Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel study....stido...

Augmented Reality

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua
Saya sangat-sangat teruja dengan Augmented Reality sekarang. Apa yang saya faham tentang Augmented Reality (AR)?
Augmented Reality atau dalam bahasa melayunya Realiti Pertambahan (sangat tidak comel nama melayunya) merupakan satu situasi dimana pengguna dapat merasakan sesuatu objek yang tidak bergerak keluar dan bergerak. Fuhh amat sukar ya definisi saya????
Ok, macam ini...AR ini menghasilkan objek maya (virtual) dan di keluarkan dari skrin komputer untuk bergabung dengan persekitaran sebenar manusia. Sebagai contoh....ok, kita nak keluar parti, tapi kita tidak tahu nak pakai baju yang sesuai then kita duduk depan skrin komputer yang dilengkapi dengan webcam then, kita choose baju yang sesuai dengan kita.
Anda mungkin gelak, tapi anda sudah biasakan main dengan permainan anak patutng tukar baju masa kecil-kecil atau dalam farmville fb. Avatar anda selalu tukar gaya baju mahupun rambut. Betul tak??? Atau anda memang tidak pernah main benda-ben…

Hidupku didalam Library

Salam sejahtera kepada pengunjung My Idea @>--

Hari ni sepatutnya ada ujian Advanced Artificial Intelligence...tapi mamat-mamat Iran lam kelas aku mintak postponed minggu depan. Patut lega ke patut marah?

Assignment AI semakin sukar....tabahkan diri ko As..

Aku sedikit terkejut dan bengang dengan sorang mamat Iran ni... dia mengaku baca assignment aku. Huish...mana boleh...mujur dia ngaku...kalau dia tiru aku, dia gak yang salah...pastu aku leh ngadu kat pensyarah. Pastu dia ajak aku wat group dengan dia??? Bukan aku taknak...berat sikit la nak group dengan mamat foreigner yang aku tak bese. Lagi pun just aku dan dia. Huhuhu...aku tau ler soalan tu susah...suka-suka ati dia jer cakap aku tak baca lagi. Ingat aku ni pemalas ke??..;p

Ok cukup pasal mamat nih...

Sejak abis cuti midsem hinggalah ke hari ni...tempat aku di library. Tak pinjam buku tapi pinjam aircond xp Panas weih..kat rumah.. bertambah kurus aku kerana sauna semula jadi ni ;p

Bestnyer di PTSL (Perpustakaan Tun Sri Lanang) ni…