Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label persiapan perkahwinan cinta hati as. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label persiapan perkahwinan cinta hati as. Papar semua catatan

Cincin Kahwin Lelaki Stainless Steel

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....dengan izinNya as dapat kumpul duit untuk beli cincin kepada Cinta Hati...

As tak kerja makan gaji tapi as buat kerja makan UNTUNG...just buat biz online full time, hehehehe...

Dah lama as usha-usha nak beli cincin kat kedai Baush K...ya sangat-sangat lama...cuma dia sahaja yang tak beri keputusan nak atau tidak...nak beli sendiri tak tau fit tak size sesuai tak design tu dengan jari...lama as simpan duit nak pergi beli cincin ke dia nihhhh....huhuhuhu

Siapa yang cerewet?? tah la....(^^)



Cincin ni jenis stainless steel, ada diamond. Ada warranty setahun untuk diamond sahaja....kalau nak polish boleh datang balik kedai Bausch ni.

Harganya?? haaa....harga yang as mampu milik.... dalam RM 3++.++

As tanya nak engrave ker tak? Cinta hati pun minta engrave nama kami berdua......( dalam hati..cooo cewitt..)

10 huruf - RM 5.00 jer...

oh ya...kenapa tidak beli sepasang waktu tu??? huhuhuhu....as nak juga sepasang macam dia punya..(T.T)

tak apa la..sob...sob..


Niat di hati kalau as ni jutawan memang as akan belikan sahaja cincin platinum harga beribu riban....tapi ini sahaja yang as mampu...

Cinta hati as....

As sayang anda....

Semoga ikatan suci kita berkekalan hingga akhir hayat...insyaAllah.

KUMPUL DUIT RAYA SEBELUM KAHWIN

Assalamualaikum........

Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan menunaikan ibadah puasa pada hari ni...

Siapa dapat lagi duit raya tahun ni?????

As dapat lagi tau.................(^^)

Dah besar dan buat bisnes pun dapat duit raya lagi????

Yer...(^^)...sebab as belum kahwin lagi dan as hanya bisnes online di anggap masih belum kerja tetap lagi...

Balik Kampung Melaka

Tahun ni balik raya kampung di MELAKA....so....bersedialah semua atuk-atuk, nenek nenek dan pakcik makcik as...dah ada duit raya untuk as tak???   ..yeay....(^^)

Ish macam melampau la pulak kan balik raya nak duit raya....tak baik kan??....hehehehe

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nak dekat raya ni ramai yang mahu gojes-gojes....

So, alhamdulillah...boleh la as kumpul duit nak kahwin...hehehehe....terima kasih kepada semua customer as yang berurus niaga dengan as.

Andai kata as ada terkasar bahasa, atau kurang layanan as minta maaf.

Hari ni ramai jugak yang nak order produk dari as.....fuhhhh........cam mana diorang jumpa as ni? aha........

Nak tau? nak tau? kena kawan dengan as dulu...hehehehe..acah aja...maybe sebab as suka berblog...anda pun boleh....rezeki Allah bagi di mana-mana sahaja.

Mungkin juga sebab as nak kahwin, jadi Allah permudahkan urusan as...syukur alhamdulillah.

Jangan merungut tak cukup duit nak kahwin, as lagi la tak kerja tetap.....mana mau cekau duit...tengah belajar lagi...duit nak bayar untuk viva pun tak cukup lagi...wah pening-pening...(~~)

Berkahwin ikut kemampuan, insyaAllah ada jalannya.

so....jum-jum bantu as kumpul duit raya sebelum kahwin..moga Allah bantu anda juga (^^)/

Muka excited kumpul duit raya online,,,kikiki

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kursus Perkahwinan Bulan Ramadhan 2013 - ada EXAM jugakah?

Assalamualaikum..

Hai..hai..hai...siapa belum ambil kursus perkahwinan? 

As dah lama ambil.....(^^)/
Sekarang ni as kena tolong Cinta Hati As pula usha-usha tempat kursus kahwin area Putrajaya.

bebelan >>>>>Ituu laaa.....len kali letak sepah-sepah sijil nikah tu....tah tah kena bawak lari tikus, kata pandai jaga barang sekecil-kecilnya.....(~~)/

tapi takper, bagus juga hilangkan sijil kursus kahwin tu, boleh refresh balik ilmu rumah tangga dan hukum hakam perundangan keluarga Islam....

ada persoalan dari kawan as : ".ish yer ker hilang....as ko tau tak...orang yang dah kahwin ni, sijil kursus kahwin dia ada cop tau???"

ahakssssss..........CINTA HATI AS sila jawab dengan jujur!!! (~~)/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Keliru

As sebenarnya ada sedikit kekeliruan...apa beza Kursus Perkahwinan (KP) dengan Kursus Pra Perkahwinan?

Masa as tanya encik Google untuk tengok lokasi KP yang berdekatan masa bulan puasa ni, as terjumpa kursus Pra Perkahwinan juga.

So as tertanya-tanya juga apa beza nih?

Tapi as terlalu sibuk nak ambik tahu semuanya...as terus highlighting yang Kursus Perkahwinan anjuran JAKIM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ujian dalam Kursus Kahwin

Hehehehehe.......masa as ambik kursus kahwin di UKM tahun 2008 takder ujian ni tau...hahahaha

Oppssss tak baik gelak-gelak...

Tadi kawan as call, dia kalut bagitau bulan ni (RAMADHAN 1434 H) kemungkinan last Kursus Kahwin tanpa exam. Maksudnya bulan depan mungkin selepas raya, akan ada ujian dalam kursus kahwin. 

So kawan as ni cadang nak ambil kursus kahwin laju-laju dalam bulan ni sebelum raya.....(^^)

Sebenarnya kalau di Pahang dah lama ada ujian ni, mungkin Selangor baru nak buat..

Maka as pun dengan gembira call Cinta Hati tanyakan jika dia suka atau tak masuk exam dalam Kursus Kahwin..hehehehehe........

Mengeluh juga Cinta Hati As...nak kahwin pun susah katanya...hahahaha

Ye sayang....kecil jer ujian tu berbanding tanggungjawab terhadap amanah yang akan di pegang nanti (^^)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kursus Perkahwinan 2013

Bagi mereka yang tinggal area Putrajaya Selangor, boleh klik link SINI


Kursus Perkahwinan 2013

Jenis Iklan: 
Iklan
Tarikh Akhir Paparan: 
Disember 31, 2013
Kursus Perkahwinan
Tempat: Auditorium D8, Kompleks D, Putrajaya
Aturcara Kursus:
  • Hari Pertama: 12.30 tgh hingga 7.00 ptg
  • Hari Kedua: 8.20 pg hingga 7.00 ptg
Untuk pertanyaan lanjut sila hubungi:
Pn. Noralifah binti Ismail013-3257540
Urusetia (Pn.Rosnani)
013-6329351
(PKPU) Jakim Putrajaya03-8888 0257
Us. Nazri bin Shuaibon03-8888 5678/017-3879840
No. Fax Masjid Putra03-8888 3166
No. Fax PKPU Jakim Putrajaya03-8888 0261
e-mailmadalifah@yahoo.com
Laman Webwww.pkpu.net
Tarikh Kursus Perkahwinan:
19 & 20 Jan 201323 & 24 Feb 201330  & 31 Mac 2013
27 & 28 April 201325 & 26 Mei 201329 & 30 jun 2013
27 & 28 Julai 201324 & 25 Ogos 201328 & 29 Sep 2013
26 & 27 Okt  201323 & 24 Nov 201328 & 29 Dis 2013

Tarikh dalam bulan Ramadhan ni ialah 27 & 28 Julai 2013

Apa yang as musykilkan sekarang ni ialah waktu kursus....takkan sama dengan waktu hari lain?

As dah emailkan persoalan tu tapi masih belum balas....nampaknya kena call la...

Nak buat macam mana Cinta Hati seorang PENYEGAN 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persoalan?


Perlukah as ambik kursus kahwin sekali lagi?

Rasa sijil as boleh pakai seumur hidup...itu yang di beritahu masa tengah kursus dulu....

As dah lupa tentang hukum-hukum dan tanggungjawab isteri dan ibu???? 

hurm rasanya, as tak lupa...dan pastinya kalau as tak tahu, boleh tanya sahaja pada facebook ustaz-ustazah.

Buku pun banyak....

Duniakan canggih (^^)/ google pun boleh.

Dan rajin-rajinkan lah baca alQuran bersama tafsirannya sumber yang sohih dan kalam Allah.

Fadhilat membaca al Fatihah

Assalamualaikum,



Pembaca blog Cinta Hati As, berapa ramai di antara anda yang tahu bahawa al-Fatihah itu penting dalam setiap solat kita?

al-Fatihah dikenali sebagai ibu alQuran dan menjadi surah pemulaan bagi bacaan alQuran dan juga asas bacaan dalam solat seharian kita.

Semalam, as ada menonton tentang rancangan tv9 tentang kepentingan surah al-Fatihah.

Rasulullah SAW pernah menghentikan solat sahabat baginda semata-mata untuk memberitahu tentang kepentingan al Fatihah dengan bacaan yang betul.

- kalau tak silap as nama sahabat itu ialah Saad. kalau salah betul kan as.

Nabi Muhammad s.a.w. pernah bersabda yang bermaksud:

"Membaca al Fatihah  pahalanya seperti  sepertiga membaca Al-Quran"

Juga Nabi Muhammad s.a.w.bersabda:

"Surat Al-Fatihah adalah untuk apa ia dimaksudkankan dalam bacaannya." dan "Fatihah itu pembukaan maksud bagi orang-orang mukmin."

Fadhilat Al Fatihah


Sesiapa membaca surah Al-Fatihah dalam keadaan berwuduk sebanyak 70 kali setiap hari selama tujuh hari lalu ditiupkan pada air yang suci lalu diminum maka ia akan memperolehi ilmu dan hikmah serta hatinya dibersihkan dari fikiran rosak.

Diantara khasiat Fatihah ialah siapa yang membaca 
  1. 'Al-Fatihah' diwaktu hendak tidur, 
  2. Surah 'Al-Ikhlas' sebanyak 3 kali dan 
  3. Surah 'Mu'awwidzatain' maka ia akan aman dari segala hal selain ajal. 

Dan siapa berhajat (berkeinginan sesuatu) kepada Allah s.w.t.maka olehnya dibaca surah Al-Fatihah sebanyak 41 kali diantara sembahyang sunat Subuh dan sembahyang fardu Subuh sampai 40 hari (tidak lebih) kemudian memohon kepada Allah s.w.t. maka Insyaallah ia penuhi keperluan hidupnya.

Barangsiapa membaca Fatihah berserta Bismillah diantara sunat Subuh dan fardu Subuh dengan Istiqomah maka kalau ia inginkan pangkat terkabullah ia dan kalau ia fakir maka akan kaya serta jika ia punya hutang maka mampu membayanrnya dan kalau ia sakit maka akan sembuh serta kalau ia punya anak maka anaknya itu menjadi anak yang soleh, berkat surah Al-Fatihah.

Barangsiapa mengamalkan bacaan Al-Fatihah sebanyak 20kali setiap selesai sembahyang fardu lima waktu maka Allah s.w.t. luaskan rezekinya, baiki akhlaknya, mudahkan urusannya, hilangkan keperihatinannya dan kesusahannya, anugerahkan apa yang ia angan-angankan, dapatkan berbagai berkat dan kemuliaan, jadikan ia berwibawa, berpangkat luhur, berpenghidupan baik dan ia pula anak-anaknya terlindung dari kemudharatan dan kerosakan serta dianugerahkan kebahagiaan dan sebagainya.

Barangsiapa mengamalkan bacaan Al-Fatihah sebanyak 125 kali selesai sembahyang Subuh maka ia peroleh maksudnya dan ia ketemukan apa yang dicari-cari serta sebaiknya ia panjatkan doa yang bermaksud:

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu dengan kebenaran Surah Al-Fatihah dan rahsianya, supaya dimudahkan bagiku semua urusanku, sama ada urusan dunia atau urusan akirat, supaya dimakbulkan permohonanku dan ditunaikan hajatku..........."

Barangsiapa mengamalkan bacaan Al-Fatihah diwaktu sahur (tengah malam) sebanyak 41 kali maka Allah s.w.t.bukakan pintu rezekinya dan Dia mudahkan urusannya tanpa kepayahan dan kesulitan. Selesai bacaan Al-Fatihah tersebut dan sebaiknya berdoa:

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu dengan kebenaran surah Al-Fatihah dan rahsianya, supaya Engkau bukakan bagiku pintu-pintu rahmatMu, kurnia-Mu dan rezeki-Mu. Dan Engkau mudahkan setiap urusanku, murahkanlah bagiku rezekiMu yang banyak lagi berkat tanpa kekurangan dan tanpa susah payah, sesungguhnya Engkau berkuasa atas setiap sesuatu. Aku mohon kepada-Mu dengan kebenaran surah Al-Fatihah dan rahsianya, berikan apa yang kuhajati........"

Diriwayatkan dari Syeikh Muhyiddin Ibnul Arabi didalam kitab 'Qaddasallaahusirrahu':

"Siapa yang punya maksud maka sebaiknya ia membaca surat Al-Fatihah sebanyak 40 kali sehabis sembahyang Maghrib dan sunatnya, selesai itu ia ajukan permohonan hajatnya kepada Allah s.w.t."

Surat Al-Fatihah boleh mengubati penyakit mata, sakit gigi, sakit perut dan lain-lainnya dengan dibacakan sebanyak 41 kali.

Ikhtiar mengubati penyakit : Baca SurahAl-Fatihah sebanyak 40 kali pada tempat berisi air, lalu air itu diusap-usapkan pada kedua belah tangan, kedua belah kaki, muka, kepala dan seluruh badan, allu diminum, Insyaallah menjadi sembuh.

Kalau Surah Al-Fatihah itu ditulis dengan huruf-huruf terpisah lalu dileburkan dengan air suci dan diminumkan kepada sisakit, maka dengan iradah Allah s.w.t. ia akan sembuh.

Ikhtiar menghilangkan sifat pelupa: Tulislah surat Al-Fatihah dengan huruf Arab pada tempat putih dan suci lalu dihapuskan dengan air dan diberi minum pada orang yang pelupa, maka ia akan hilang sifat pelupanya dengan izin Allah s.w.t.

Mengubati sakit disebabkan oleh sengatan kala: Ambil sebuah tempat bersih lalu diisi air dan sedikit garam lalu dibacakan padanya Surah Al-Fatihah sebanyak 7 kali lalu diberi minum pada orang yang tersengat kala itu, Insyaallah ia akan sembuh.

Mengubati sakit gigi dan lain-lain: Untuk dirinya sendiri = letakkan jari pada tempat yang sakit lalu membaca Al-Fatihah dan berdoa sebanyak 7 kali:

"Ya Allah, hilangkan daripada keburukan dan kekejian yang aku dapati dengan doa Nabi-Mu yang jujur (al- Amin) dan tetap disisi-Mu".


Mengubati penyakit gigi orang lain: selesai membaca Al-Fatihah maka berdoa 7 kali:

"Ya Allah, hilangkan daripada orang ini keburukan dan kekejian yang aku dapati dengan doa Nabi-Mu yang jujur (al- Amin) dan tetap disisi-Mu".


Adapun faedah dan khasiat dari Surah Al-Fatihah ialah menyembuhkan penyakit mata yang kabur (rabun)

Sabda Nabi Muhammad s.a.w."

"Barangsiapa yang ingin menyembuhkan kelemahan pandangannya (kabur/rabun) maka hendaklah dilakukan:


Memandang bulan pada awal bulan, jika tidak kelihatan atau terhalang oleh awan dan lain-lain hal, lakukan pada malam kedua, juga tidak dapat, cuba pada malam ketiga atau begitu seterusnya hingga nampak kelihatan bulan itu.


Apabila telah kelihatan, hendaklah ia menyapukan tangan kanannya kemata dengan membaca Al-Fatihah sebanyak 10 kali.


Sesudah itu mengucapkan pula sebanyak 7 kali doa ini:

"Al-Fatihah itu menjadi ubat tiap-tiap penyakit dengan rahmat Mu ya Tuhan yang pengasih penyayang."


Lalu mengucapkan "Yaa Rabbi" sebanyak 5 kali.


Terakhir mengucapkan pula doa ini sebanyak 1 kali:

"Ya Allah sembuhkanlah, Engkaulah yang menyembuhkan, Ya Allah sihatkanlah, Engkaulah yang menyihatkan".


---------------------------

Maklumat di atas adalah rujukan dari internet. untuk rujukan kitab- kitab pula..

As ada juga baca dari buku Hadith 40 Imam Nawawi...

Anda pun kena banyak membaca sebab ilmu ini sangat meluas.

Nasihat as ialah jangan terlalu taksub mempercayai setiap ilmu yang disampai, sebab as bimbang kita mungkin terima ilmu yang tidak betul.

Carilah ilmu yang betul dari orang yang betul.

 
Selain itu, jangan lah baca al-fatihah sahaja. baca lah seluruh surah isi alQuran.

kerana setiap kalam Allah itu adalah PENAWAR dengan izinNya. 

-----------------------------------------------------------------------------------

Pilih calon suami dengan bacaan al Quran


- ahaks (^^).....as dah minta en tunang bacakan al fatihah untuk as dengar...tapi dia tak nak baca....hurm....
as harap dia boleh baca dengan betul supaya dapat menjadi imam solat as nanti.



Surat buat  Cinta Hati As a.k.a Encik Tunang .


-harap anda boleh membaca al-Fatihah dengan betul dan memahami maksudnya sekali.
-insyaAllah as akan cuba juga memperbaiki bacaan as 
-ia bukan untuk kita sahaja, malah untuk melahirkan umat Islam yang kuat pada masa akan datang.

Design baju nikah dan sanding Cinta Hati As part II

Assalamualaikum

Selamat pagi ahad semua (^^)/

Alhamdulillah as dan cinta hati da pergi beli kain untuk baju nikah dan sanding sebelah dia (baju bertandang)...

Belah as nak sewa aja sebab dekat kami nak pergi ukur..belah dia jauh so kena buat siap-siap kat bangi.


Persiapan untuk membuat baju nikah sanding


Macam B2B lain, as ni sangat-sangat la tak pandai nak pilih kain dan design yang as nak....
Jadi as pun buat rujukan internet dan tanya-tanya juga kepada kawan-kawan yang lain..

Apa yang as buat sebelum cari kain?

1. Sediakan bajet : bajet as RM 500.00 untuk 2 pasang baju L/P

- as over bajet okeys (~~)/ korang kena sediakan sekurang-kurangnya RM 700.00 untuk 2 pasang baju L/P
- patutnya cukup jer RM 500 untuk dua pasang L/P tapi sebab as pilih kain yang bermutu skit...tu over..

2. Cari designer/tailor

- as pilih seorang designer baju ni berdasarkan kepandaian dan keramahan dan pastinya sebab kawan-kawan as dah ramai yang buat dengannya untuk baju nikah lelaki perempuan.

- sebelum beli kain, as call dulu nak bagitau design baju yang as nak, jadi dia akan bagi nasihat berapa meter kain....termasuk juga jenis tudung....yer...sila beli dan buat tudung sendiri yer...

- designer as juga akan beri nasihat jenis material kain....huhuhu....sungguh terharu

- oh yer...as da bagi tau awal pada designer as..setiap baju nikah sanding as mesti boleh dipakai semula lepas kawin nanti...hehehe...jadi simple dress but look gorgeous for my solemnization ...and she said...orite..she can do it...(^^)/

3. Masa

- as akan bernikah bulan 11, jadi cinta hati as kalau boleh nak settle semua dalam bulan 10...sekarang akhir bulan 6, jadi dah kena hantar kain...

- designer as kata 1 bulan dia boleh siapkan semuanya...hehehe

- sila bertolak awal pagi untuk pergi ke kedai pilihan anda.

4. Kriteria pemilihan kedai kain 

- untuk pengantin bajet macam as, JAKEL adalah pilihan hati....

- JURUJUAL mesti peramah, bersabar dan pastinya BERILMU pengetahuan tinggi tentang JENIS kain.

- as bagitahu jer as nak design baju jenis apa, dan cakapla nak simple pastu suruh dia tengok sekali berapa meter untuk as dan cinta hati...yer kalau boleh bawaklah cinta hati untuk beli kain...kalau tak boleh minta saiz aja dari dia..

- oh yer sebelum tu as dah tanya awal-awal dengan designer as tetang berapa meter nak beli...

-kalau bagus bawak sekali designer sekali senang....huhuhu...

5. Pemilihan kain bagi setiap design baju dan tudung nikah sanding

- as tidaklah tahu sangat pasal jenis kain, tapi macam as cakap tadi...as study juga dari hasil pengalaman orang lain dan as dah tanya designer as awal-awal.

- so, jika datang ke kedai kain jangan datang dengan otak kosong yer.....sila letak skit ilmu

contohnya....

- material kain untuk jubah dress / pasang melayu- as pilih valentro - RM 25 semeter 
- material kain untuk peplum labuh - as pilih chiffon (RM 18.00/m) + satin ( RM 10/m)
- material kain untuk pasang melayu - as pilih silky fabiano - RM 38.00 semeter

kenapa as pilih kain-kain di atas? 

- washable, ada yang tak perlu dah lining, nak jimat, nak berkualiti..

contohnya 

- jubah dress - as nak simple tak perlu lapik-lapik banyak kali jadi as pilih valentro
- peplum - as dah tak cukup bajet jadi ambik chiffon yang washable dan sedikit satin sebagai lapik
- untuk pasang melayu - valentro dan silky fabiano ni memang the best choice.


Untuk tudung pengantin

- as siap-siap pilih jenis halfmoon shawl...
- material kain adalah chiffon. ingat nak satin tapi as macam kureng skit satin ni sebab kilat....
- chiffon nipis so as dah plan beli anak tudung yang sekali menutup leher dada...
- as beli 1 1/2 meter bidang 60 shawl untuk 2 set tudung...
- nampak macam besar, jadi as ingat nak suruh designer as buat shawl 2 lapis so, as tak perlu pakai banyak lapis dalam tudung....panas wooo

6. SAMPIN

- as lupa nak masukkan sampin dalam bajet...wooooo kesian CINTA HATI AS (~~)/
- cinta hati pilih sehelai sahaja sampin yang boleh masuk 2 baju...
- price RM 190.00 after less ... 


KESIMPULAN

TOTAL BELIAN =  RM 745.00 

memang over bajet kan???...tapi tu la...sila buat pilihan bijak, beli kain tu kalau nak murah sangat sampai pakai sekali jer memang tak bagus jugak...

tapi kalau nak beli kain mahal contoh jenis silk, cantik tapi basuh sekali dah pudar atau kena dry clean pun tak bagus jugak..-nasihat dari designer as.

jadi belilah yang sederhana, mampu milik dan boleh pakai banyak kali lepas kawin nanti...

bincang molek-molek dengan CINTA HATI masing-masing...yer as pun bincang sampai tarik muka dekat kedai huhuhuhu....mau nangis rasa...sabor jer la...tapi last-last kita orang gelak hehehe...sebab kelakar dengan perangai masing-masing

oh yer...mungkin kita rasa kesian dengan JURUJUAL sebab layan kerenah kita...tapi apa-apa pun cuba pertahankan bajet kita...sebab kadang-kadang mereka akan mempengaruhi kita ambik yang mahal...so ...kuatkan semangat..jangan mudah mengalah.....yer....sebab kita bayar gaji mereka..

Teaser Baju Nikah Sanding Cinta Hati As


Ini baju nikah CINTA HATI AS - kain valentro , yang warna pekat skit tu chiffon untuk halfmoon shawl

Ramai yang pelik, kenapa as tak pilih warna putih untuk akad nikah....ramai kata putih itu lambang SUCI. Akad nikah merupakan satu ikatan rasmi jadi sudah jadi satu kebiasaan orang nak putih..

Tapi as nak satu kelainan...as nak ada warna..asalnya as pilih warna baby blue, tapi takder warna tu untuk kain valentro...huhuhuhu

Kain silky fabiano, chiffon dan satin
 Kain ni warnanya macam hampir dekat dengan baby blue..tapi as panggil dia warna mint...

Ini kain baju sanding as sebelah dia..

Untuk baju sanding sebelah as...setakat ni as dan dia decide nak sewa sahaja....tapi as tengok dulu....kalau ada bajet lebih as nak tempah juga, so nanti as takyah sewa....hehehehe


-----------------------------------------------------------------------------------------------


Ok....itu saja....nanti as update lagi bila baju dah siap....insyaAllah....

Pembaca blog Cinta Hati As...doakan majlis pernikahan kami berjalan lancar


Surat buat Cinta Hati As

Terima kasih kerana temani saya membeli dan membelah..yer la bukan barang saya jer beli kan..barang anda pun ada...hehehehe 

terus terang saya cakap saya kena banyak berdikari dan membuat keputusan sendiri, tapi saya nak juga pandangan dan kritikan anda...

Kesian tengok anda semalam..sampai tertidur...huhuhu..tapi harap kuatkan semangat yer...nanti banyak lagi nak beli barang ni....

Pandangan kita berbeza tapi  terima kasih bertolak ansur dengan saya dan melayan karenah saya...

Saya tidak terlalu cerewet kan? hohohoho....(^^)

Soalan saya tak terjawab lagi semalam : sila jawab yer tak mo tangguh...(^_^)/


---------------------------------------------------
Malam ini malam Nisfu Syaaban


Diriwayatkan daripada Ata’ ibn Yasar berkata: “Apabila tiba malam Nisfu Syaaban, malaikat maut menulis nama orang yang akan meninggal dunia pada bulan Syaaban tersebut sehingga bulan Syaaban berikutnya. 

“Sesungguhnya seseorang itu melakukan kezaliman, kejahatan, bernikah dan menanam tanamannya, sedangkan namanya telah dipindahkan dari dewan orang yang hidup kepada dewan orang mati. Tidak ada suatu malam selepas malam Lailatulqadar yang lebih mulia daripada malam Nisfu Syaaban.”


Cinta Hati As,

Mati Itu Pasti, Hidup & Jodoh kita itu ...InsyaAllah

Doa dalam sujud Nabi Muhammad pada malam Nisfu Syaaban

Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yang akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kepadaMu daripadaMu. Aku tidak dapat menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAK RAWATAN KULIT KUSAM SEBELUM HARI BAHAGIA???

KLIK SINI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...