Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2011

Bila Nasi Menangis

Assalammualaikum

Makanlah nasi ni, nanti lambat sembuh jika perut lapar
Ditenung nasi itu, sesudu disuap tapi dikeluarkan semula
kenapa? tak sedap? takder selera yer?
geleng kepala...bukan ?
nasi itu menangis
di tenung dekat, nasi ini ada mata untuk menangis?
lihatlah, nasi ini menangis, air mata turun laju
anak kecil tidak mengerti
lalu letak di atas meja tepi katil
orang besar cakap tidak baik membazir
tapi memang tidak sampai hati untuk makan nasi itu
nasi itu menangis
------------------------------------------------------------------------------
kini anak kecil sudah dewasa, sudah faham dengan maksud nasi itu menangis
bila anak itu terlihat nasi putih, dikala sepi
dia cuba untuk melihat air mata nasi
pada fikirannya
bila nasi menangis
mungkin sudah sampai masanya

Cinta Sempurna

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pagi isnin ini, saya bertapa di PTSL jauh dari fakulti sendiri. Ini kerana saya inginkannya seperti ini.
Tajuk post saya Cinta Sempurna sempena persembahan Yuna malam tadi. Saya dan budak rumah amat berharap yuna menang, namun tuah tidak berpihak padanya. Waktu di umumkan penulis dan penyanyi sendiri, kami dah bersedia untuk tepuk tangan, tapi hampa bila nama yang diumumkan adalah orang lain. Apa-apa pun, tahniah kepada pemenang ajl25 malam tadi.
Klip Video Cinta Sempurna AJL25

Persembahan yuna mantap walaupun dia mendapat undian persembahan pertama. Biasanya orang yang buat persembahan pertama ni peluang untuk dia menang tinggi..tapi ada juga yang tidak ( saya ler orang itu...hehehehe) ni kes gugup...huhuhu
Owh...tak sangka ramai yang membantah keputusan juri terhadap kemenangan ana rafali. Siap buat page kat FB....wahh..wahh...sian sama dia....orang marah-marah pun, dia gak yang dapat duit kan..hehehe..korang tak dapat pun. =P
--------------------------…

O.S

Assalammualaikum....
Harini macam satu Malaysia jer hujan...hehehe...rate-rate komen kat FB kate hujan..rain dan macam-macam bahasa....

Saya sedang mengisolasikan diri dalam PTSL.
Saya tension dengan karenah beberapa manusia.....so saya diamkan diri dalam PTSL.
Saya juga pening kepala pasal OS lappy saya...perlu kembali ke zaman purbakah atau stay dengan window 7. Ni gara-gara projek tesis la.... programming untuk augmented reality tak up to date...takleh masuk dengan window 7....
Sambil minum susu kotak berfikir panjang...apa yang patut saya lakukan...Ya Allah berikan petunjuk untuk hambaMu yang selalu sukar buat pilihan.
Sebut pasal pilihan saya sangat-sangat dalam delima...saya rasa sangat sakit jika silap buat pilihan, namun saya pasti Allah akan membantu...amiennn