Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel persiapan perkahwinan cinta hati as

Cincin Kahwin Lelaki Stainless Steel

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....dengan izinNya as dapat kumpul duit untuk beli cincin kepada Cinta Hati...

As tak kerja makan gaji tapi as buat kerja makan UNTUNG...just buat biz online full time, hehehehe...

Dah lama as usha-usha nak beli cincin kat kedai Baush K...ya sangat-sangat lama...cuma dia sahaja yang tak beri keputusan nak atau tidak...nak beli sendiri tak tau fit tak size sesuai tak design tu dengan jari...lama as simpan duit nak pergi beli cincin ke dia nihhhh....huhuhuhu

Siapa yang cerewet?? tah la....(^^)



Cincin ni jenis stainless steel, ada diamond. Ada warranty setahun untuk diamond sahaja....kalau nak polish boleh datang balik kedai Bausch ni.

Harganya?? haaa....harga yang as mampu milik.... dalam RM 3++.++

As tanya nak engrave ker tak? Cinta hati pun minta engrave nama kami berdua......( dalam hati..cooo cewitt..)

10 huruf - RM 5.00 jer...

oh ya...kenapa tidak beli sepasang waktu tu??? huhuhuhu....as nak juga sepasang macam dia punya..(T.T)

tak apa la..sob...sob…

KUMPUL DUIT RAYA SEBELUM KAHWIN

Assalamualaikum........
Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan menunaikan ibadah puasa pada hari ni...
Siapa dapat lagi duit raya tahun ni?????
As dapat lagi tau.................(^^)
Dah besar dan buat bisnes pun dapat duit raya lagi????
Yer...(^^)...sebab as belum kahwin lagi dan as hanya bisnes online di anggap masih belum kerja tetap lagi...
Balik Kampung Melaka Tahun ni balik raya kampung di MELAKA....so....bersedialah semua atuk-atuk, nenek nenek dan pakcik makcik as...dah ada duit raya untuk as tak???   ..yeay....(^^)
Ish macam melampau la pulak kan balik raya nak duit raya....tak baik kan??....hehehehe
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Nak dekat raya ni ramai yang mahu gojes-gojes....
So, alhamdulillah...boleh la as kumpul duit nak kahwin...hehehehe....terima kasih kepada semua customer as yang berurus niaga dengan as.
Andai kata as ada terkasar bahasa, atau kurang layanan as minta maaf.
Hari ni ramai jugak …

Kursus Perkahwinan Bulan Ramadhan 2013 - ada EXAM jugakah?

Assalamualaikum..
Hai..hai..hai...siapa belum ambil kursus perkahwinan? 
As dah lama ambil.....(^^)/
Sekarang ni as kena tolong Cinta Hati As pula usha-usha tempat kursus kahwin area Putrajaya.
bebelan >>>>>Ituu laaa.....len kali letak sepah-sepah sijil nikah tu....tah tah kena bawak lari tikus, kata pandai jaga barang sekecil-kecilnya.....(~~)/
tapi takper, bagus juga hilangkan sijil kursus kahwin tu, boleh refresh balik ilmu rumah tangga dan hukum hakam perundangan keluarga Islam....

ada persoalan dari kawan as : ".ish yer ker hilang....as ko tau tak...orang yang dah kahwin ni, sijil kursus kahwin dia ada cop tau???"

ahakssssss..........CINTA HATI AS sila jawab dengan jujur!!! (~~)/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- Keliru
As sebenarnya ada sedikit kekeliruan...apa beza Kursus Perkahwinan (KP) dengan Kursus Pra Perkahwinan?
Masa as tanya encik Google untuk tengok lokasi KP yang berdekatan …

Fadhilat membaca al Fatihah

Assalamualaikum,


Pembaca blog Cinta Hati As, berapa ramai di antara anda yang tahu bahawa al-Fatihah itu penting dalam setiap solat kita?
al-Fatihah dikenali sebagai ibu alQuran dan menjadi surah pemulaan bagi bacaan alQuran dan juga asas bacaan dalam solat seharian kita.
Semalam, as ada menonton tentang rancangan tv9 tentang kepentingan surah al-Fatihah.
Rasulullah SAW pernah menghentikan solat sahabat baginda semata-mata untuk memberitahu tentang kepentingan al Fatihah dengan bacaan yang betul.
- kalau tak silap as nama sahabat itu ialah Saad. kalau salah betul kan as.
Nabi Muhammad s.a.w. pernah bersabda yang bermaksud:
"Membaca al Fatihah  pahalanya seperti  sepertiga membaca Al-Quran"
Juga Nabi Muhammad s.a.w.bersabda:
"Surat Al-Fatihah adalah untuk apa ia dimaksudkankan dalam bacaannya." dan "Fatihah itu pembukaan maksud bagi orang-orang mukmin."
Fadhilat Al Fatihah
Sesiapa membaca surah Al-Fatihah dalam keadaan berwuduk sebanyak 70 kali setiap hari …

Design baju nikah dan sanding Cinta Hati As part II

Assalamualaikum
Selamat pagi ahad semua (^^)/
Alhamdulillah as dan cinta hati da pergi beli kain untuk baju nikah dan sanding sebelah dia (baju bertandang)...
Belah as nak sewa aja sebab dekat kami nak pergi ukur..belah dia jauh so kena buat siap-siap kat bangi.

Persiapan untuk membuat baju nikah sanding
Macam B2B lain, as ni sangat-sangat la tak pandai nak pilih kain dan design yang as nak.... Jadi as pun buat rujukan internet dan tanya-tanya juga kepada kawan-kawan yang lain..
Apa yang as buat sebelum cari kain?
1. Sediakan bajet : bajet as RM 500.00 untuk 2 pasang baju L/P
- as over bajet okeys (~~)/ korang kena sediakan sekurang-kurangnya RM 700.00 untuk 2 pasang baju L/P
- patutnya cukup jer RM 500 untuk dua pasang L/P tapi sebab as pilih kain yang bermutu skit...tu over..
2. Cari designer/tailor
- as pilih seorang designer baju ni berdasarkan kepandaian dan keramahan dan pastinya sebab kawan-kawan as dah ramai yang buat dengannya untuk baju nikah lelaki perempuan.
- sebelum beli …