Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2012

Oh My English (~~)/

Assalamualaikum

Today i want to write my post in English. Hahaha...if there are broken words anywhere, please teach me with gentle and soft.

I know i am master's student, but hey, don't you know not all people can be perfect in all terms.

I wonder if i can be a perfect human? Hahaha..

While I blogwalking or facebookwalking, I just found something thought.

Teachers and parents want us as a student to excellent at all subjects in school. But why there are no teachers or parents can be excelent on that all subjects too?
Hurm...who can give the answer?...yea,,,you can?? ok please answer..and i will let him/she know it.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Right now my brain not function with properly. Because...i am hungry...arhhhhhh....

Grrrrr....grrrr...my tummy upset with me...hahaha
Dear my tummy,
I'm so sorry because, i don't take breakfast this morning. Even 1 cup of oat milk. You know, for the last t…

Jom Tingkatkan Followers sampai lebam

Assalamualaikum,

Hari ini tengah blogwalking, as jumpa segmen ni..Jom Tingkatkan Followers yang dikendalikan oleh blogger MerepekGILA

Syarat nak join mudah sahaja.

1. Buat entri Jom tingkatkan Followers sampai lebam dan letak banner cam kat atas tuh

2. Letak ruang peminat korang. As just print screen...ohh peminat as hanya ada 54 orang dan seorang peminat rahsia...haha..jadi ada 55 orang sahaja..;p




3. Dah siap letak la link korang kat blog MerepekGila. Lepas tu...owner blog merepekgila cakap, jadila follower dia dan rajin-rajinkanla diri blogwalking ke peserta yang lain dan jadi follower diorang...


Ok simple ajakan?

Bagi as, kalau orang tu follow as, as akan follow dia balik, inshaAllah.

Apa yang membuatkan korang nak jadi follower sesebuah blog tu?
Bagi pandangan as :

KekemasanInfo yang menarikSusunan perkataan ( as tak berapa suka guna ayat sms dan ayat yang akhir saja-saja ada huruf "w" contoh: ape jew.. ) jadi mulut itik dah as..hahaYang pastinya cantik As blogwalking unt…

Gadis Kotex 2012 Terma & Syarat

Assalamualaikum....
Tengah update blog tadi tertiba pulak nampak iklan nuffnang kat atas blog cinta hati as, pencarian gadis konfiden kotex 2012.
Wah....macam menarik ajer...rasa cam nak masuk saje...yer la as kan gadis lagi..hehehe..perasan...dah tua dah...hahaha..huahhh...
Tapi abah bagi ker ha?? antara syaratnya ialah kena berposing dengan V. Apa maksud V tuh?? sign dua jari kita tuh ker? (jari telunjuk dengan jari hantu??) atau maksud dia tanda peace? Kalau yang as faham tanda peace jer lah kan?? ke aper??..hahaha
Apabila tengok pose gambar dua orang perempuan kat atas tu buat tanda peace..means as kena pukul ambil gambar dengan tanda macam tu lah agaknya?
Konfiden ker nak masuk nih? Kalau tak konfiden tak leh la masuk...kan???


Terma dan Syarat Pencarian Gadis Konfiden Kotex fresh 2012
Panjang sangat as nak copy paste and edit kat sini..sila klik link terma di atas eh...
Kalau as masuk ada sesiapa nak undi as tak?
Hehehe...
byes...sayonara...

Cara letak butang pelawat blog

Assalamualaikum...
Oleh kerana as dah lama tak tukar layout blog, as baru perasan as pernah ada butang visitor online. Selepas tukar design blog awal tahun haritu, as lupa nak letak balik butang visitor tuh...
Kali ni as nak letak balik la...biarla walau tak ramai datang blog as ni kan...hehehe....sebab ni blog pasal kehidupan as...hehehe

Ok...cara nak buat letak butang pelawat online nih...

Mula-mula korang klik website who among us. klik atas gambar ni pun boleh juga. Kemudian pergi kat gallery dalam website tuh, atau kalau malas macam as, just click aje coding yang dia sediakan kat bawah tu.Lepas pilih style dalam gallery yang korang nak, pergi dekat blog layout ( yang ni as tak yah ajar la kan?? )Ambil add gadjet dan pilih HTML/JAVA SCRIPT Pastekan coding tersebut. Ok done.
Selamat mencuba


Rindu pada si kecil

Assalamualaikum
Hari ni hari jumaat....dah potong kuku? Hehehe..bukan...patutnya as cakap jangan lupa datang solat jumaat bagi lelaki-lelaki diluar sana. Perempuan?? haaa....kalau nak datang boleh juga...tapi kalau tempat as terlalu ramai sampai ruang perempuan digunakan juga...jadi elok bagi ruang pada lelaki untuk solat jumaat.
Dari pagi tadi as asyik teringat kan baby farish. Budak manja ni baru 2 tahun. Dia cepat belajar jalan dan cepat cakap tapi tidak la peramah sangat macam kakak dia aliya. Kalau as tanya tu dia dah pandai jawab. Tapi pelat dan pekat hujung lidoh dia tuh...hahaha

Gambar ni masa as dengan farish ...oh banyak ajer jerawat di muka as...hahaha...time nih tak pakai aura maya lagi....

********************************************************************* ********************************************************************* Testimoni terkini Aura Maya oleh as.. Alang-alang as dah letak gambar sebelum as pakai aura maya kat atas nih, sekarang as nak letak gambar terki…

STOKIS HERBA MAHARANI

Assalamualaikum

Hari ni as nak buat review Herba Maharani daripada syarikat Hai-O.

As kenal pasal Herba Maharani daripada makcik as yang jual di kampung. As sekeluarga makan sekotak seorang. Takder share ok..ini bagi memastikan kita mendapat kesan yang efektif. Menurut kata makcik as, herba Maharani ni asal usulnya adalah ubat yang di makan oleh Maharani China pada zaman dahulu kala.

Kini herba Maharani ini telah dipasarkan meluas ke serata dunia. Ianya telah dijamin HALAL oleh pihak muslim China.

Kenapa as makan? Sebab sebagai seorang pelajar dan part time pekerja, badan dan minda as akan cepat letih. Lagi-lagi kalau as sentiasa berulang alik Bangi-Temerloh hampir setiap minggu. Lepas makan herba Maharani ni badan rasa sihat dan bertenaga.

Emak dan kak ipar as juga makan herba Maharani nih. Emak cakap dia tidak mudah rasa penat walau usianya telah capai 50-an. Kak ipar juga mengalami  kesan yang sama.

Kat bawah ni as copy-pastekan kebaikan herba Maharani 

Melancarkan peredaran darahMe…

True Friend and Soulmate

Assalamualaikum..
Pencinta hati as....as rasa sangat sedih. Sebab as takder ramai kawan realiti. Sunyi sangat bila as tak online atau tak keluar jalan-jalan.
As rindukan zaman sekolah dan zaman kuliah universiti. Tapi zaman kerja dalam ofis as tak berapa suka. Sebab tempat yang as kerja sangat tidak menjaga maruah antara lelaki dan perempuan. As sangat malu.
Sekarang kak Saadah takder kat rumah..sunyinya...tapi sampai bila as akan bersama dengan kak saadah? Satu hari nanti as akan berpisah dengannya juga. Tetiba as teringat as menangis dengan kuat selepas hantar kak saadah pulang ke Terengganu...masa last degree dulu.
Pencinta hati as
Anda rasa sudah sampai masakah as untuk fikirkan mencari soulmate? Nak cari di mana? Perlu buat iklankah? Ahhh...malasnya bila fikir soal soulmate nih?
Orang sekeliling asyik bertanya bila as nak kahwin? As tidak ada pakwekah? Dulu pernah ada..tapi tak jadi, sebab as tak yakin dengannya dan as sendiri minta Allah jauhkan dirinya dan diri as. 
Pencinta h…

SEO : Tips Buat Title Post duduk depan Blog Title

Assalamualaikum

Adakah anda tahu singkatan S.E.O? Apa fungsi S.E.O?
Mengikut kefahaman am as, S.E.O atau nama sebenarnya Search Engine Optimization berfungsi untuk menguruskan keyword yang ditaip pada ruangan search di enjin carian seperti Google dan Yahoo.

Kalau ada sesiapa nak tahu sesuatu perkara contohnya pasal produk aura maya, anda akan taip di ruang search tersebutkan? dan Google akan keluarkan senarai produk aura maya yang dapat dikesan oleh enjin cariannya.

Disini S.E.O berperanan penting dalam mengesan kata kunci (keyword) dalam code programming sesebuah website.
Ok, kalau rasa penerangan as di atas ni agak rumit dan berbelit, sila tanya en wiki. (^^)/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hari ini as nak kongsi tips letakkan Title post blog berada dihadapan Blog Title. Contohnya kat bawah ni, hasil carian google search, kita lihat nama post yang keluar dahulu kemudian keluar pula nama blog as iaitu Cinta Hati…

Puding Roti Kismis

Assalamualaikum,

Hari ni as nak tunjuk puding roti yang as cuba buat beberapa hari lepas. Agak mudah juga la

Resepi Puding Roti Kismis

Bahan-bahannya :

6-7 keping roti yang disapu butterLoyang yang disapu butter ke seluruh permukaan2 sudu kismis atau lebih3 biji telur75 gm gula atau boleh kurang lagi ( rasa la nanti)650 gm susu cair atau susu segar ( as guna susu kotak fullcream aje waktu nih)1 sudu kecil esen vanilla ( as suka bau vanilla jadi letak 2 sudu kecil) Cara-cara: Panaskan oven 170 darjah celcius dalam 5-10 minitPotong 4 roti dan susu ke dalam loyangTabur kismisPutar telur dan gula sampai sebatiMasukkan susu dan esen vanillaMasukkan campuran ke dalam loyang dan biar dalam 2-5 minit untuk roti kembangTurunkan suhu 150 darjah celcius dalam tempoh 35 minitJika nak garing sedikit, pada minit ke 35, pasang api atas dalam tempoh 2 minit ( sila jaga api dan masa takut hangus atas)Lihat melalui cermin dan pasang lampu, jangan main buka tutup pintu oven, nanti terbantut pembesaran pud…

Selamat Hari Merdeka Raya!!

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya semua!! dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan

Agak terlalu lambat ya..as beri ucapan..hehe

Takder mood dan terlalu sibuk sangat dengan dunia luar sampai bila tiba nak online hanya bukak email dan buat perkara yang tertentu sahaja.

Hari ni sahaja tah hari ke berapa as ulang alik bandar.

Pagi tadi as hantar pakteh pergi ambik darah, as fikir nak menderma juga tapi rasa tak sihat saje, sejak tolong along pindah masuk rumah baru, jadi biarkan dulu.

Lepas tu as pergi buat laporan polis berikutan kes penipuan duit. Harap orang tu bersabar la ya, tak lama lagi anda akan dipanggil soal siasat, dan jika terkumpul bukti yang kukuh, merengkokla anda dalam penjara.

Harap doa-doa orang yang teranianya dimakbulkan Allah, ameen


------------------------------------------------------------------------------------

Hari ni dah mula pendaftran semester baru buat junior as di UKM dan maka telah masuklah semester akhir as di UKM.

Sambung PHD ?? ape Tu?? jenis penyakit PAY…