Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2012

Swimming Pool

Assalamualaikum..
Hari ni rajin bangun awal walaupun cuti....kenapa??
Iya...pergi swimming pool pagi-pagi lagi...orang pertama sampai...hehehe
Lama dah tak renam, urat-urat pun dah berkarat lama sangat tak exercise..yah...
Harap aja ada kelengkapan tapi tak guna tak boleh jugak kan???? hehehehe
Dalam banyak aktiviti sukan, as paling suka berenang...wah kenapa?
Sebab renang menggunakan kesemua anggota badan...dan juga otak...
Sebagai wanita muslimah, sukan renang bukan satu halangan lagi buat kita..sebab pakaian renang dah banyak jual di pasaran...tinggal lagi kita kena memilih yang menutup aurat..
Kolam renang untuk kaum perempuan juga sudah ada...macam kat UKM, kolam perempuan disediakan di sebelah belakang bangunan...tapi kena hati-hati jugak, manalah tau ada orang skodeng ke...tapi tuh la..kan kita dah pakai lengkap...dan kita boleh minta penjaga kolam awasi lelaki dari menghampiri kawasan  kolam perempuan...
Keluar dari kolam, tu pakai la tuala besar atau bathrob..sebab walau kit…

Ya Allah

Assalamualaikum...

As berasa sedih sangat....banyak benda yang mengecewakan diri as. Antaranya apabila orang yang as hormatkan mendoakan as agar as keseorangan seumur hidup. Apa dosa as pada anda?

Apa hak anda untuk mendoakan as sedemikian kali? Kerana anda bergaduh dengan orang lain, apa kaitan as dalam perbalahan itu?

Jangan buat mak abah as menangis dengan doa anda. Walau abah tidak bercerita, tapi as masih ada orang lain yang memberitahu perkara yang sebenar.

Jika as jumpa anda, as nak tengok adakah anda akan masih pandang muka as nih?

Bak kata mak, kita hidup atas dunia tak selamanya akan senang jika kita mendoakan agar orang itu musnah...sebab dalam hal pergaduhan ini, as memang tidak ada kaitan sedikit pun melainkan pertalian darah...

Mujur as ada mak abah yang sangat cekal dan tabah.

Sejak dari kecil lagi anda suka memandang rendah pada as, tapi as sebagai anak, as sikit pun tak merasa hairan, kerana anda bukan mak abah as...

Mak abah as adalah yang terbaik dari anda...merek…

Hutang

Assalamualaikum
Hutang nyawa dibalas nyawa Hutang budi dibawa mati Hutang duit sila bayar!!!

Rusuhan Ptptn yang berlaku baru-baru ni banyak mendatangkan kesan negatif kepada pelajar yang terlibat....yer la..diorang minta mansuhkan bayaran balik ptptn..hurm..wajarkah bagi anda?
Saya tak tau sedalam mana isu ini..tapi kalau benar diaorang minta mansuh balik saya tak setuju la..tapi kalau minta untuk mengurangkan atau membuang bayaran kos perkhidmatan, saya sangat setuju..hehehe..
Saya selaku peminjam PTPTN berpendapat, kalau kita berhutang kita kena bayar balik hutang itu... Anda tentu marah juga kalau orang yang pinjam duit anda tapi tidak bayar..marahkan? Tapi saya tak tahulah kalau orang tu baik sangat nak bagi pinjam tanpa perlu bayar dah...kira sedekah ajala...takepr...setakat RM 500 tuu....opsss setakat RM 21,000 tu bagi jerla sedekah...
Walaupun saya orang susah, saya berusaha untuk bayar balik pinjaman saya..Sebab saya tahu andai saya  nak pergi Haji ker, nak bagi makan keluarg…

Secret Garden

Assalamualaikum...

Tonight is very quiet..just me and my roomate. doing our thing.
Today im upset my stomach..i just drink milo and fried mee for the breakfast. For the lunch i eat apple and drink mango juice..after that i help roomate doing SomTam and test it...ouch...my stomach become hurt.....

After a few hours still its uncomfortable...i already eat fried rice in case i really hungry...but its too late..

My stomach said this to me: Its too late for apologize, u already make me hurt....

Wah...just like a loving couple..

Suddenly i remember there is someone who i am really hate...oushhh....go..go..go..that hate..do not disturb my lazy feeling....

I wish i can delete all sad thing... but truly it cannot go the easy way....so should you do harakiri for me? hahaha....i don't think so...



here my lovely song from my heart call secret gardern

Misterikah Anda?

Assalamualaikum
Sejauh mana kekuatan instinct anda? atau dalam bahasa melayu, kata hati anda?
Kalau tengok citer penyiasatan, siapa yang dapat teka dulu pesalah dalam sesebuah kes? Anda atau detective dalam citer tuh?
Anda suka tak buat diri anda misteri atau menyebabkan orang sentiasa bercakap (rumor) tentang diri anda?
Kalau as masa sekolah dulu, ada rumor mengatakan as ni anak kacuk cina india, tak ingat apa gelaran tu..cindian? bari? ishhh tak ingat..
Masa as kecil orang kata as anak jepun...hahaha...ini dikira rumor kah?? bukan
Kalau rumor macam ni...hurm..." ada ura-ura mengatakan as mempunyai pakwe dari golongan bangsawan daripada eropah...sebenarnya...mereka telah menjalinkan hubungan sejak dari kecil lagi"...ok cukup ini rumor sahaja..hahaha
Masa kecik-kecik dulu suka sangat tengok citer pernyiasatan seperti X-FILES...citer ni banyak pasal alien, and supernatural...
Kalau siapa yang lahir tahun sama ngan as atau dekat-dekat pasti tahu pasal cite ni...lepas abis cit…

Number One for me and Kosong

Assalamualaikum (^^)/
Today im listening two new songs that has been airing on radio and youtube for couple of months (maybe??)..thanks to my lovely roomate for inform me. 
The song titles are Number one for me from Forgive Me's album. Artist by Maher Zain.  Another song is Kosong from youtube girl, Najwa Latif.
Honestly to tell, im not really interested with the artist but i really love their song if its "BEST" for my ear (^^;) hehehe..not yours....
Ok jum layan video klip Maher Zain - Number One for me...

Number One for me -  for my opinion its not suitable title for this song. As muslim, we already know mother is number three after Allah and Rasulullah. Yeah its true the lyrics is awesome and very touching our heart..it show how our mother is very meaning to us. -- maybe the title can be change to another name such as  'Lovely Mama' or 'Our Heaven'....this is just example...dont get mad to me...its just my view...im not a great person to give evaluati…

Make your own candy sushi

Assalamualaikum
Lama dah sangat as berhajat nakkan satu permainan candy sushi ni. Kalau tengok harga dia memang tak berbaloi harga RM25.00 sekotak dari e-bay.  Sebab apa as kata tak berbaloi sebab benda ni walaupun ia permainan tapi boleh dimakan. Ia adalah gummy.  Biasa kita beli gummy kalau RM25.00 tu boleh makan sampai muntah ler...nak cakap banyaknyer...tapi benda ni sikit aja.

 ni video yang menunjukkan camner nak mengolah Popin' Cooking Japanese DIY Sushi ni.



Memang dah jumpa satu website ( http://whiterabbitexpress.com/popin-cookin/) yang menawarkan harga yang agak murah sikit dari RM25.00 tapi still rasa...ish...patut ker?
Mungkin tak lama lagi benda ni akan sampai di Malaysia...maksud as akan dikomersilkan disini..cuma tak tau la bila...


buat masa ni as minta kawan as dari korea carikan benda nih...mana tau kalau dia beli lagi murah ker...(^^;) yer mana tau kan..hu..hu..hu.


Selain daripada tu as nak main benda-benda cam ni jugak...yang seangkatan dengannya...



Benda-benda ni tak ta…

MIRROR MIRROR AND SNOW WHITE

Assalamualaikum

Dah masuk bulan 4 hari ini. Dimanakah perjalanan anda masa kini? (^^)/

Siapa yang kawan dengan as, mesti tau as suka pada refleksi cermin. Sejak dari kecil lagi, kalau time takder api (letrik) as mesti letak lilin dekat dengan cermin...rasa macam besar aja.

Ok..cukup apa yang as minat tu, apa yang menarik perhatian as sekarang ialah, as nampak iklan di TV3 tentang citer movie terbaru MIRROR MIRROR.

Bila tengok sepintas lalu iklan tu, adakah ia sama dengan citer SNOW WHITE? Tapi version MIRROR MIRROR nampak lebih menghiburkan dan kelakar.

As dah baca sedikit sinopsis, macam biasa citer ini masih ada bau citer Snow White. Apa-apa pun kena tengok dulu baru boleh beri full review..hehehe

kalau nak tau sinopsis yang lengkap termasuk siapa yang berlakon boleh terus ke official website..


Ok sayonara...jumpa lagi, kalau nak tengok wayang MIRROR MIRROR jangan tak ajak as ek..tapi korang la belanja (^^)