Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2010

Selamat Hari Abah

Salam sejahtera semua!!! (nada pening-pening kambing)
Selamat hari abah kepada abahku Sarjan (B) Nordin dan juga kepada abang-abang aku. Pada 20 june yg lepas aku tidak ketinggalan untuk menyambut hari abah. Kali ni aku buat sendiri kek tuh...masa hari ibu, aku tak sempat nak buat sebab waktu sibuk ngan kenduri kendara.
cantik tak kek saya buat =P
Hari ni 23 june aku baru pulang ke BANGI. 2 3 bulan nih aku agak aktif pulang ke rumah di Temerloh. Bukan aper aku risau orang kampung lupa akan muka dan kewujudan aku (^^)! tu yang aku kerap balik...nih kalau orang kampung baca ni mahu termuntah.
Apa citer yang berlaku sepanjang aku berada di kampung??? Terlalu banyak!!!! Wah kalau citer memang tak cukup 3 hari 3 malam. Pelbagai isu menarik dari hal negara hingga la hal peribadi. Hehehe.
Setiap kali aku balik, kepala aku akan dipantak dengan isu kepimpinan....adeh-adeh sakit kepala as ni abah, mak, paklong, maklong, piktam weihhh.... ( mereka ni sume pucuk pimpinan kampungku ) . Dengar kate nak…

Citer dari As

Salam sejahtera semua
Hari ni, saya (polite =D ) pergi kelas research methodology seperti biasa. Menjadi kebiasaan saya akan duduk ditengah-tengah dewan. Saya akan dengar kuliah yang disampaikan oleh Prof Abdullah sambil minum air kotak coklat. Tetiba teringat kelas tutor pada hari Khamis minggu lepas. Tutor cakap cara penulisan abstract kiter mencerminkan personaliti kita, atau ibarat seorang lelaki yang ingin mengenali seorang perempuan. Kemudian, tutor tanya rakan lelaki saya dalam kelas, apa yang kamu lihat pada seorang perempuan? Beauty!!! Kemudian ditanya pada rakan perempuan, his pocket and more interested on pocket in his chest. Hahahahaha...tutor said, only old man love to put their money at the chest pocket xD - lebih kurang camtu la..hikhikhik
Teringat kat atuk yang suka letak duit kat poket baju. Masa aku ( not polite again xD) nak bagi duit poket kat dia, atuk cakap camni - tak payah...aku banyak duit ( sambil keluar seikat duit not merah ) erk??? bak sikit tuk.....hehehehe…

Citer-citer

Salam sejahtera semua!!!
Lama dah tak update ( padahal minggu lepas baru je update =P )
Banyak perkara yang berlaku dalam bulan 5 hingga bulan 6 nih..tapi aku jer malas nak citer dalam nih...suka duka, tawa dan nangis...asik citer pasal aku nangis je ek....hehehehe...
Ok sekarang ni aku nak kongsi citer lawak tapi banyak memberi pengajaran kepada aku. Kisah ni daripada kawan baik aku (nama di rahsiakan)
Watak : Ayah, ibu, adik, abang dan beberapa orang adik yang lain. Waktu : zohor Tempat : rumah
Kisahnya bermula begini, sedang ayah solat zohor, si adik telah menumpahkan secawan air milo yang panas. Air milo ni terkena pada si ayah yang tengah solat. Habis la basah kain si ayah berserta dengan sejadahnya. Namun, oleh kerana terlalu khusyuk solat, si ayah tidak menyedari langsung akan air milo yang panas membasahi kain dan sejadahnya. Si adik ketakutan duduk diam di tepi dinding.
Si ibu yang menyedari peristiwa itu telah membawa satu jag air dan di letakkan di belakang si ayah. Niat ibu hen…