. Ibubapa

-- as rasa majoriti pasti sayangkan ibubapa...walau apa pun terjadikan? mungkin ada kes yang terpencil..
As sekarang ni sedaya upaya untuk membantu mak abah. As taknak dah tengok diorang sedih.

4. Adik beradik & k…

Beware of the sweet blood a.k.a darah manis

Assalamualaikum...


Entri jer ikut bahasa oghang putih...hahaha

Pencinta hati as....

Hurmmmm......korang curiosity kill the cat tak kalau ada no yang tidak di kenali asyik call dan sms untuk berkenalan dengan korang?

Kalau as memang la sangat-sangat nak ambil tahu, siapakah manusia disebalik nombor-nombor itu.

Adakah ini namanya dugaan menjadi tunang orang?

dan adakah ini maksudnya darah manis?

Adakah ia satu permainan dari mana-mana pihak untuk menguji kesetiaan as?

Kalau betul nak menduga as kenapa tak duga as sebelum jadi tunang orang?

Kenapa yer? as pun nak tau juga...


Oh...sememangnya curiosity kill the cat....

Kalau as teruskan permainanan ini mungkin as dah jadi dead cat...


Apa yang as buat sekarang ni cuba butakan mata dan pekakkan telinga teguhkan hati agar tidak mengambil tahu nombor-nombor nakal yang cuba mengusik as.


Setiap hari as akan menerima paling sikit 5 nombor tak dikenali...yer la as kan peniaga online.

As sekarang rasa tidak aman selepas dapat mesej yang bukan-buka…

MATI ITU PASTI, HIDUP ITU INSYAALLAH

Assalamualaikum,

Sepatutnya as menulis entri ini di Bangi, Selangor. Tapi as terkandas di Temerloh, Pahang kerana bas kesukaan as tidak berjalan ke KL untuk hari ni...kenapakah????

As dah molek salam peluk cium atuk minta ampun maaf, bila tiba masa as nak beli tiket balik KL tengok status di kaunter tiket 'PERJALANAN KE KL HARI INI TIADA'....ok bukan habis tapi tiada??

Maka as pun tengok bas lain...majoriti dah habis dan paling awal pun ada jam 4 petang.

Kalau naik bas jam 4 petang...maknanya as akan sampai lebih kurang jam 630 petang....atau mungkin lebih lagi sebab hari ni ahad, ramai budak cuti sekolah da balik...lepas tu tukar tren 2 kali mesti da sampai malam di bangi...pastu jalan sorang-sorang dalam gelap..takut...

Maka dengan nada gembira mak abah, balik pagi esok sahaja la...buat-buat muka risau, padahal sukar nak melepaskan anak TUNGGUL tunggal perempuan mereka ni (@@)

cukuplah celoteh pembuka bicara as
----------------------------------------------------------------…

Ikhlaskah hati apabila suami ingin berkahwin lagi?

Assalamualaikum....

Masa belum jadi tunang orang.....

Hosmate : Acik (nama manja as)  boleh terima tak kalau suami nak kawin sorang lagi...

Acik : Hurm....insyaAllah

Masa dah jadi tunang orang.....

En tunang : Asnida ( skema!! ) kalau saya kahwin sorang lagi awak marah tak?

As : %$%&^%$#@ (dalam hati..hukkk sedihnya...belum kahwin dah tanya) erm.....boleh tapi kenala beritahu....


Persoalan as disini....

Kenapa lelaki suka sangat tanya benda macam ni walaupun belum menjalin hubungan yang sah...bukankah ia boleh mencetuskan pergaduhan? merajuk dan salah faham?

Memangla sekadar persoalan....tapi kenapa?

Jawapan yang diberikan oleh Cinta hati as --> saja nak menduga hati....

Persoalan yang diberikan anda pada masa kini as memang boleh jawab..tapi tindakan pada masa akan datang as tiadala jaminan...


Mood : Tiada perasaan....nak nangis pun tak rasa perlu...

As serahkan aturan hidup as pada Allah....jika itu takdirnya..as harap as redha...

Dendam itu bara Marah itu api

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum as titipkan doa selamat ke atas pembaca blog Cinta Hati As.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyanyang
Sesungguhnya aku berlindung dengan Allah daripada hasutan syaitan yang direjam

Entri ini khas buat Cinta Hati As

Marah itu api Dendam itu bara Tidak dinafikan, as sendiri seorang yang pemarah, perajuk dan penangis..
Oleh itu entri ini juga adalah ingatan buat diri as sendiri juga dan buat tatapan pembaca blog Cinta Hati As

Rasulullah SAW telah mengajarkan kita bahawasanya jika kita tengah marah maka berwuduklah

Jika berdiri - duduklah
Jika duduk - baringlah


Apa-apa pun kita cubalah bertahan marah dengan beristighfar dan berzikir selagi mana musuh kita itu tidak mencemarkan Islam

--------------------------

Ramai yang tahu iblis tidak senang duduk melihat kebahagiaan keturunan Adam a.s

Oleh itu, dia mengepalai tentera syaitannya untuk memastikan setiap anak adam di hasut terutama dalam keadaan marah.

Ap…

Cinta Jangan Pergi

Mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
Mengapa kita masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu, bertemu saat kau milik yang lain
Mungkin kau bukanlah jodohku, bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu, setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu

Mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang (terus terang)

Aku merindukanmu, setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu

Aku merindukanmu, setengah mati merindu
Aku merindukanmu, masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu (ku tetap menunggu)
(setengah matiku menunggumu) menunggumu
Aku tetap menunggumu






--------------------------------------------------------------------------------------------

Jodoh itu satu ketetapan Allah

Kita terus terang sahaja sebab kita tahu hati kita lebih dari orang lain

Janganlah a…

Bride to be Cinta Hati As..sangat mendebarkan dan kelakar...

Assalamualaikum
Akhirnya as dapat curi sedikit masa untuk update tentang majlis pertunangan as atau bride to be....
Syukur alhamdulillah, tanpa dijangka dan diduga, as telah pun diikat tanda sebagai bakal isteri kepada seorang hamba Allah...(rahsia dulu yer..hehehehe)
Apa persediaan anda untuk mengadakan majlis pertunangan atau dalam bahasa lain majlis meletak tanda?
As simple sahaja....
As ingat nak buat mudah aja....sediakan hadiah untuk sebelah dia dengan bungkus-bungkus aja...tapi mujur la along dan kakak ipar as telah menyediakan tapak hantaran yang di panggil PAR atau dulang hantaran siap dengan hiasan bunga-bunga lagi....
Along cakap...jangan dengor cakap as tu...hahahaha....amboi....jadi along la yang buat decoration termasuk sirih junjung as...

As dengan kak saadah hanya buat bakul buah dan tambah bunga atas  hantaran yang tak siap lagi...hehehehe








As memberikan 7 dulang hantaran dan Cinta Hati As membalasnya dengan 5 dulang juga....( Par as panggil dulang yer...)
Kelakar jug…

Kekuatan Cinta Hati As

Assalamualaikum.....

Pencinta hati as...

as sedih....

terlalu ramai yang berkorban demi as

as sedih

bila jadi orang terakhir tahu...apabila orang kesayangan ditimpa masalah

as sedih

bila as terlalu disayangi, tapi as tak sedar

as sedih

sebab as tak sedar as gembira semasa orang lain susah hati dan sedih.

Ini jawapan mereka apabila tahu as menangis....

Kegembiraan as adalah pengubat hati mereka yang luka

as sedih lagi...

............tapi bila diaorang kata kebahagiaan as adalah kegembiraan utama mereka dan pengubat hati mereka......


Jadi as...akan cuba sedaya upaya untuk menghilangkan rasa sakit di hati mereka...as akan cuba sedaya upaya...

Terima kasih Cinta Hati As...moga Allah memberikan kegembiraan dan kebahagiaan buat anda semua

As sangat sayangkan semua Cinta Hati As

Jangan ada lagi sengketa dan pergaduhan okeys? Sebab ia membuatkan as rasa sesak nafas dan tertekan (~~)/

Gwiyomi lyrics with translation

Salam Sejahtera (^^)/
as boring sangat plus mengantuk sangat ....jadi jum nyanyi Gwiyomi dengan as (^^)/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
choko meopin han jogak sikyeonoko
gosohan uyuhanjaneul gidaryeoyo
oppahago nahago kkok maju anjaseo
seoro sonbadak wie yeppeun nakseoreul hajyo hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro ildeohagi ileun gwiyomi
ideohagi ineun gwiyomi
samdeohagi sameun gwiyomi
gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
sadeohagi sado gwiyomi
odeohagi odo gwiyomi
yukdeohagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro hana dul set nun gamgo naege dagawa
du soneuro nae boreu…