Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2018

Thanos : Avenger Infinity War review

Salam hai hai...
Cinta hati beria sangat nak tengok Avenger Infinity War , jadi booking la tiket online dan tengok kul 8 malam.
Review yang as boleh bagi 5 stars. Thats it. 
Memang citer ni agak menarik dan memuaskan hati..sebelum as tengok as dah risau takut bila banyak sangat karekter, jalan citer tak cukup bagi setiap karekter dan as tak puas tengok...faham tak?!
Ye la biasa hero citer ada sorang je untuk kita fokus bila dah ramai kejap melompat hero ni kejap hero ni..so mujurlah citer ni walaupun melompat-lompat antara hero as masih boleh faham.
Untuk watak Thanos..ya mula as ingat wah teruknya dia nak hapuskan semua orang, macam pentingkan diri sendiri..tapi bila dia kata sebab tak sanggup tengok budak-budak hidup susah maka adalah pengorbanan. Tapi itu la pendirian Thanos tu baik tapi tetap salah. Sedih pulak tengok Thanos yang garang tu menangis sebab rasa sayang kat anak angkat dia tu.
Hahaha okey lah...tunggu turn Avenger Infinity War no 2. Adakah Vision dapat hidup semula? …

Belajar cara buat pola baju kurung mudah - Hobi baru

Assalamualaikum,

Sejak jadi ibu-ibu nih makin rajin pula main jahit-jahit baju koyak.

Lepas tu nampak pula mesin jahit portable dari murah hinggalah harga mahal.

Maka mulalah nak beli mesin jahit termurah konon setakat nak jahit baju koyak.

Lepas tu suami kata alang membeli biarlah berbaloi, maka terbeli lah yang mesin portable brother 27 jenis jahitan.




Dah tadi kata nak jahit baju koyak jer..tertiba nampak pulak kain ela ada 2 pasang tak berjahit-jahit lagi..maka mula la belajar cara nak buat pola baju.

Nak boleh guna mesin jahit ni berminggu juga tengok tutorial..pastu beli pulak aksesori tambahan,
macam tapak baby seam, side cutting edge overlock.

Terima kasih pada yang rajin berkongsi ilmu buat pola baju kurung dan pelbagai tips dari blogger,scribd dan facebook. Moga Allah murahkan rezeki anda sekalian.

Macam-macam ilmu as praktik dan sesuaikan, akhirnya..berjayalah juga potong kertas dan baju.

Sekarang tengah fikir cam mana nak cantum leher. Yang ni cabaran peringkat ke dua..

Ora…