Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2009

Azam Tahun Baru

Selamat tahun baru semua...

Pada tahun baru ni semua orang dah pasang azam baru...Saya baru sedar tadi yang saya masih belum ada azam lagi. So, untuk tahun 2010 ni saya berazam untuk lebih ceria lebih berdikari dan lebih matang. Selain tu, saya juga berazam untuk menggembirakan orang di sekeliling saya (bukan la jadi badut). Apa yang penting sekali saya akan berusaha belajar bersungguh-sungguh. Yeahhh..oklah tak boleh nak tulis panjang-panjang..ada urusan lain lagi...

Lagu ni tajuknya Menjadi diriku...thanks to fara..bagi lagu ni kat saya masa saya tengah blurrr....

First day...

Minasan...konichiwa (apa maksud dia??)...

Ok hari ni saya dah mula kehidupan sebagai pelajar. Berlari-lari sana sini...(tapi hari-hari saya suka berlari dan merempit). Malam tadi memang tak boleh tidur....roomate...huhuhu...dimanakah kamu...ceh wahh..bukan sebab dia takde x leh tdo...tp banyak sebab. Antaranya tak setel lagi status jabatan, status pengajian dan tentulah proposal sekali.

Kadang-kadang rasa cam dalam awang-awangan..apa nak buat hari ni yer...blur...ok lupakan jap hal ni..

Nak citer pasal aku (bukan saya) berlagak. Mentang-mentang aku ni orang lama disini so, segala urusan dan prosedur aku tahu dah. Asalnya aku memang tak berlagak..tapi bila aku cuba buat baik semua orang tak endah tapi bila dalam kesusahan baru la kejar aku dari jauh...(apa yang merepek ni)..biar je la.

Apa-apa pun malam tadi aku memang gementar giler nak masuk kelas..Abah kata ala masuk macam masa awak tadika dulu la. Boleh ke buat camtu??? Tapi alhamdulillah thanks to all my frens especially...

Mengenai se…

As....be strong..

Salam sejahtera...

Minggu ni aku sangat stress. Terlebih dahulu aku nak minta maaf pada semua orang yang mungkin terasa atau kena marah dengan aku. Ada banyak perkara yang menganggu aku. Stress ni menyebabkan seluruh tubuh aku sakit. Senyuman manis jadi tawar. Sedihnya.

Terima kasih kepada kawan-kawan ku terutamanya roomate yang sudi mendengar segala luahan hati aku yang berbuku di hati ( ceh..wahh..) Aku rasa bertuah kerana mempunyai kawan yang sentiasa mengingatkan aku bahawa Allah ingin menguji kesabaran hambaNya. Setiap kali aku terkeluar dari landasan, ramai yang tarik aku kembali. Mak dan abah..terima kasih sebab percayakan as. cam wat ucapan jer

Selepas meluahkan segala masalah, aku akhirnya dapat menduduki ujian memandu dengan tenang walaupun kena marah dengan JPJ. Keputusannya aku lulus juga..yeah...Pastu perancangan jadual waktu semalam agak kelam kabut, tapi akhirnya Allah bukakan jalan untuk aku. Sampai di ofis, aku dapat tau aku terima bajet mini. So, hari ni aku kena setel…

Hari Pendaftaran Master

Salam sejahtera semua...

Dah lama tak update blog...sebab sibuk sangat-sangat. Lagipun aku memang tunggu kan waktu ni untuk update.

Hari ni hari pendaftaran master. Suasana agak kelam kabut dan terkejar sana sini. Lepas daftar aku kena kejar lak buat proposal and baru tukar ke master by research. Penat otak dan badan memikirkan.

Terpaksa buat list untuk setiap perkara. Kalau tidak memang ada yang tertinggal. Ok, sekarang ni aku tinggal nak buat semula proposal. Terima kasih kepada semua kawan yang memberi pertolongan dan sokongan di kala hati ni dalam gundah gulana..huhuhu

Seperti biasa aku pilih tema lagu naruto untuk entry aku kali ni.

FIGHT-O

telah bermula kembali ke alam pelajar; walaupun hakikatnya hidup ini kita akan sentiasa menjadi pelajar sampai ke akhir hayat