Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label tutor. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tutor. Papar semua catatan

2 Minggu lagi...

Salam sejahtera semua...

Iyea tinggal lagi 2 minggu lagi aku jadi tutor. Korang tak tahu yer aku jadi tutor?. Sebenarnya aku dah jadi tutor selama 2 minggu. Cuma aku malas nak tulis kat sini. Serabut sangat waktu tu..macam-macam perasaan ada..hahaha. Waktu terima jadi ni pun aku cam dalam mimpi jer.

Macam mana aku leh jadi tutor? Fara la..dia terpaksa berhenti, atas alasan tertentu yang takdapat di ceritakan. Dia seboleh-boleh nak orang kiter ganti tempat dia. Asalnya aku menolak..bagila kat kawan-kawan yang takder kerja sangat. Sampai last minute nak masuk minggu mengajar...aku dapat tahu tak dapat cari ganti lagi. So aku dengan hebatnya menerima dengan penuh bangga. Tapi..huhuhu...bila dah diterima baru aku tersedar dan nangis ketakutan (tak nangis pun)..hahaha...

Kelas tutor hanya pada hari rabu jam 10-12 tghari dan 4-6 petang. Kebetulan waktu tu aku free..so aku kira boleh la kot (baru ingat nak bersenang lenang, malam lak ada ladynite.:p). Aku ajar guna software cam adobe premiere (2minggu) flash (1 minggu) director (1 minggu).

Masa dalam kelas budak2 ni banyak main tul..tapi ok la bila aku cakap diorang dengar. Kejap panggil cik, kejap panggil kakak, last aku dengar cikgu...sejuk hati aku..hahaha..ye anak murid..:p

Aku ingat kelas rabu..so datang je la cam biasa. Rupanya tak..aku kena sediakan apa yang aku nak ajar. So secara tak langsung benda ni dah ganggu jadual study aku ( cam study sangat :p)

Mujur la aku kena ngajar sebulan jer. Aku harap apa yang aku ajar diorang faham. Kadang-kadang diorang lak yang ngajar aku...hahahah....minggu depan ajar flash (atas permintaan anak murid) memang aku nak ajar ni dulu...sebab director aku kena study lu betul-betul...(wahh..aku pun kena belajar sama)

Aku harap pengalaman menjadi tutor ni boleh membantu aku untuk lebih yakin dengan diri sendiri. Aku akan cuba lebih berfikiran positif dan tidak mencari alasan untuk tidak berjaya...

Gambate as....

p/s kepada anak murid ku...jangan segan-segan...angkat tangan jika tak faham...nanti cikgu datang tolong fahamkan..andai cikgu pun tak faham...kiter sama-sama cari jalan untuk faham...sebab cikgu pun budak yang sedang belajar..hehehehe..;p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...