Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel jalan-jalan

Bermain di PD

Assalamualaikum...

Hari ni hari selesa...hari pertama as duk di ofis...

Tak ramai orang dalam bilik as...hanya as dan 3 orang lelaki....yer....saya seorang sahaja perempuan.

Colleague as yang lain tak datang sebab ada yang tak sihat dan ada yang nak siapkan kerja di rumah.

As takleh nak letak pic lagi...sebab baru hari pertama...dan orang kat sini semua international..payah dan pelik pulak kalau nak ambik gambar diorang tengah wat kerja. Lain kali ya?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harini hari kedua as kena demam selesema...srooot..srettt...malu giler...walau hidung orang lain pun berbunyi, tapi as tetap malu...yerla...hari pertama di ofis ada bunyi yang tidak enak didengar...

As dapat selesema sebab gara-gara as pergi mandi pantai ngan kolam kat PD sampai tak ingat dunia...hahaha

Seronok sangat berenang-renang duyung dengan baby sufiyah dan alya dan ijal....

Balik dari PD as berjalan…

Mau jalan-jalan

Assalamualaikum
Tesis as tak siap lagi...hahaha...tapi As sibuk pergi jalan-jalan
Bukan jalan-jalan kosong tapi jalan-jalan wat kerja dan menimba ilmu...(^^)/
Esok as akan berkenalan dengan seorang ni tapi tak tahu dia boleh pergi tak dengan perangai as. Dia merupakan orang yang akan membantu as dalam tesis as. Harap-harap kami boleh jadi kawan baik.
Ok ni citer esok...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tadi abah beritahu berita gembira pada as...terima kasih abah..as gembira sangat..sayang abah..muah-muah...
Petang tadi as offerkan diri mau jadi pengapit pengantin Kak Ayu..wah, mau pakai baju warna apa ya? Putih? Silver? Tercoiz? Kena pergi cari baju minggu ni...yeah pergi jalan...
Baucer buku dah dapat, bila mau pergi beli buku nih? Nak beli buku apa? Mestila buku cerita Augmented Reality atau buku practical guide for beginner AR? owh kan bagus kalau dapat baucer tu banyak sikit, sebab tak cukup t…

Umur 100

kalendar April 2011 berlatarkan sawah padi di Kedah

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera
Baru pulang dari kedah...melawat moyang, sanak saudara dan kenduri kahwin.
Sangat penat dan tidak sihat...fungus pun tak hilang lagi...boleh buat orang sebelah fikir saya menangis tak henti-henti...sob..sob..
Sudah lebih sepuluh tahun rasanya saya tidak pulang ke kedah. Moyang pun dah nyanyuk tak kenal orang, saya dan abah duk mengira umur moyang dan setelah dinilai maka tahun 2011 ni umur moyang genap 100 tahun... hehehe..
Moyang sangat kelakar sebab bila dia jumpa abah, dia kata abah berjanggut putih...abah kata dah tua....dan saya tidak tahu nak panggil ape kat dia..tok nek? tok wan?

Umur 100 tahun...saya cicitnya dan anak buah saya cuitnya...sudah 4 generasi dibawah moyang. Minggu lepas anak moyang meninggal dunia...merangkap tuk sedara saya. Moyang cakap nak buat cam mana, depa dah panggil dia, depa tak panggil aku lagi.
Moyang macam dah tak sabar nak pergi menghadap Ilahi. Mungkin dia tidak mahu me…

Jalan di kotaraya bersamanya

Salam sejahtera semua!!!
Hari ni Isnin, aku duk bersantai di rumah dan masak sup ayam yang sangat sedap (yekot~~)
Semalam aku dan aisyah pergi jenjalan di Time Square (TS). Kami keluar pagi dan naik bas U40 di hentian kajang. Perjalanannya hanya 1 jam.
Ni first time aku naik bas ke KL sebab biasa aku naik komuter,monorail. Tapi kali ni aku fikir nak rasa naik bas dengan tambang RM3 jer. Asyah menjadi pemandu pelancong aku sebab dia kerja area pudu.
Masa dalam bas tu, kami duduk belakang sekali...asyah yang suh then ada 2 beranak ( ayah dan anak lakinya) masuk dan duk selang sebaris depan kami.
Si ayah ni nampak macam pelik jer...kejap2 pandang belakang kat aku, padahal kat belakang tu ada mamat cina yang tengah tidur, aku dan asyah saja. Cermin tingkap belakang memang takder. So, dia pandang siapa??? aku mula la risau.
Aku dan asyah teruskan berbual cam biasa sambil sarapan roti....hehehe..tapi laki tu tetap pandang ke belakang ( teleng kah kepalanya??) sambil tersenyum tanpa sebab. Aku …