Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2012

Heavy Fever

Assalamualaikum
Alhamdulillah, thanks to Allah that gives us good healthy today, but if one of u caught fever don't feel bad. Think positive and lets find good medicine to cure it. Ok?
Today my healthy also not as good as last week, because my doctor said i have gastric. I didn't think i will have   that disease cause i never checkup when my stomach ache. Hahaha...
Last Sunday i was go to the HOSHAH to make checkup, because i got headache, yeah heavy headache..may be u all ask if it is migraine... but i'm not sure.. because i am healthy person..(^^)/ its true
Before i go to the hospital, i had fever for all night and the temperature already down in the morning but, my head still hurt and at the afternoon, my stomach also ache ( butterfly in my stomach ;p ). So, after taken a few of panadol and it still cannot going, i decide to go to the hospital.
At hospital i take 3 samples blood....its not easy to take my blood because, my vein is very hard like steel...hahaha..joking.…

Semakin dekat

Assalamualaikum

Selamat hari guru sedunia

oklah...takder nak cakap apa melainkan nak citer pasal lagu hello hello

Lagu bawah ni dulu as tak suka  tapi lepas dengar lama2 as suka lak....mungkin macam itulah dalam perhubungan kita....jangan terlalu membenci dan mencintai...

Jom Tolong As Jawab Survey

Survey Launch Area.

Assalamualaikum

Kawan-kawan tolong ler as nih jawab survey kat atas tuh...kesian kat as nih....(nada merayu nih)...tak cukup info lagi pasal smartphone nak letak dalam penulisan tesis as...kesian tak...

So tolong ye...(^^)/


SAYANG KORANG SANGAT-SANGAT

A thousand years

Assalamualaikum
Hello everyone,
here we go today, with my bad english...hehehe
Today i'm wake up with one phone call from my new friend..oh goshhh...my bad...how will he think?? hahaha
I dont care...(≧∇≦)/
Someone has asking my lovely rumate whether i'm happy or not to be friend with him. The answer is....my secret....(^_^)/
I'm not cheater.. like someone who betray me..if truly im not comfortable..i will be honest and tell u the truth...
Now im trying to forget everything that making me sad even hard....everyday i'm making new friends...im happy to know all about them..
We share knowledge and experience in life together..
And until last night i never know that maritim and navy are not same...such a s>> i am...hahaha
See...i told u before i'm not smart so much even i take master.
So why u all fear with my high education...I learn so high because of my stu>> not because of i'm smart...hehe
Ok enough, i know there is someone who hate me whenever i sa…

Patah Tangan

Assalamualaikum

Haa....terkejut tak dengan tajuk post kat atas? Meh nak cerita banyak sebelum sampai ke patah tangan.

Hari tu kan as bising dok nangis tinggal sorang kat rumah kan??

Esoknya as pun balik kampung. Berdesup desap as pandu kereta kancil kak saadah...hehehe ( akak saya tak bawak camtu..bunyi jer lebih)...as pandu sampai rumah ajer pun..kemudian berlari-lari ke stesen komuter...terbayang-bayang dah wajah mak abah dan baby sufiyah...

Boleh pulak waktu tu berangan suasana jumpa mak abah sambil nangis lepas kerinduan..(eceh cam setahun tak jumpa) hahaha..

Tapi sampai kat temerloh tak nangis pun, tunggu hampir sejam sambil makan jeruk sampai abih tumpah kena beg.

Bila jumpa peluk cium mak abah dan sufiyah, mak berkerut..apasal bau masam jer ko ni as? Hahahaha....

Selama duk rumah ni keje as asik masak aja...ikut tekak abah mak nak makan apa. Macam lepas dendam tak dapat masak bertahun-tahun lak. Abah ngusik, awak balik nih la abah baru dapat makan...maka dapatlah jelingan tajam…

Menangis Seorang

Assalamualaikum....
Malam ni rasa sangat penat sangat,,takder mood nak study atau buat benda apa-apa..
Sejak sampai rumah petang tadi as nangis aja...pantang termenung mesti nangis...
Lepas solat maghrib, air mata kembali mengalir...rasa sayu sangat...pantas hati memujuk dengan menyuruh membaca al-Quran..alhamdulillah air mata berhenti seketika apabila terlalu khusyuk...harap-harap apa yang dibaca betul...seperti yang diajar oleh my lovely rumate Kak Saadah.
tapi habis aja baca, as kembali menangis...rasa sayu sangat..even waktu nak tulis nih pun rasa nak mengalir balik air mata..
mujur tak lama kemudian mak telefon...maka makin mendayu la mak dengar esakan tangisan as....sob.sob..
kenapa as nangis?
sebab as rasa sunyi sangat..takder kawan-kawan dirumah mahupun dipejabat..as selalu tinggal seorang...
hari ni kak saadah balik rumah..maka lagi la as menangis sedih...kat pejabat tadi ada seorang budak arab..walau as bertegur sapa dengan dia tapi setakat hai and how r u...itu sahaja..
ta…