Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label nuffnangX. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label nuffnangX. Papar semua catatan

NuffnangX mudah komen pada blog


Assalamualaikum.....



Berapa ramai blogger yang menggunakan NuffnangX??

As pun baru mula pakai sebelum 17 hb Oktober 2012...=).

Sekarang as nak copy paste saja penggunaan NuffnangX, supaya senang stalker-stalker anda nak jenguk blog kegemaran anda..hehehe

Cara Guna NuffnangX

COPY PASTE (^__^)v..please credit to team nuffnang blog.

Pertama sekali, muat turun NuffnangX secara percuma dengan smartphone Apple mahupun Android anda. Kemudian, setelah selesai, ikon NuffnangX akan muncul seperti rajah di bawah.

Seterusnya dengan menggunakan komputer anda, layarilah NuffnangX.com untuk mendaftarkan diri. - as guna akaun nuffnang as je.. klik arrow kat bahagian jumlah duit...pakai emel dan password yang sama.


Sila ikut arahan yang diberikan dan setelah berjaya mendaftar masuk, tekan gambar profil anda di bahagian kiri atas dan klik “claim your blog”.




Kemudian, langkah-langkah seterusnya amat mudah sahaja! Anda hanya perlu taip nama blog anda dan mengesahkannya mengikut arahan seperti yang ditunjukkan di rajah bawah ini.



Kod yang diberikan seperti langkah ketiga di bawah perlu disalin dan ditampalkan di bahagian “add a gadget” di halaman “layout settings” blog anda. Cuma klik “add HTML/Java Script” dan tampalkan kod tersebut sebelum meneruskan ke langkah terakhir pendaftaran NuffnangX!




Setelah, selesai membuat pendaftaran, sila ikut semua blog kegemaran anda di NuffnangX hanya dengan satu klik!







Pencinta Hati As...jum-jum klik blog cinta hati as kat nuffnangX...




Dengan adanya kotak komen nuffnang x, korang boleh tau siapa yang komen dan korang boleh balas komen tersebut dan disampaikan kepada orang yang dihantar....

Kalau pakai kotak komen yang biasa, penerima komen tak tau yang kita dah balas komen tersebut...memang tak dinafikan ada jer kotak komen yang lain macam nuffnang ni...

tapi yang bestnya, pengguna nuffnang lebih ramai, so lagi ramai kawan kita nanti...inshaAllah..

Oklah byes sayonara minasan (^^)/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...