Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label Cinta Hati As. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Cinta Hati As. Papar semua catatan

Happy Newborn Baby

Assalamualaikum

Pembuka bicara dari as untuk tahun 2015.

Alhamdulillah, syukur dengan kurniaNya, kami dianugerahkan cahaya mata perempuan...

Pengalaman mengandung, bersalin dan menyusukan baby adalah satu anugerah yang tak terhingga..









Benar orang kata, bila baby lahir kita kena sentiasa perhatikan wajahnya, sebab ia berubah-ubah setiap hari....

Susunan gambar mengikut umur harinya...

Baby sekarang da pandai senyum dan diagah dia ketawa..

Pic terakhir tidur atas perut abah..selesakan..so tak perlu nak 6pack..1 pack lagi bagus...

Berebutlah ibu dan baby nak 1 pack tu..uhukk

Siapa nama baby? Cukuplah di panggil habibah.....kikiki...

Berita Baik VS Berita Buruk

Assalamualaikum,

Kepada pembaca setia blog Cinta Hati As...

Alhamdulillah as dah lulus viva master Management Information System...pada 3hb April 2014. Tetapi dalam hari yang sama as di maklumkan oleh doktor as keguguran.


Ya 1 Mac 2014 as telah disahkan hamil 4 minggu. Teringat lagi saat gembira En Husband....eh..betul ker nak jadi bapak dah...
Hari-hari membayangkan saat baby akan membesar dari dalam perut....dan saat dia dilahirkan...

Kepada ahli keluarga paling dekat iaitu mak abah, adik beradik dihebahkan awal meminta doa keberkatan dan keselamatan 

Selepas 10 minggu as beranikan diri letak perkembangan baby di facebook...ramai kawan-kawan yang mendoakan terbaik...kemudian as privatekan status untuk tatapan diri dan husband saja. Sebab teringat pesanan bahawa kami tak digalakkan menceritakan hal ni kepada umum atas faktor keselamatan.


Putaran masa imbas kembali.
30hb as di minta outstation ke Dungun, Terengganu untuk menghadiri meeting syarikat. 31 hb as pulang semula ke Selangor. Memang sangat penat, pinggang dan pinggul terasa sangat-sangat sakit....

1hb as mesej bos untuk masuk lewat, kerana badan rasa sangat sakit....ya..mungkin orang lain pun penat...
bos faham dan benarkan.

2hb dan 3 hb as da apply cuti untuk persediaan viva master tambahan 2hb adalah check up kandungan baby..

Pagi 2hb, En husband kerja malam, so as just minta belikan sarapan jumpa di KK Bangi. Jalan jem...so perjalanan yang dekat rasa panjang. Lepas selesai urine dan blood test, nurse check tummy....ya...dia kata kecil lagi ni....baru 2 bulan setengah...HB cantik 11.3, tiada sebarang masalah lain...dan usia kandungan 18 minggu akan scan lagi....untuk check semua....alhamdulillah as balik dengan senang hati...bersiap sedia untuk buat slide presentation viva...

Pagi 3 hb...kemas rumah untuk hilangkan rasa gementar...setelah selesai as mandi sekali lagi, rasa badan tak selesa dan kebetulan air di rumah sedang dicatu..so as angkat air dalam tong kecil...takper...baby da kuat ni....kata as dalam hati...kemudian perkara yang paling as takuti terjadi....spotting blood!!


Call mak, teruk kena marah, call husband...discuss minta lambatkan masa viva, call penyelia tak boleh nak lambatkan sebab hari tu as sorang jer viva..so boleh rushing...

BILIK VIVA

Hari tu as tak rasa debar nak viva tapi as debarkan pasal baby....

Masuk dalam bilik viva presentation as tak sampai 20 minit...sebab nak cepat...tunggu keputusan pemeriksa...dan as LULUS...

Semua orang cakap tahniah...tapi as tak dengar apa dah...as cakap dalam hati cepat...cepat..cepat.....

En husband dah bising...suh cepat nak kejar ke KK Bangi...sampai di KK, as berdoa...biarlah ia pendarahan biasa...

Tapi doc buntu...berapa kali dia scan...darah ambil lagi...2 lubang sudah badan as dicucuk..takper..takper...

Tapi keputusannya....Puan...Kandungan puan tidak menjadi....baby mula mengecil 1 cm dari scan yang sebelumnya...

Doc kata lagi 80% saya percaya baby ni tak menjadi...sila rujuk pakar O & G di hospital hari ni juga.

As terdiam...20 % mungkin ada peluangkan??

Keluar bilik doc, muka tersenyum kelat, tarik tangan suami dan terus menangis dalam perjalanan ke hospital.

Kami banyak berdiam..sampai di hospital kajang, keputusan yang sama diperolehi.

As sukar nak terima keputusan doktor. Mungkin mesin rosak….

PROSES D&C


As dan husband ambil masa sampai 7hb April  untuk membuat keputusan untuk cuci rahim. Semua ahli keluarga as beri cadangan yang terbaik. Tidak perlu tunggu sehingga 2 minggu untuk dia gugur sendiri. Kerana bimbangkan toksin dan jangkitan kuman.

Dalam masa yang sama pendarahan makin banyak setiap hari. Tapi as kuatkan hati, baby okey...

Abah call tidak henti pujuk buat proses D&C, husband pun bersetuju dengan abah untuk bawa as pergi hospital.

Akhirnya as dengan berat hati masuk wad malam 7hb. Doktor check sekali lagi, pendarahan memang terus berlaku. Dan as diberitahu akan masuk bilik bedah jika ada kekosongan. As perlu puasa 12 jam…tapi as dah tak lalu nak makan…last lunch hour 1 pm masa di office.

8hb, tangan dah masuk iv…ya sakit kena cucuk…tapi sakit lagi perut as…selepas doc masukkan ubat…


Kemudian as tumpah darah yang banyak….mujur tak pengsan…akhirnya baby keluar dengan kantungnya…as ambil dan cuci sebelum serahkan pada nurse.

Doc buat scan, masih ada sisa daging dan darah beku dalam rahim as…maka as disiapkan dan dikejarkan ke bilik operation. As hanya sempat mesej pada husband yang tengah bekerja...

Dalam hati...ya Allah, harap tiada berlaku apa-apa pada rahimku…macam-macam cerita as dengar pasal proses cucian ni…hati as rasa gentar.

Allah kabulkan juga doa as agar baby tak disedut melalui proses D&C…tak tahu kenapa hati as rasa tak rela ia disedut… mungkin rasa kasihan kerana proses yang dilalui oleh baby walau ia belum bernyawa.

Proses D&C membuatkan jasad baby hancur..as rasa sedih...as berdoa tanpa henti agar dia keluar secara normal


Selesai sahaja operation…as tak boleh bangun selama 7 jam..kerana ubat bius…

Husband di sisi sekejap sahaja…sebab waktu melawat dah habis sewaktu as selesai operation…terasa sedih apabila mak guard suh husband keluar….as merayu tunggu sekejap…biarkan sahaja mak guard nak marah…husband akur…

Selepas 7 jam berlalu…as da boleh angkat kaki, tiada rasa sakit di perut.

Doc check jantung as setiap masa bimbangkan as..

Kemudian as merayu nak balik malam tu juga…kebetulan abah datang…maka dibawanya as pulang temerloh.


Kalau ditanya tak sakit? As cakap tak…kalau cakap ya…mau dok bagi pulang??

Sampai temerloh jam 2 pagi… mula terasa bisa…selepas ubat bius dan tahan sakit hilang..

Tapi kepedihan hati as lagi sakit dari itu.

Bangun esoknya seperti dalam mimpi….pegang perut…baby dah tiada dalam perut as..

Ramai pihak yang rasa bersalah atas kehilangan ini…tapi as minta tidak perlu…untuk apa anda rasa bersalah? Segala kesalahan hanya terletak di bahu as seorang...

Satu pengajaran besar buat as diatas kehilangan ini..ialah satu tanda ingatan dari DIA…mungkin as terlalu lalai dengan hidup as…terlalu rasa senang…atau mungkin terlalu yakin as ni baik...tah-tah ada orang tak suka. Jadi sentiasalah cuba terbaik untuk buat baik..tapi jika orang masih bencikan kita..serahkan sahaja Allah sebagai Hakim. Siapalah as ini...


Buat anak, walau ruh masih belum ditiup ke dalam jasad mu. Ibu tetap menganggap kamu anak ibu...kita berbicara dikala ibu suka dan juga sewaktu ibu sedih menangis. 

Ibu akan belajar redha dan merawat segala kelukaan dihati ibu. Kehadiran awalmu antara berita yang paling gembira selain ayahmu masuk melamar ibu.

2 bulan setengah adalah memori terindah antara kita.

Mencari KUPANG yang HILANG

Assalamualaikum...

Citer semalam..Mencari Damai yang HILANG di tukar kepada mencari KUPANG yang HILANG

-----------------------------------------------------------------------------

Teman x housemate buat research KUPANG..so nak cari induk di MELAKA...

Maka mula-mula kami cari tempat untuk proses pembiakan induk kupang di PD, NEGERI SEMBILAN..

Biarkan gambar berbicara...

disambut oleh Amoi..bodyguard DR,LINA

Ayu, Amoi n Dr.Lina berbincang pasal kupang


Bekas air laut untuk simpan udang/kupang

Udang

udang kara

kawasan gudang kajian penternakan haiwan laut


Selepas selesai sesi temuramah...kami berjalan di tepian pantai PD


Sempat bermain buaian dan ombak....lupakan STRESS yang melandai dalam hati dan otak






paling suka pic ni...AYU...u r so small but i look at u like a TOUGH & BIG guy..u r one of my frens dat inspired me in LIFE..

feel free or freez?? heheheh...



Selepas selesai di PD, kami rushing to MELAKA...my birthplace...mencari induk KUPANG...tapi..ada citer sedih yang dicoverkan sahaja dengan jalan-jalan tempat bersejarah......huhuhuhu














Ok.....rasa puas hati dapat jalan semalam...walau kami tidak mahir jalan, tapi Allah permudahkan...

terima kasih kepada Cinta Hati yang memberi peluang kepada as untuk keluar bersama rakan-rakan.


Cincin Kahwin Lelaki Stainless Steel

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....dengan izinNya as dapat kumpul duit untuk beli cincin kepada Cinta Hati...

As tak kerja makan gaji tapi as buat kerja makan UNTUNG...just buat biz online full time, hehehehe...

Dah lama as usha-usha nak beli cincin kat kedai Baush K...ya sangat-sangat lama...cuma dia sahaja yang tak beri keputusan nak atau tidak...nak beli sendiri tak tau fit tak size sesuai tak design tu dengan jari...lama as simpan duit nak pergi beli cincin ke dia nihhhh....huhuhuhu

Siapa yang cerewet?? tah la....(^^)



Cincin ni jenis stainless steel, ada diamond. Ada warranty setahun untuk diamond sahaja....kalau nak polish boleh datang balik kedai Bausch ni.

Harganya?? haaa....harga yang as mampu milik.... dalam RM 3++.++

As tanya nak engrave ker tak? Cinta hati pun minta engrave nama kami berdua......( dalam hati..cooo cewitt..)

10 huruf - RM 5.00 jer...

oh ya...kenapa tidak beli sepasang waktu tu??? huhuhuhu....as nak juga sepasang macam dia punya..(T.T)

tak apa la..sob...sob..


Niat di hati kalau as ni jutawan memang as akan belikan sahaja cincin platinum harga beribu riban....tapi ini sahaja yang as mampu...

Cinta hati as....

As sayang anda....

Semoga ikatan suci kita berkekalan hingga akhir hayat...insyaAllah.

SELAMAT HARI LAHIR AS!!

Assalamualaikum.....

Jum nyanyi lagi befday dengan as....

Allah selamatkan as...
Allah selamatkan as...
Allah selamatkan as..dan panjangkan umur murah rezeki dan heppi-heppi...
Allah selamatkan as...(^^)/

Yaaa......officially hari ni umur AS 28 tahun da.....jadi as da tak boleh perasan muda.....tua da...hahaha


Cinta hati as just wish doa saja pada as....takper-takper jangan sedih...takder hadiah sekarang bila-bila masa boleh bagi hadiah...hehehehe

Lagi 1 bulan as nak kahwin...waaaaa...takutnya nak kahwin......

Bolehkah dia jadi suami yang baik untuk as?

Bolehkah as jadi isteri yang baik untuk dia?

Kawan-kawan cakap perkahwinan ini tidak boleh dijangka...kita tidak akan tahu akibatnya jika kita tidak mencuba dulu.

Jika inginkan rumah tangga bahagia kena ikut garis panduan yang telah ditetapkanNya.

Huhuhuhu...ok ok korang...as faham...>.<

Sempena hari lahir as ni...as mohon pembaca blog CINTA HATI AS doakan as yang terbaik, murah rezeki dan bahagia dan as doakan agar anda juga bahagia dan murah rezeki..(^^)/


Satu ciuman untuk korang yang baca entri ni....muaahhh dari baby Sufiyyah...:P

Perlukan ubat CINTA HATI

Assalamualaikum

Macam mana rasanya bercinta dengan manusia???

As suka dengan cinta hati as...tapi as dah lupa sebab apa as suka kat dia...

Walaupun as dah lupa sebab apa as suka dia, tapi timbul satu perasaan sayang.

As bertanya dengan cinta hati as...awak sayang saya?

Tapi tiada jawapan....

As sangat konfius...ya....seperti as seorang saja yang sayangkan dia.

Pembaca blog as.....cinta hati anda sayangkan andakah? Adakah si dia akan cakap "I LOVE U"

Jika si dia ada cakap "I LOVE U" sejauh mana maksud love itu? atau di bibir sahaja? atau benar-benar lahir dari hati?

Bolehkah anda merasainya?

Adakah as ni KAYU yang tidak memahami perasaan sayang si dia sampai perlu  berkata

"SAYA SAYANG AWAK??"

oh no.......saya perlukan ubat cinta untuk hati saya memahami perasaan Cinta Hati Saya.............(o.O)/



Citer gadis dengan Katak

Assalamualaikum (^^)/

Pada zaman dahulu kala, 3 orang gadis pergi berguru di sebuah pergunungan. Setelah tamat pengajian, Guru mereka berpesan...

Guru : "Dalam perjalanan pulang nanti berhati-hatilah kamu supaya jangan terlangkah katak."
Gadis 1 : "Apa akan jadi kalau kami terlangkah tok?"
Guru : "Kamu akan berkahwin dengan lelaki tak hensem"


Maka berhati-hatilah, mereka bertiga dalam perjalanan kerana bimbang terlangkah katak dan dapat lelaki tak hensem...

Sampai di satu kawasan paya, hujan renyai-renyai dan tanah pun becah....Gadis ke 2 menjerit...eh..katak!!

Gadis 1 dan Gadis 3 pun melompat, tapi sayang.....dalam melompat-lompat seperti lompat katak tu, mereka berdua terlompat ke atas katak....

Maka menangislah mereka, Gadis ke 2 rasa kesian dengan rakan-rakan segurunya itu...

Gadis 3 : " Waa..waa..waa....aku dah terlangkah katak"

Gadis 2 dan Gadis 1 memujuk hati Gadis 3....guru bergurau sahaja agaknya...janganlah bersedih...

Setelah Gadis 3 puas menangis di sepanjang perjalanan, maka hendak atau tidak mereka sampai ke penghujung perjalanan dan terpaksa berpisah ke tiga-tiga mereka.

Di situ mereka berpeluk dan meninggalkan kata-kata ingatan antara satu sama lain. Iaitu setelah 1 tahun akan berjumpa kembali.

Setelah setahun berlalu


Ketiga-tiga gadis ini telah pun berkahwin, dan seperti yang dijanjikan akan bertemu kembali bersama-sama dengan suami masing-masing.

Gadis 1 & Gadis 3 mempunyai suami yang tidak hensem tapi mereka sangat cintakan suami mereka. Manakala Gadis 2 pula dapat suami yang hensem, kacak bergaya.

Lalu mereka ni pun berborak la sesama mereka isteri-isteri ni....

Gadis 1: "Betul kata tok guru, jangan langkah katak, kan dah dapat suami tak hensem...."
Gadis 3: "Takperla tak hensem, janji hati dia baik, aku memang cintakan suami aku"

Gadis 2 hanya tersengih...

Tanpa pengetahuan isteri-isteri ini....si suami mereka pun ada dialog...rupa-rupanya mereka ni rakan seguru.

Suami 2: "Wahh cantik betul isteri engkau berdua...nak berbandingkan dengan aku bese-bese jer....."

Suami 1: "Eh....engkau ada terlangkah katak ker masa balik dari perguruan dulu?"

Suami 3: "Aah..kau ada langkah katak? Kau ingat tak guru dah pesan jangan langkah katak, kalau tak dapat isteri huduh..."

Suami 2:  ternganga...."haaaaaa.....aku terlupa...aku nampak katak banyak sangat, maka aku pun suka la tengok sambil lompat-lompat dengan mereka.."

TAMAT

moral cerita : atas pandangan masing-masing..heheheh..ini hanyalah rekaan semata-mata...jangan ada yang terkecil hati yer...hehehe

As dan Mr Froggie




Zakat seorang anak perempuan dan isteri

Assalamualaikum,,,

tersentap kejap hati as...

as terlupa akan perasaan abah...

sedih rasa hati apabila baca mesej antara as dan abah.

apa yang berlaku????

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Pendapatan as sejak berniaga online ni..., alhamdulillah setakat ni lepas untuk makan minum bayar sewa rumah dan membeli keperluan asas untuk diri sendiri seperti kain baju.

Setiap kali mak abah nak beri wang saku, as akan minta mak simpan sahaja atau berikan pada adik as. Sebab adik seorang yang masih bergantung kepada mak abah.

Mak selalu sedih sebab kadang-kadang dia terlupa nak bagi duit pada as...yer la dulu-dulu as selalu minta duit dengan mak setiap hujung bulan.

Tapi sekarang as dah tak minta....

Oh emak...jangan bersedih, sekarang as dah boleh usaha cari duit sendiri...as hanya perlukan doa keberkatan dari mak abah sahaja...itu sudah sangat mencukupi bagi as.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Oleh kerana as dah mampu untuk mencari duit keperluan harian as, maka as rasa sudah tiba masanya as membayar zakat fitrah untuk diri as sendiri.

Maka as pun mesej sahaja lah abah :

  • Today
  • Asnida Nordin

    abah dah bayarkan zakat as? ingat nak bayar...wakil ke abah tak boleh ker?
  • Masjid Pulau Pasir Mandi

    Boleh....... Tapi, abah masih hidup lagi, lagi pun tahun ini, tahun terakhir kewajipan abah, Insya Allah, tahun depan suamimu pulak........


---------------------------------------------------------------------------------------------

As rasa nak menangis sangat-sangat dengan jawapan abah.......

Ayat abah masih hidup lagi dan ini tahun terakhir kewajipan abah...Allah....rasa sedih dan terharu dengan kata-kata abah


Ini surat buat abah dan mak

Mak...Abah.....

as sayang sangat dengan mak... abah.....
jodoh as dengan mak abah akan kekal sampai bila-bila sehingga ke akhirat
jodoh as dengan bakal suami as belum tentu lagi...tetapi biarlah ia kekal hingga ke akhir juga
segala ilmu kehidupan yang mak abah ajarkan secara langsung dan tidak langsung akan as gunakan dengan sebaiknya
kadang-kala hati as ni rasa macam tak puas lagi nak bermanja dengan mak abah
tapi bila jodoh itu sampai, as nampak mak abah orang yang paling gembira
as kadang-kadang keliru juga...
untuk apa seorang anak perempuan berkahwin dan tinggalkan mak abah?
jawapan yang diberikan ada dalam alQuran
oleh itu, as harap mak abah tidak berkecil hati sekiranya as mengutamakan suami as nanti
dan as juga akan cuba tidak terlalu sedih sekiranya as terpaksa meninggalkan mak abah
as akan cuba sedaya upaya doakan kesejahteraan mak abah walau as tidak ada di sisi mak abah nanti.

Mak Abah

Terima kasih yang tiada penghujungnya kerana melahirkan, membesarkan, mendidik as dengan baik.
Maafkan segala kekhilafan yang ada dalam diri as
Sentiasalah doakan as menjadi anak dan isteri solehah.

Selepas ini, syurga as bawah kaki suami as pula.
InsyaAllah, as akan cuba yang terbaik untuk suami as. Namun, as tetap takkan lupakan jasa mak abah.

LAGU CINTA HATI

Assalamualaikum

Tengah as buat kajian tentang top ranking KEYWORD melalui SEO. As terjumpa lagi Cinta Hati..

As tak pasti berapa lama dah lagu ni keluar...tapi apa yang as suka..ialah tajuk lagu ni ialah  Cinta Hati dan penyanyi dia pun as suka Sheila Hamzah....

Jadi jum nyanyi...bagi siapa yang bosan-bosan tu..


Lirik Lagu Cinta Hati - Shila Amzah


Senangnya dalam hatiku
Lihat kau disisi
Dari kejauhan mata
Namun dekat dihati

Kau memelukku indah
Membisik namaku
Kau tanyakan ku soalan
Yang buat ku terpaku

Korus
Bila kau kata kau cinta
Ku juga cinta mu
Bila kau bilang kau rindu
Ku juga rindu mu

Lama telah ku menyimpan
Hasrat 'tuk hidup dengan mu
Oh ohh sayang, ku cinta mu..

Satu dunia tahu aku adalah milikmu
Ku persembahkan cinta yang terbaik
Hanya lah untuk mu


Ulang Korus

Rap
Sudah berkali-kali ku terjatuh cinta
Sudah berkali-kali juga ku kecewa
Tapi ternyata segalanya berbeza
Bila aku dengan kamu,
Kamu dengan aku oh..
Tiada lelaki yang bisa jadi sehebatmu
Muzik Dan jenaka mu mencuri hatiku
Tak mungkin ku akan berpaling darimu
Cuz baby 'I Love You'

Ulang Korus


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/02/lirik-lagu-cinta-hati-shila-amzah.html#ixzz2WeZtGnUE



p/s ---> tetiba terasa feeling love la pulak...hehehe

Membawa diri lagi

Assalamualaikum...

Agak terkecil hati dengan kata-kata seorang.

As rasa macam as sahaja yang lebih-lebih..

As rasa macam as sahaja yang berusaha

As rasa macam as ni sahaja bertepuk sebelah tangan...

As merintih merayu dengan Allah untuk diberi kekuatan hati

As menangis mengadu dengan Allah untuk dipermudahkan segala

As menangis kerana as tidak tahu macam mana nak handle

As tak tahu apa yang as tak tahu,

As dah cuba sedaya upaya untuk menjadi yang terbaik

Tapi as masih di pandang mudah sahaja..

As rasa nak bawa diri lagi

Ke mana distinasi kali ini untuk pergi?

Tapi bila teringatkan mak abah yang mencari as, tak sampai hati untuk diamkan diri



Surat Buat Diri As Sendiri


As ingat tak kata-kata ni....

Kata-kata itu sebenarnya tidak mempunyai makna untuk menjelaskan perasaan.


MANUSIA.....
boleh membentuk SERIBU kata-kata,
SERIBU bahasa,


Namun, ia tidak dapat memperlihatkan UNGGULnya perasaan...


Jangan sedih as....

Sabar...sabar..sabar...

Jika sudah sampai tahap tidak mampu untuk bersabar lagi, maka buatlah keputusan bijak, jangan mengikut hati...tapi ikutla logik akal..

Banyakkan doa..

Pembaca blog Cinta Hati As...

Doakan as juga yer...

As rasa sedih sangat sekarang ni....



Cinta Hati As suka Kucing

Assalamualaikum...

Kepala pusing + sakit tekak + hati sakit + cuaca panas = rasa kurang sihat sikit..alhamdulillah kerana sakit.

Tapi sebagai peniaga online yang menjawab telefon dan sms, tanda senyuman mesti dibuat...kerana customers is always lovely person...tapi Cinta Hati As lagi di hati yer...jangan cemburu..hehehe...


Siapa Cinta Hati As?

1. Allah - > tiada yang disembah melainkanNya

-- ada orang kata as poyo dengan statement di atas. Kerana mungkin dia fikir as berpura-pura alim. Hurm...as malas nak cakap apa...ikut suka hati anda.

2. Rasulullah S.A.W

-- agak sukar untuk mencontohi tauladan Baginda....sering kali tewas dengan perasaan dan hawa nafsu...
teruja dengan Laksamana Sunan yang sedaya upaya mengikuti jejak langkah baginda (hanya watak fiksyen)

3. Ibubapa

-- as rasa majoriti pasti sayangkan ibubapa...walau apa pun terjadikan? mungkin ada kes yang terpencil..
As sekarang ni sedaya upaya untuk membantu mak abah. As taknak dah tengok diorang sedih.

4. Adik beradik & keluarga

-- as tak ramai adik beradik, apabila kami bergaduh as rasa sungguh sakit hati...sedih sangat..tidak bolehkah kita berbaik sepanjang masa?

5. En Tunang

-- tahap anda jatuh no 5...insyaAllah anda dan ibubapa anda akan masuk pada tahap no 3 sama level dengan ibubapa saya setelah bergelar suami saya yang sah

6. Sahabat

--alhamdulillah, setakat ni sahabat-sahabat as orang yang hebat, mereka sangat patuh pada Allah, jika as ada buat salah, mereka akan tegur dengan baik, begitu juga jika diorang salah, as pun akan tegur. pernah bergaduh tapi berbaik semula atas faktor kerana kasihkan hubungan yang terjalin kerana Allah.

7. Diri sendiri

-- as sayangkan diri as...tapi as cintakan lagi cinta hati as di atas.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cinta Hati As sukakan kucing...


Hurm.................

Cinta Hati As a.k.a En tunang tidak tahu rupanya as sukakan kucing....

Ha..ha..ha..evil laugh...

Macam-macam dia nak suruh as buat,

- Mandikan kucing -> as rasa boleh tapi memang bergaduh la dengan kucing..
- Buang najis -> ni memang nak kena la kucing ni, apa tak reti dah ker kambus...hahaha
- Jaga kucing -> memang akan jadi best friend la dengan kucing sampai En Tunang duk tepi jerla..kikiki...


As suka kucing, masa kecik kecik as dengan kucing tidur sebantal...(padahal kidnap bawak masuk dalam kelambu)

Ibu kucing sangat garang dengan as sebab selalu bawak lari anak-anak dia...kalau terserempak dengan as memang akan kena semburla dengannya...

Bila dah besar ni, as dah kurang dengan kucing, sebab as cuba bercakap dengan kucing tapi kucing dah tak memahami bahasa as....waaa sedihnya...


Oh ya ada anak kucing 4 ekor dekat rumah along....kesian comot-comot, tapi as tak reti nak cuci macam mana.. kecik macam kat bawah ni la (^^)/ walaupun comel tapi tetap comot...

Cumelnya anak kucing ni...

Rumate as a.k.a sahabat as sangat takutkan anak kucing lagi-lagi yang belum ada telinga (katanya)..cam kat atas...hahaha

Dia sangat geli...dan boleh tahap menangis la kalau kucing tu terus duduk kat dia...hehehe...

As sangat-sangat tak memahami kalau orang tak suka kucing...tak faham apa perasan tu...ada tak pembaca blog yang tak suka kucing? boleh beritahu as sebab apa?

Surat Buat Cinta Hati As


Cinta Hati As, tak sangka awak suka kucing....apa lagi yang awak suka? oh nak tanya juga apa yang awak tak suka yer?

Kalau as tanya direct, mesti dia buat soalan yang kadang-kadang as tak boleh nak jawab...kena hati-hati ni...bahaya-bahaya...

Kita tanya dia dia tanya kita balik....Soalan di balas Soalan...hahaha...memang pantang as..tapi as pun suka buat..sebab kadang-kadang soalan itu merupakan jawapannya...


Beware of the sweet blood a.k.a darah manis

Assalamualaikum...


Entri jer ikut bahasa oghang putih...hahaha

Pencinta hati as....

Hurmmmm......korang curiosity kill the cat tak kalau ada no yang tidak di kenali asyik call dan sms untuk berkenalan dengan korang?

Kalau as memang la sangat-sangat nak ambil tahu, siapakah manusia disebalik nombor-nombor itu.

Adakah ini namanya dugaan menjadi tunang orang?

dan adakah ini maksudnya darah manis?

Adakah ia satu permainan dari mana-mana pihak untuk menguji kesetiaan as?

Kalau betul nak menduga as kenapa tak duga as sebelum jadi tunang orang?

Kenapa yer? as pun nak tau juga...


Oh...sememangnya curiosity kill the cat....

Kalau as teruskan permainanan ini mungkin as dah jadi dead cat...


Apa yang as buat sekarang ni cuba butakan mata dan pekakkan telinga teguhkan hati agar tidak mengambil tahu nombor-nombor nakal yang cuba mengusik as.


Setiap hari as akan menerima paling sikit 5 nombor tak dikenali...yer la as kan peniaga online.

As sekarang rasa tidak aman selepas dapat mesej yang bukan-bukan daripada orang yang tidak dikenali...yerla as dah cakap as tunang orang...tapi dia tak percaya...so as diam sampai sudah...

Hari ni, as dapat satu lagi mesej dari WeChat...tak kenal juga...tapi akhirnya dia bagitau siapa dia...oh lega sikit tapi dia senyap lepas bagitau siapa dia...

Ya...as memang ramai kawan..dan ramai jugak yang lost contact dan ada jugak kawan-kawan yang masih tak tahu as dah bertunang...

As harap sangat takder yang datang kepada as dan tetiba nak pinang as.........kalau ada haru jugak...

As rasa kawan-kawan dan sahabat-sahabat as orang yang hebat...mereka takkan berikan no as pada lelaki yang as tak kenal tanpa izin as.

Jadi as agak takut dengan panggilan dari satu nombor ni.

En tunang said dont worry he'll settle the problem...

Ok...saya serahkan semuanya pada Allah...moga dijauhi perkara yang tidak diingini...


MATI ITU PASTI, HIDUP ITU INSYAALLAH

Assalamualaikum,

Sepatutnya as menulis entri ini di Bangi, Selangor. Tapi as terkandas di Temerloh, Pahang kerana bas kesukaan as tidak berjalan ke KL untuk hari ni...kenapakah????

As dah molek salam peluk cium atuk minta ampun maaf, bila tiba masa as nak beli tiket balik KL tengok status di kaunter tiket 'PERJALANAN KE KL HARI INI TIADA'....ok bukan habis tapi tiada??

Maka as pun tengok bas lain...majoriti dah habis dan paling awal pun ada jam 4 petang.

Kalau naik bas jam 4 petang...maknanya as akan sampai lebih kurang jam 630 petang....atau mungkin lebih lagi sebab hari ni ahad, ramai budak cuti sekolah da balik...lepas tu tukar tren 2 kali mesti da sampai malam di bangi...pastu jalan sorang-sorang dalam gelap..takut...

Maka dengan nada gembira mak abah, balik pagi esok sahaja la...buat-buat muka risau, padahal sukar nak melepaskan anak TUNGGUL tunggal perempuan mereka ni (@@)

cukuplah celoteh pembuka bicara as
--------------------------------------------------------------------------------

Masuk kepada tajuk di atas....

MATI ITU PASTI, HIDUP INSYAALLAH


Ayat ini menjadi penguat hati as....

Sekarang, atuk as uzur dan berada di hopital...

As diminta balik seawal mungkin sebelum terlambat, jadi as pun balik la hari jumaat lepas.

Semalam Sabtu as temankan atuk sebelah siang..atuk nampak cergas dan sihat..

Harini jumpa atuk lagi, (kononnya nak balik tapi situasi seperti cerita diatas)...

atuk kembali lemah.....dia mengadu jantungnya sakit, bengkak di kaki masih belum surut....

Umur atuk dah lanjut, hampir 90 tahun atau lebih lagi mungkin...

Atas faktor usia, as dan keluarga sentiasa bersedia...sebab MATI ITU PASTI dan tidak mengenal usia, kesihatan, amal ibadat dan kekayaan..

--------------------------------------------------------------------

Banyak benda yang as terkilan...dan as tak mampu untuk luahkan di sini..

Dalam diam as menangis kesedihan....

As cuba belajar memahami hati manusia-manusia di sekeliling as tapi as juga perlu belajar memahami hati as juga..

kata BEWARE ( nama orang yang as tak kenali) manusia bukan robot maka jika ditimpa dugaan pastikan berubah.

Ya Allah, jika as menerima dugaanMu yang sangat berat...as mohon sangat agar as tidak berubah kepada kejahatan..


--------------------------------------------

As tak tahu bila sakaratul maut akan datang menjemput nyawa atuk...tah tah as yang pergi dulu...tapi antara satu hajat atuk ialah nak tengok as kahwin.

Sempatkah? Cinta Hati As tidak dapat tunaikan atas beberapa faktor yang menghalang...

Kalau diizinNya akan bersua, jika tidak tak mengapalah...as tiada kuasa untuk semuanya.

Sekurang-kurangnya, sebelum mata atuk tertutup rapat, atuk tahu as akan berkahwin InsyaAllah.

------------------------------------------

Siapa atuk as?

Atuk as orang Kedah

Muka keluarga as di kedah selalunya satu pesen...jadi bila depa datang, semuanya as kenal..sebab sepesen...

Atuk as hanya ada seorang cucu perempuan...iaitu AS...yer as bukan sahaja memegang title anak perempuan tunggal malahan cucu perempuan tunggal..-> adakah ia satu kebanggaan?

Atuk as seorang yang bijak, lemah lembut dan sayangkan cucu dan cicitnya.

Tapi abang za as adalah cucu kesayangannya, menyebabkan as cemburu..

As kalau tak puas hati as akan beritahu...tuk ni banyak lebihkan abang za dari as...(sambil menangis)

As memang tak suka kalau orang berat sebelah, hati as terguris sangat...dan as lega kalau bagitau supaya mereka sedar...

As berat sebelah juga?? sekarang ni yer....abah dan mak kata as asyik bela Cinta Hati As jer...

Ok pasal hal tu as dah perjelaskan pada mereka atas sebab apa tindakan as.

--------------------------------

Tetiba terdengar suara mak dibawah....atuk semakin kritikal...paip saluran kencing dimasukkan...kesian atuk..dia sangat bencikan paip tu..sangat sakit katanya..

Teringat semalam Atuk meracau dalam tidur. As kejutkan atuk...apa yang atuk mimpi?..

Tadi atuk bagitau dia banyak mengigau....

As terdiam dan berfikir sesuatu,,,kemudian -> Allah...banyakkan sebut Allah, insyaAllah atuk dah tak mengigau.

---------------------------------

Sakaratul Maut...

Tahukah kita, apabila ajal semakin dekat, iblis akan menghampiri kita dalam pelbagai bentuk, merayu-rayu pada kita sampai kita mungkin terlupa dan lalai terhadap Allah?

Peranan ahli keluarga pada masa ini adalah sentiasa mengingatkkan pesakit agar tidak lupa Allah.

Pengalaman as semasa sakaratul menjemput arwah nenek dan atuk dulu, mata as sangat mengantuk yang luar biasa.

Waktu itu as masih budak dan ada satu masa lagi as dah sekolah menengah....

InsyaAllah, jika diberi peluang untuk menjaga atuk lagi, as akan kuatkan semangat agar atuk pergi kepadaNya dengan cara yang baik...

As tidak akan berputus asa...selagi nyawa tidak dicabut...

Ikhlaskah hati apabila suami ingin berkahwin lagi?

Assalamualaikum....

Masa belum jadi tunang orang.....

Hosmate : Acik (nama manja as)  boleh terima tak kalau suami nak kawin sorang lagi...

Acik : Hurm....insyaAllah

Masa dah jadi tunang orang.....

En tunang : Asnida ( skema!! ) kalau saya kahwin sorang lagi awak marah tak?

As : %$%&^%$#@ (dalam hati..hukkk sedihnya...belum kahwin dah tanya) erm.....boleh tapi kenala beritahu....


Persoalan as disini....

Kenapa lelaki suka sangat tanya benda macam ni walaupun belum menjalin hubungan yang sah...bukankah ia boleh mencetuskan pergaduhan? merajuk dan salah faham?

Memangla sekadar persoalan....tapi kenapa?

Jawapan yang diberikan oleh Cinta hati as --> saja nak menduga hati....

Persoalan yang diberikan anda pada masa kini as memang boleh jawab..tapi tindakan pada masa akan datang as tiadala jaminan...


Mood : Tiada perasaan....nak nangis pun tak rasa perlu...

As serahkan aturan hidup as pada Allah....jika itu takdirnya..as harap as redha...

Dendam itu bara Marah itu api

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum as titipkan doa selamat ke atas pembaca blog Cinta Hati As.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyanyang
Sesungguhnya aku berlindung dengan Allah daripada hasutan syaitan yang direjam

Entri ini khas buat Cinta Hati As

Marah itu api
Dendam itu bara

Tidak dinafikan, as sendiri seorang yang pemarah, perajuk dan penangis..
Oleh itu entri ini juga adalah ingatan buat diri as sendiri juga dan buat tatapan pembaca blog Cinta Hati As

Rasulullah SAW telah mengajarkan kita bahawasanya jika kita tengah marah maka berwuduklah

Jika berdiri - duduklah
Jika duduk - baringlah


Apa-apa pun kita cubalah bertahan marah dengan beristighfar dan berzikir selagi mana musuh kita itu tidak mencemarkan Islam

--------------------------

Ramai yang tahu iblis tidak senang duduk melihat kebahagiaan keturunan Adam a.s

Oleh itu, dia mengepalai tentera syaitannya untuk memastikan setiap anak adam di hasut terutama dalam keadaan marah.

Apa yang as perhatikan ketika marah as sendiri pun hilang kawalan...dan as juga lihat orang yang marah
ni tiada lagi rupa yang cantik...

Pernahkah anda melihat orang yang dirasuk syaitan?

Ye, as pernah tengok.

Orang yang pemarah ini sebenarnya syaitan tengah bermaharajalela dalam dirinya...
Nafas tidak cukup, mata merah dan muka tegang penuh dengan darah panas di kepala...

Orang yang tidak berjaya mengawal hati panasnya selalunya akan berkesudahan dengan tidak baik

As tidak perlu menerangkan panjang lebar, sebab kebanyakan orang yang pemarah ni akan menegakkan benang yang basah

Apa-apa pun selagi kita ini bernaung bawah Allah, insyaAllah kita akan rasa aman dengan setiap zikrullah..

As percaya pada Allah kerana as sangat yakin tiada lagi berkuasa selainNya.

Sekiranya kita teraniaya oleh musuh kita, Allah telah menjanjikan untuk memakbulkan doa kita...

Angkatlah tangan tinggi sambil berdoa kepada Allah untuk meminta pengadilan.

Kita tidak boleh sesuka hati menjatuhkan hukum kerana kita hanya manusia dan kita telah di ajarkan undang-undang yang terkandung dalam alQuran.

As yakin Cinta Hati As dapat bersabar.

Jika perlu berhijrah untuk tenangkan hati...pergilah...as takkan menghalang, cuma as doakan agar semua Cinta Hati As berbahagia dan selamat.

-------------------------------

Soalan kepada mereka yang suka perbalahan

Adakah anda kurang kasih sayang?

Adakah anda selalu disakiti sejak dari kecil?

Adakah anda mencemburui kebahagiaan orang lain?

Kenapa anda berani menyatakan kebohongan? adakah ia sudah sebati dengan lidah anda?

Tenangkah hati anda?

Siapakah yang anda sembah?
---------------------------------

CARA MENCEGAH KEMARAHAN


1. Jauhi akhlak yang tercela
- seperti sombong, tinggi diri, bangga diri, menghina orang lain, banyak bercanda dan suka berdebat

2. Didik diri dengan akhlak mulia
- seperti sabar, berlemah lembut, tidak tergesa-gesa dalam segala hal

3. Berlatih memaafkan orang yang membuat salah

4. Bersikap tawaduk

5. Mengucapkan ta'awwuz - Aku berlindung dengan Allah daripada syaitan yang direjam

6. Mengubah posisi daripada berdiri kepada duduk atau duduk kepada berbaring

7. Berhenti berbicara

8. Berwuduk

Rujukan : Buku HADIS 40 IMAM NAWAWI



Cinta Jangan Pergi

Mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
Mengapa kita masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu, bertemu saat kau milik yang lain
Mungkin kau bukanlah jodohku, bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu, setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu

Mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang (terus terang)

Aku merindukanmu, setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu

Aku merindukanmu, setengah mati merindu
Aku merindukanmu, masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu (ku tetap menunggu)
(setengah matiku menunggumu) menunggumu
Aku tetap menunggumu






--------------------------------------------------------------------------------------------

Jodoh itu satu ketetapan Allah

Kita terus terang sahaja sebab kita tahu hati kita lebih dari orang lain

Janganlah ada kecil hati, marah, dendam atau apa sahaja yang boleh menjadi tepukan gembira syaitan

Sebaliknya, pilihlah cinta kepada Allah kerana dari situ ia akan terpancar kebahagiaan yang lebih baik dari penderitaan yang menyakitkan hati kita juga.


Sebagai manusia kita sayang pada anda kerana Allah..

InsyaAllah ada penyelesaian yang terbaik selagi mana tidak menurut kata hasutan syaitan...

(^^)/

Bride to be Cinta Hati As..sangat mendebarkan dan kelakar...

Assalamualaikum

Akhirnya as dapat curi sedikit masa untuk update tentang majlis pertunangan as atau bride to be....

Syukur alhamdulillah, tanpa dijangka dan diduga, as telah pun diikat tanda sebagai bakal isteri kepada seorang hamba Allah...(rahsia dulu yer..hehehehe)

Apa persediaan anda untuk mengadakan majlis pertunangan atau dalam bahasa lain majlis meletak tanda?

As simple sahaja....

As ingat nak buat mudah aja....sediakan hadiah untuk sebelah dia dengan bungkus-bungkus aja...tapi mujur la along dan kakak ipar as telah menyediakan tapak hantaran yang di panggil PAR atau dulang hantaran siap dengan hiasan bunga-bunga lagi....

Along cakap...jangan dengor cakap as tu...hahahaha....amboi....jadi along la yang buat decoration termasuk sirih junjung as...

As dengan kak saadah hanya buat bakul buah dan tambah bunga atas  hantaran yang tak siap lagi...hehehehe


Cupcake, bakul buah, sejadah

Pakaian dan purse untuk bakal mertua, kemeja Cinta Hati as, dan sirih tak junjung ;p

Dodol orang pahang dalam bungkusan kecil yang mudah...


Hantaran Cinta hati AS


As memberikan 7 dulang hantaran dan Cinta Hati As membalasnya dengan 5 dulang juga....( Par as panggil dulang yer...)

Kelakar jugakla sebab kami berlainan bahasa dan adat..jadi banyak bercanggah pendapat dan ada salah faham....


Sesi Makeup

Seriously malam tu as tak dapat tidur awal, sebab as siapkan hantaran as dengan along dan kak saadah....

Pada asalnya as try buat sirih junjung tu...tapi akhirnya tak menjadi...oleh kerana dah rasa macam nak nangis...as pun takut-takut kejutkan along as yang tertidur di ruang tamu...

Kesian along as....mujur dia tak marah.....

Dia bangun dan buatkan sirih junjung as sampai siap....terima kasih along...as sayang sangat along...sanggup bersusah payah demi as.

Selain kena tolong along, as diuji kesabaran apabila baby sufiyyah tidak mahu tidor lagi...dia paksa as tengok tv di bawah walaupun as cakap....."acik nak tidur da....ngantuk penat sangat"...jam sudah nak masuk jam 2 pagi....

Takkkk.....acik tdo sini...sambil tepuk - tepuk bantal depan tv...

Alamatnya....bengkak dan lebam la mata as esok paginya....

Maka as pun pakai makeup tebal terutama bawah mata.....waaaaa........sayang anak buah punya pasal...

Mujur la as ada kakak ipar yang boleh makeupkan...not bad, but as tak biasa makeup...jadi as malu-malu kucing depan orang ramai...hahahaha...


Sesi sarung cincin...

Cium tangan bakal mertua

Rasa kelakar sangat,,,sebab as terlalu gugup...

Badan as tak rasa seram sejuk...tapi bila orang panggil as untuk sarung cincin tu..as rasa blank...tak nampak orang sangat dah...apa orang cakap pun cam dengar tak dengar ja....

Oleh kerana terlalu gugup....keluarga dia .nampak tangan as mengigil....waaaa malu.....dan hal ini dijadikan bahan ketawa orang di situ....termasuk Cinta hati as gelakkan as pada malamnya......

Memang terasa nak menangis..sebab ramai orang gelak....malu...huk huk huk.....

Sampai hati awak gelakkan saya juga....(~~)/

Harap masa hari pernikahan nanti...sekiranya saya tak angkat tangan saya, awak dapat cover saya.

Pandai-pandaila awak nak cover saya macam mana...sebab waktu tu tangan saya munkin ketar sampai tak mampu nak angkat.....erk....tah tah awak pun ketar tangan nak sarung cincin ke jari saya..hahaha....


Batas Pertunangan : Surat buat Cinta Hati As

Satu persoalan yang as utarakan kepada cinta hati as ialah apakah batas kita semasa dalam bertunang?

Jawapannya ialah batas itu sama seperti pergaulan antara lelaki dan perempuan yang bukan mahram.

Bertunang tidak bermaksud berkawin....suka suki berkelakuan seperti dah kawin adalah haram.

Bercakap benda yang perlu sahaja - contoh....cinta hati as : bila awak nak ambik kursus kahwin ni?????

Kalau as nak keluar pun still kena minta izin dengan mak abah tidak perlu lagi minta izin dia...

Aurat masih di jaga rapi....tak boleh suka suki nak genggam tangan as...

Kalau ada masalah dah boleh berkongsi ker dengan tunang? hurm...tengok la masalah apa...agak-agak la, kalau nak bercerita tentang isu sensitif....kita masih ada ramai sahabat wanita...

Bagi pihak perempuan, janganlah bercakap terlalu manja dan menggoda. - ok ini...as tak tahu kalau suara as menggoda...jadi as akan cuba bercakap kasar....haipp....awak nak apa huh? call saya malam-malam!!!!......hahaha...

Sementara bagi lelaki janganlah merasakan bahawa telah mendapat milik mutlak dan boleh melakukan apa saja.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Kesimpulannya....bertunang ni banyak dugaannya...

Orang tanya kenapa tak kahwin terus?? memang as dan dia nak kahwin terus...tapi keluarga as dan dia masih tak kenal antara satu sama lain....ma dan abah dia lagi terkejut, main terjah sahaja...tau-tau dia kata nak kahwin dengan as...jadi mesti la diaorang nak kenal as dulu......hahaha...

Akhirnya....alhamdulillah.. ma dia pun suh jerla datang berbincang tentang aturcara majlis...nak datang saja-saja berbincang tak molek dan tak comel la kan?? jadi si dia pun beli la cincin sebagai tanda as ni bakal dia yang punya...atau dalam bahasa indah lagi...TUNANG....


Okey.....kepada pembaca cinta hati as....

As masih single but not available....as dah jadi tunangan orang....haram tau masuk pinang orang yang bertunang....

Doakan perancangan pernikahan kami ini berjaya...

Tempoh bertunang memang tak lama.....abah as dah tetapkan paling cepat 3 bulan paling lambat tak lebih 6 bulan...

Lama kan??? Harap dapat bersabar....

As pun tak jangka as akan bertunang dengan seseorang yang as suka sejak dulu lagi......

p/s : Blog Cinta hati as ini banyak tertulis tentang peribadi as....tetapi sejauh mana awak boleh terima as? itu as serahkan semuanya pada awak dan Allah.

As memang banyak kelemahan yang kadang kala orang tak boleh terima...tapi apabila awak dah melafazkan akad nikah dengan as, haraplah awak terima as dengan baik....begitu juga dengan awak...insyaAllah as akan terima awak dengan sebaiknya nanti..


Terima kasih kepada semua yang menjayakan majlis pertunangan Cinta Hati As. Sesungguhnya, Allah sahaja yang dapat membalas jasa anda semua...(^^)

Kekuatan Cinta Hati As

Assalamualaikum.....

Pencinta hati as...

as sedih....

terlalu ramai yang berkorban demi as

as sedih

bila jadi orang terakhir tahu...apabila orang kesayangan ditimpa masalah

as sedih

bila as terlalu disayangi, tapi as tak sedar

as sedih

sebab as tak sedar as gembira semasa orang lain susah hati dan sedih.

Ini jawapan mereka apabila tahu as menangis....

Kegembiraan as adalah pengubat hati mereka yang luka

as sedih lagi...

............tapi bila diaorang kata kebahagiaan as adalah kegembiraan utama mereka dan pengubat hati mereka......


Jadi as...akan cuba sedaya upaya untuk menghilangkan rasa sakit di hati mereka...as akan cuba sedaya upaya...

Terima kasih Cinta Hati As...moga Allah memberikan kegembiraan dan kebahagiaan buat anda semua

As sangat sayangkan semua Cinta Hati As

Jangan ada lagi sengketa dan pergaduhan okeys? Sebab ia membuatkan as rasa sesak nafas dan tertekan (~~)/

Gwiyomi lyrics with translation

Salam Sejahtera (^^)/
as boring sangat plus mengantuk sangat ....jadi jum nyanyi Gwiyomi dengan as (^^)/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
choko meopin han jogak sikyeonoko
gosohan uyuhanjaneul gidaryeoyo
oppahago nahago kkok maju anjaseo
seoro sonbadak wie yeppeun nakseoreul hajyo
hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro
ildeohagi ileun gwiyomi
ideohagi ineun gwiyomi
samdeohagi sameun gwiyomi
gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
sadeohagi sado gwiyomi
odeohagi odo gwiyomi
yukdeohagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi
hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro
hana dul set nun gamgo naege dagawa
du soneuro nae boreul manjimyeo ppoppoharyeoneun
geu ipsul makgoseo
ildeohagi ileun gwiyomi
ideohagi ineun gwiyomi
samdeohagi sameun gwiyomi
gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
sadeohagi sado gwiyomi
odeohagi odo gwiyomi
yukdeohagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi
hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro
jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro
----------------------------------------------------------------------
Over a chocolate muffin
Waiting for a cup of savory milk
Oppa and I sit facing each other
And scribble on each other's hands

*Don't look at other girls
No matter what they say
You're mine (You're mine)
Don't even talk to other girls
I'm yours (I'm yours)
Please pinky promise me
That you'll never leave me alone

**1 plus 1 equals Kiyomi
2 plus 2 equals Kiyomi
3 plus 3 equals Kiyomi
Ki- Ki- Kiyomi, Ki- Ki- Kiyomi
4 plus 4 equals Kiyomi too
5 plus 5 equals Kiyomi too
6 plus 6 equals chu chu chu chu chu chu Kiyomi
I'm Kiyomi

* repeat

One, two, three
Close your eyes and come to me
When you touch my cheeks with your two hands
I stop your lips from kissing and...

** repeat

* repeat
---------------------
Ini jawapan dari boyfren dia.....hehehe


Aku Suka Dia...fewiit..hehehe




Assalamualaikum.......

Asyik as update blog tentang produk ajer.....tapi kali ni as nak update cintan cintun as pulak,,,hehehehe


Hari ni as suka sangat dengar lagu ni....
As dalam dunia cinta cintan.....
tapi
Kalau nak ikut semua lirik ni memang tak boleh tau...erm kenapa tak boleh?? masing-masing ada pandangan..

As tak nak la taksub sangat sampai lupa cinta As pada Allah...

As just suka ayat dia AKU SUKA DIA..hehehe

Yea as memang suka kat orang ni...

Sejak dari zaman sekolah..

Kan bagus kalau orang tu suka as jugak

datang jumpa abah as,,,dan cakap pakcik saya nak jadikan as sebagai isteri saya

Waaa.....so romantik dan beraninya...hohohohoh....dalam angan-angan ajer la....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...