Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel sahabat

SAHABAT menjadi KEKASIH

Assalamualaikum..
Topik kita hari ini ialah sahabat...eceh cam as ni penceramah pulak kan..hihihihi
As tak ramai sangat kawan, di facebook pun tak ramai jugak..adala se dua ratus orang...tapi sekerat dua yang as kenal, yang lain tu mungkin peniaga online atau customer as.
Kat luar pun as tak ramai kawan, tapi as ada ramai kenalan.
As buat perbezaan antara kawan dan kenalan.
Bagi as kawan tu macam kalau jumpa..mesti bersapa... pernah borak-borak yang simple-simple..."eh dah siap kerja sekolah?"....tau sikit-sikit latar belakang dan pernah juga makan bersama...itu sahaja.
Kenalan pula bagi as hanyalah kenal nama dan muka atau mungkin hanya cakap untuk .."as, pinjam pen" dan  senyum sahaja jika jumpa.
Bagaimana dengan anda? 
SAHABAT Apa maksud sahabat? Mengikut definisi kefahaman as : Sahabat adalah orang yang paling rapat dengan kita, tau rahsia kita, berkongsi suka duka, makan sepinggan, tidur sebantal...- (okey sama jantina dan tidak lebih-lebih yer ), pernah juga…

AS....Tanjō-bi omedetō

Assalammualaikum
Hari ni hari lahir AS yang ke - 26 tahun semalam mak masak laksa untuk as hari ni as sampai jer rumah dibangi, kak ayu dan kak saadah pun buat laksa untuk as siap ada kek perisa chocolate banana secret resepi...
wah...seronoknya...
dapat hadiah dari akak saadah, akak ayu dan atikah




dapat tabung frogie, mug bertutup dan cermin yang comel.... semuanya dalam warna yang sangat ceria dan penuh kasih sayang
terima kasih mak abah terima kasih akak saadah terima kasih akak ayu terima kasih atikah


dan terima kasih kepada kengkawan yang wish befday untuk as

baru saya sedar dunia ini saya masih tidak keseorangan lagi...

kalau takder aral ahad ni asyah juga telah mencutikan diri untuk as tengok wayang kiter??
yeahh...



Kau Pergi

Salam sejahtera semua...

Pagi ni aku bangun awal cam biasa. Kemudian lepas solat subuh aku pergi beli nasi lemak. Kakak jual nasi lemak cakap rindu kat aku. Hehehe...lama dah tak beli nasi lemak dia. Kemudian aku sarapan sambil tengok MHI. Topik yang dibincangkan mengenai penderaan kanak-kanak.

Kemudian aku terfikir 2 minggu ni sebenarnya berlaku banyak peristiwa sedih...cuma aku yang tak cerita dalam My Idea ni. Maybe ramai kawan aku yang dah tau sebab aku dah citer pada korang kan.

Kalau dalam berita kiter dengar cerita penderaan budak 3 tahun yang membawa maut. Tapi aku lak pada pagi sabtu 27 Febuari 2010, dengar berita anak kawan housemate aku meninggal. Kemudian tengah santai pada petang hari tu kawan ku Noin telifon mengatakan Asraf meninggal dunia.

Berita kematian Asraf sangat mengejutkan aku. Aku mula tak sedap hati bila Noin telifon (sebab dia takkan telifon melainkan perkara penting). Aku pun tak terfikir dia akan tanya hal syarikat dah sebab dia dah berhenti kerja. Waktu tu aku…