Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2009

Kerinduan....

Salam sejahtera kepada pembaca setia My Idea @>--

Sudah nak masuk 6 minggu aku tidak pulang ke rumah mak abah. Minggu lepas hari jadi anak buah aku yang sulung, semalam pulak hari jadi anak buah aku yang kedua. Ahad ni pulak hari jadi abah aku. Huhuhuhu...

Sebenarnya aku tertunggu-tunggu bila diaorang tanya aku nak balik. Macam sebelum-sebelum ni. Selama 5 minggu aku menunggu. Memangla kakak ipar duk tanya bila nak balik. Tapi aku nak kata-kata itu dari abah, mak dan abang-abang aku. Hahaha...

Akhirnya, semalam aku sudah tidak tahan untuk menunggu, dan terus telifon mak. Mak kenapa mak tak tanya bila as nak balik ?. Lama as tunggu tau. Mak memang nak tanya? Tapi lupa mak jadi sibuk sangat dengan along nak kahwin. Huhuhu..Jadi, bila awak nak balik? Huahhh....baru nak tanya....ni nak merajuk lagi sebulan ni....

Ala sebenarnya boleh je kalau nak balik tanpa di tanya, saje je. Biasa la, hehehe.... Nak minta cuti boleh tak dr...??? Hehehe segannya nak minta cuti. Tapi rindu gila kat rumah n…

Video clip - will you remember me

I've come undone
Nobody's won
Being alone
Has given me hope

The seeds that are sown
Here on my own
Are giving me hope
Hope to burn again

If I remember you,
Will you remember me?
If I remember you,
Will you remember me?

It killed me when you left
I become so torn
What once felt like theft
Is making me hope

Now that I can see
Who I'm meant to be
Now that I am one
I can burn again

If I remember you,
Will you remember me?
If I remember you,
Will you remember me?

And it's a silent voice
All I can hear
Ringin' in my ear
And it's your silent choice
Bring me new fears
It's bringing me to tears

The Climb

Salam sejahtera...
Pagi yang ceria ini, aku mulakan dengan menghantar borang master yang dah lama aku isi sejak berbulan-bulan dahulu..hehehe..(terus ke kaunter pusat siswazah UKM)

Kemudian aku terus ke ofis, bukak email rasmi aku dan dua email yang tak rasmi. Semak sistem yang tengah dibuat.

Setelah itu, aku mula tengok bisnes online. Macam-macam...ade pasal pelaburan emas la, pasal MLM la. Macam-macam ada. Aku sendiri masuk, itu pun sebab along aku. Aku masuk bawah herba prima. So kawan-kawan atau pembaca blog yang berminat untuk membeli produk atau menjadi ahli boleh hubungi aku terus atau along aku En. Fairul-013 2091621. Lagi bagus kalau jadi ahli...- sempat lagi buat promote..hehehe.

Selain masuk herbaprima, aku ada masuk bisnes online yang lain seperti http://www.vemmabuilder.com - yang ni senang je masuknya..sila klik yekkk nanti akan keluar website for Asnida Nordin. Hahahaha kan senang buat duit....yeke...

Sebenarnya benda ni kata je free...tapi dalam diam dia minta kita beli ba…

Shojo S Scandal FULL

sakki made to itteru koto chigau ja nai
chotto dake sugao miseta keredo
zutto iraira iraira shite wa
atashi o mono mitai ni atsukatte
sakki made to itteru koto chigau ja nai

dareka no sei ni shite wa nigekakure shiteru hibi
ate ni naranai wa I'm sorry toriaezu sayonara

anata ga inai to iya iya tte ieru wagamama
(zutto kienai you ni kesanai you ni)
aijou? yuujou? shiritai koto wa nandemo
(aimai sugite wakaranai yo)
itsuka kokoro no oku no doa o tataku anata o matteiru

sakki kara jibun no koto bakkari ja nai
chotto gurai kizutsuite mitara?

sou yatte yasashii kotoba de gomakasanaide
shinjirarenai wa kakkotsukenaide yo

nannen tatte mo itsu ni natte mo yamenaide

atashi ga inai to dame dame tte itte sunao ni
(motto hoshigatte yo tsuyogaranaide)
ai no zanzou yumemiru shoujo esukeepu
(tsukamattari nigekittari)
itsuka kokoro no kagi o kowasu you na...

anata ga inai to iya iya tte ieru wagamama
(zutto kienai you ni kesanai you ni)
aijou? yuujou? shiritai koto wa nandemo
(aimai sugite wakaranai yo)
itsuka kokoro no o…

BENTO

Semalam aku dan akak Sa'adah pergi warta. Kami jalan-jalan shoping..Di kesempatan itu aku beli bento ( bekas tapaware je )...So, pagi ini, dengan penuh kerajinan aku bangun awal untuk buat bento aku sendiri. Aku masak makaroni. Tak reti pun nak masak, jadi aku masak ala-ala mee goreng biasa. Ini la hasilnya...



Kenapa sampai dua bekas?..Satu untuk officemate aku. Nyum...nyum...bertambah asyah makan. Alhamdulillah...kenyang pun kami, untuk pagi ini.

My Immortal

Setelah sekian lama, akhirnya aku boleh kembali letak video lam MyIdea...@>--..sukanya...
Terima kasih kepada pusat komputer dan technician yang bersusah payah menaik tarafkan server di FTSM ni....

Waktu ni aku tengah layan video clip ni, so aku letak je la dalam blog ni. Ok...



I'm so tired of being here, suppressed by all my childish fears
And if you have to leave, I wish that you would just leave
Your presence still lingers here and it won't leave me alone

These wounds won't seem to heal, this pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

When you cried, I'd wipe away all of your tears
When you'd scream, I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years
But you still have all of me

You used to captivate me by your resonating light
Now, I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts my once pleasant dreams
Your voice it chased away all the sanity in me

These wounds won't seem to heal, this pain is j…

Sony Ericsson ~ akhirnya....

Sabtu baru ni, asyah dan mimi ajak jalan-jalan Kajang. Aku pun ok jer. Matlamat aku nak cari google dan cap untuk swimming. Tiba-tiba lalu tepi kedai handset, budak-budak ni ajak aku survey handset. Lastly, aku pun sambar satu Sony Ericsson model W302 dengan harga RM3++..
Asyah orang yang paling gembira sekali bila aku beli handset ni. Sebabnya dia kesian tengok handset lama aku yang rosak teruk. Iyela menyusahkan semua orang yang nak call aku. Hahaha. Kenapa dengan handset lama aku? Malas nak citer...
Keesokan paginya, aku pergi joging. Asyah tolong amikkan gambar aku dengan hanset baru. So, inilah hasilnya..


Aktiviti 4 - 5 Julai 2009

Sabtu dan ahad baru ini, seperti biasa aku akan buat pelbagai aktiviti yang aku suka. Pada hari sabtu, oleh kerana gaji dah masuk ;p aku pun pergi tengok wayang citer Ice Age 3. Lepas itu, aku pergi shoping..banyak beli barang makan jer....Hari ahad pula...pagi kemas bilik..rumah. Pastu, petang aku pergi swimming....yeahhh. Tak pandai pun berenang. Tapi mujur ade kawan yang pandai berenang...so dia yang ajar aku. Aku hanya pandai berenang menyelam je. Belum sampai setengah kolam, aku pun lemas. Hahaha...

Batas Waktu

Terjebak sendiri aku, menatapmu yg telah membisu, mengingatmu seakan jauh, walau lelah akan ku tunggu,
semua telah berubah, dari waktu yang tak terasa, selama aku menunggu,
sedalam aku terjatuh, sekejap mata memandang, dan kau pun menghilang, woo...woo... dan kau pun menghilang, huu...
dalam waktu aku menunggu, walau lelah akan ku tunggu, dlm hari aku menanti, setiap langkah yg aku cari...