Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel kalendar islam

tarikh 1.2.34 dalam Islam

Assalamualaikum.

Hari ni 14/12/2012 - bersamaan 30 Muharram 1434 ( 30.1.1434).

Tapi rata-rata dalam facebook dah tulis hari ni 1.2.34

Kenapa yer? Adakah sebab kita duduk berlainan negara jadi tarikh tu berbeza-beza?

Tapi kan....rakan-rakan fb as majoriti penduduk Malaysia.

Hurm..agak konfius skit la.



Tarikh lahir mengikut kalendar Islam
Pencinta hati as, anda lahir tahun berapa dalam kalendar Islam?
As lahir pada 2 Safar atau pada 2.2.1406
Dalam erti kata lain lusa pada 16/12/2012 iaitu pada 2/2/1434 adalah  hari lahir as mengikut kalendar Islam
Pada tarikh itu juga, adalah hari lahir along as..
Hehehe, ada sesiapa nak beri hadiah lagi???
Bagi sesiapa nak tengok tarikh islam hari ni atau nak tau tarikh lahir islam, boleh klik pautan di bawah yer...
Pastu jangan lupa share ler skit tarikh lahir Islam korang dengan as...;p

Converter ISLAMIC date