Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2013

Citer gadis dengan Katak

Assalamualaikum (^^)/

Pada zaman dahulu kala, 3 orang gadis pergi berguru di sebuah pergunungan. Setelah tamat pengajian, Guru mereka berpesan...

Guru : "Dalam perjalanan pulang nanti berhati-hatilah kamu supaya jangan terlangkah katak."
Gadis 1 : "Apa akan jadi kalau kami terlangkah tok?"
Guru : "Kamu akan berkahwin dengan lelaki tak hensem"


Maka berhati-hatilah, mereka bertiga dalam perjalanan kerana bimbang terlangkah katak dan dapat lelaki tak hensem...

Sampai di satu kawasan paya, hujan renyai-renyai dan tanah pun becah....Gadis ke 2 menjerit...eh..katak!!

Gadis 1 dan Gadis 3 pun melompat, tapi sayang.....dalam melompat-lompat seperti lompat katak tu, mereka berdua terlompat ke atas katak....

Maka menangislah mereka, Gadis ke 2 rasa kesian dengan rakan-rakan segurunya itu...

Gadis 3 : " Waa..waa..waa....aku dah terlangkah katak"

Gadis 2 dan Gadis 1 memujuk hati Gadis 3....guru bergurau sahaja agaknya...janganlah bersedih...

Setelah Gadis 3 …

Apa cita-cita as?

Assalamualaikum............(✿◠‿◠)

Kalau kecik-kecik dulu...orang tanya apa cita-cita as....as cakap nak jadi doktor pakar bedah...ni citer-citer budak umur 5 tahun
Fuhhhh....besor citer-citer nak jadi dokter nih...hua hua hua..
Kenapa as nak jadi doktor? As tak ingat sebab apa..mungkin sebab as tengok tv, pastu as tengok doktor bedah orang. Lepas tu orang-orang besar sekeliling macam suka kalau as suka jadi doktor...
Tapi ni citer-citer as masa kecik...as tak dapat jadi dokter sebab as takut tengok darah yang banyak....hahaha...
Walau bagaimanapun as adalah ahli bulan sabit merah tau....kalau cpr tu terdesak sangat lambat ambulan sampai boleh la as buat...hohoho...
Tengah tengok drama good doctor - joo won autism

Lepas as masuk sekolah menengah...cita-cita as nak jadi doktor falsafah...sebab waktu tu as cakap kat diri sendiri kalau tak dapat jadi doktor bedah orang..kita jadi doktor falsafah pun ok jugak la.....
Waaah...begitu mudah as buat keputusan kan???
Doktor falsafah maksud as …

Persiapan majlis kahwin

Assalamualaikum...
Terima kasih kepada Allah kerana memberikan kekuatan kepada hati dan perasaan as.
Terima kasih jua kepada semua cinta hati yang sentiasa memberikan dorongan nasihat, sokongan dan bantuan kepada as.
Wahh dah macam tulis ayat penghargaan dalam tesis as.
Banyak benda yang tak setel lagi ni....
Kawan-kawan dan keluarga as alhamdulillah ramai yang datang membantu, dari saat majlis ikatan tanda sehinggalah kepada persiapan majlis akad nikah.
Okey mari as checked apa yang dah apa yang belum...
Ujian HIV dan hantar borang kawin ke MUIP dah.... Design kad kahwin dah siap untuk sebelah as...tinggal nak cetak Baju nikah+baju bertandang pun dah nak siap...tinggal nak pergi fitting Mak andam dan backup mak andam pun ada... Kasut pengantin dah ada Hantaran lelaki tinggal 1 jer lagi.....bila nak beli nih? Doorgift tetamu ada orang nak support......siapa itu? Doorgift untuk orang sebelah masih belum ada....waaa...nak bagi apa ni? Pelamin dan hantaran as....ada orang buatkan.... Ba…

Ujian HIV Ujian Minda Sihat

Assalamualaikum
Alhamdulillah as dan Cinta Hati sudah selesai melakukan ujian HIV....nampak mudah tapi tak juga.
As buat di Kelantan, jauhkan?? Padahal boleh aja buat di Klinik Kesihatan Kerajaan Seksyen 3 Bandar Baru Bangi.
Kenapa as tak buat kat situ? Sebab waktu nak buat di situ, HIV KIT TEST habis...kena tunggu next week...ujian hiv kat bangi ni buka setiap hari dari jam 2 hingga 4 petang. Tidak perlu untuk temujanji just walk in sahaja.
Tapi bila dah jadi macam as ni better anda call dulu...kot-kot Kit Test habis...yerla bulan 11 ramai yang nak kahwin jadi ramai la yang buat dalam bulan 8 ni.
So, masa as nak pergi shopping di kelantan as buat siap-siap kat sana.
Dan semestinya as bawak sekali surat kebenaran dari Majlis Agama Pahang...
Keperluan lain hanyalah Kad Pengenalan dan duit RM1.
Oh ya make sure majlis anda akan berjalan dalam masa 3 bulan...kalau 4 bulan ke atas, biasanya diaorang taknak buat...kenapa? sebab....erm....as lupa da....senang citer dengar aja cakap as...
co…