Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label kalendar islam. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kalendar islam. Papar semua catatan

tarikh 1.2.34 dalam Islam

Assalamualaikum.

Hari ni 14/12/2012 - bersamaan 30 Muharram 1434 ( 30.1.1434).

Tapi rata-rata dalam facebook dah tulis hari ni 1.2.34

Kenapa yer? Adakah sebab kita duduk berlainan negara jadi tarikh tu berbeza-beza?

Tapi kan....rakan-rakan fb as majoriti penduduk Malaysia.

Hurm..agak konfius skit la.



Tarikh lahir mengikut kalendar Islam


Pencinta hati as, anda lahir tahun berapa dalam kalendar Islam?

As lahir pada 2 Safar atau pada 2.2.1406

Dalam erti kata lain lusa pada 16/12/2012 iaitu pada 2/2/1434 adalah  hari lahir as mengikut kalendar Islam

Pada tarikh itu juga, adalah hari lahir along as..

Hehehe, ada sesiapa nak beri hadiah lagi???

Bagi sesiapa nak tengok tarikh islam hari ni atau nak tau tarikh lahir islam, boleh klik pautan di bawah yer...

Pastu jangan lupa share ler skit tarikh lahir Islam korang dengan as...;p




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...