Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2012

Wordless Wednesday

Assalamualaikum...

I want to say something even the tittle said wordless.

Why when Wednesday is coming, they (blogger) claim to be wordless day? Is there anybody know?

Here my first time to post for my wordless Wednesday (^^)/



Rumah terbuka Aidil Adha

Assalamualaikum
Selamat hari raya aidil adha buat pencinta hati as (^^)/
Bagaimana dengan sambutan hari raya korban anda pada tahun ini?
Tahun ni alhamdulillah, keluarga as dan orang-orang kampung dapat menjalankan ibadah korban dengan 3 ekor lembu

As tak tengok korban yang dilakukan sebab masa kecik-kecik as pernah tengok dan teringat sampai sekarang..agak menakutkan hati as, kalau dipaksa tengok mungkin as pengsan.
Gambar diatas, sepupu as yang ambil...macam ni boleh tengok lagi..tapi dah ngeri..hanya orang yang berani sahaja yang mampu..
Anda mampu menyembelih korban? Majoriti lelaki dalam keluarga as boleh. Tapi budin as tak tahu la pulak..hehehe..
Soalan cepu cemas bolehkah perempuan menyembelih binatang?? Haaaa...sila jawap..ni soalan cikgu as masa sekolah dulu..hehehe
==========================================================


Pada hari raya kedua, abang dan kak long as buat rumah terbuka dengan majlis bacaan yassin dah tahlil sempena masuk rumah baru.
Terima kasih kepada mereka…

Cuti Raya Aidiladha dan Korban Lembu

Assalamualaikum
Selamat bercuti raya haji buat pencinta hati as (^^)/
As pun akan balik esok...singgah dulu KLCC sebelum bertolak ke kuantan dan temerloh

Korban Lembu di Masjid Pulau Pasir Mandi
Tahun ni as kena tolong abah uruskan majlis korban di  Masjid Kampung Pulau Pasir Mandi.
Orang-orang kampung as ramai yang susah, jadi as sangat gembira kerana AJK Masjid KPPM dapat menganjurkan majlis korban tahun ini. Alhamdulillah.
Satu bahagian = RM 400.00 
Sesiapa yang nak sertai masih sempat lagi (^^)/ ada ker ??
As juga sangat gembira sebab Kertas Cadangan Pembangunan Koridor dan Dataran Masjid yang as buat dah diluluskan.
Dengan adanya koridor ini, jemaah akan dapat solat lagi selesa dan bertambah ramai hendaknya. InshaAllah.


2 hari lepas abah as hantar mms - oh rupanya abah cadangkan untuk tambah pintu masuk bagi wanita. Sememangnya dah ada di sebelah tepi..tapi kali ini satu lagi pintu dibuat di hadapan koridor. Harap dapatlah siap dan boleh digunakan 


Tanah merah tu dulu ada 3 buah…

NuffnangX mudah komen pada blog

Assalamualaikum.....


Berapa ramai blogger yang menggunakan NuffnangX??
As pun baru mula pakai sebelum 17 hb Oktober 2012...=).
Sekarang as nak copy paste saja penggunaan NuffnangX, supaya senang stalker-stalker anda nak jenguk blog kegemaran anda..hehehe
Cara Guna NuffnangXCOPY PASTE (^__^)v..please credit to team nuffnang blog.
Pertama sekali, muat turun NuffnangX secara percuma dengan smartphone Apple mahupun Android anda. Kemudian, setelah selesai, ikon NuffnangX akan muncul seperti rajah di bawah.
Seterusnya dengan menggunakan komputer anda, layarilah NuffnangX.com untuk mendaftarkan diri. - as guna akaun nuffnang as je.. klik arrow kat bahagian jumlah duit...pakai emel dan password yang sama.

Sila ikut arahan yang diberikan dan setelah berjaya mendaftar masuk, tekan gambar profil anda di bahagian kiri atas dan klik “claim your blog”.



Kemudian, langkah-langkah seterusnya amat mudah sahaja! Anda hanya perlu taip nama blog anda dan mengesahkannya mengikut arahan seperti yang ditunj…

Untuk Dia by Najwa Latif - hadiah buat as

Assalamualaikum

Last day for my 26 years old. Tomorrow i'll be 27 years old...yeah i already past 25 years old women. Still single and of course available...hahaha

Waaa...really excited...hope no more people treat me like children.

Hey...i am adult (^^)/





Agak teruja dengan no 27 nih..tak tau kenapa..sebab mungkin no 7 tu ada dalam tarikh lahir as 17 Oktober 1985.

Tak sabar nak dapat hadiah nih....cepat-cepat Pencinta Hati As....

Alhamdulillah dan terima kasih kepada mereka yang sudi bagi hadiah pada as mengikut list yang ada tuh..


Antaranya yang as dapat sekarang nih 
Tudung bawal banyak tone untuk black pink (dah pakai kat atas tuh hari ni) dengan black purple.Duit RM 3,000.00. diaorang cakap nak bagi kereta tak mampu, so bagi jerla duit tuh...heheheTony moly lipt tint - masih atas kapal, harap selamat sampai ke tangan as
Dengar kata ada hadiah misteri...wahh...tak sabarnya...dup dap dup dap..
Apa-apa pun hadiah yang paling bermakna buat diri as ialah kesihatan yang baik buat ayah…

Sabar sebahagian daripada IMAN

Assalamualaikum...
Sabar itu sebahagian daripada IMAN...sebahagian tu banyak mana??
Ha....cari sendiri dalam hati anda.
Agak lama as pendam dalam hati tentang perasaan marah. Tapi setiap kali as nak marah, as tak jadi sebab..as fikir as pun pernah buat kesalahan walau tidak serupa. Cuma yang as buat kalau as tak boleh marah ialah as nangis dan membebel sorang-sorang kat dalam bilik atau kat blog...atau juga of course as akan membebel kat orang lain.
Kenapa as tak marah terus pada orang tu?? Sebab kesalahan pertama, kali kedua pun as sabar juga tapi dah hampir tipis...kali ke 3 memang as meletup, as tak kira dah kalau ajak bukak langkah silat meroyan pun as sanggup..
Tapi sekarang ni takder la sampai kali ke3, sebab bodoh la as kalau dua kali dah buat salah tapi still as nak berurusan dengan orang macam tu??




Ok...apa yang as nak marah sekarang? Hurm mestila pasal bisnes. 
Sebagai peniaga online, kalau customer kita dah bayar dan barang tu dah ada, kita kena simpan walau ada customer la…

Berapa nilai harga blog cinta hati as

Assalamualaikum

Pencinta hati as tahu tak berapa nilai blog anda???
Blog Cinta Hati As bernilai hanya RM 7,226.83 sahaja. As check nilai nih kat http://bizinformation.com.my/
As ada banyak blog tapi yang peribadi blog cinta hati as...yang bisnes macam blog produk aura maya. baru jer buat blog tu..nilai dia hanya RM 1,011.68 sahaja.
Apa yang as perasan tentang website biz informtion ni kan, apabila as buat check nilai kedua dua blog as, blog cinta hati ada badge untuk share tapi untuk yang lagi satu takder.
Kenapa korang rasa????
Sebab perbezaan nilai la tu....hehehe...
Jadi untuk blog Cinta Hati As ni as letak la kat tepi belah kanan tu NILAI HANTARAN CINTA HATI AS....sesiapa yang nak masuk pinang as boleh sediakan duit banyak tu ya...hehehe..




Faktor-faktor yang mempengaruhi nilai blog kita ialah :

Info yang sentiasa dicari orangKeluar masuk unique visitor - boleh check kat nuffnang Usia blog

So, apa tunggu lagi jum pergi ker http://bizinformation.com.my/ untuk tau nilai blog korang. …

Cara shopping di eBay dengan Paypal

Assalamualaikum
Pencinta hati as....anda suka shopping online? As suka tapi takder la suka sangat.
Selalunya kalau kita nak beli barang komfom kita akan buat perbandingan hargakan??..Sudah lumrah la tuh...
tapi kalau barang yang kita perlu dan nak sangat tapi sukar dapat akan tetap dibeli walau mahal...yer tak?? eh tak?? hahaha.....

Kat mana anda selalu shopping online? Kalau as selalunya kat eBay. Lelong as pernah masuk tapi tak berapa minat sangat..entahla kenapa..=p



Macam mana cara shopping di eBay? Buka dulu akaun PayPal dengan registerkan nombor mastercard anda (as pakai CIMB debit card)Buka akaun eBay kat situ kena letak sekali method bayar kita melalui paypal..nanti automatic terus link dengan PaypalLepas tu boleh shopping..



Mudahkan? tapi tahu tak kita kena bijak dalam pemilihan harga barang semasa di eBay?
Selalunya kalau as pilih ebay.com.my dia akan terus tukarkan mata wang Ringgit Malaysia. Tapi bila as buat kajian di eBay.com harga yang ditawarkan dalam USD lebih murah.
M…

Pureen - Thinking about baby and me (^^)/

Assalamualakikum for all my lovely readers. (^^)/
For today should i writing in english post??? nah...tak payah la...rasa macam tak sampai saja maksudnya..lain kali la eh..=p




Siapa suka produk Pureen?????? Angkat kaki!!!!

As sangat suka pada bau dan kelembutan mandian Pureen ni. Dalam keluarga as memang pakai mandian ni untuk Baby Sufiyyah SAHAJA. Kadang-kadang as ambik juga buat mandi..hehehe
Bila baca pada description botol, tertulis kat situ Head to Toe Wash. Wah,,,dalam hati as berkata ni kalau pagi-pagi dah lambat mandi pergi kerja, sangat bagus nih. Syampu terus dari kepala sehingga satu badan.
Jadi kebetulan along as bawak balik sekotak untuk jual kat kampung ada packaging berkembar bagi mini botol. Satu perisa yogurt mango pich bagi head to toe wash dan satu lagi just untuk wash perisa orange.
So, as rembat (still bayar ok) yang kembar dua tuh...
Kenapa anda rasa perlu ada mandian Pureen ni lagi-lagi yogurt dan untuk Head to Toe Wash??
Sebab...sokmolah kita tahu yogurt bagus …

Tips diet dengan Biskut IKO 3 Buahan

Bismillahirahmanirrahim...
Assalamualaikum pencinta hati as (^^)v
Mari-mari jemput makan biskut IKO 3 Buahan, boleh jadikan snek diet anda setiap malam atau setiap siang..ngeh-ngeh...=p
Cantik lak warna plastik bungkusan IKO nih..ke as yang pandai ambik gambar..hahaha



As beli yang ada perisa 3 jenis buah-buahan iaitu kulit oren (korang mesti buang kulit oren kan???=p), Cranberry dan Kismis hitam..walaupun gambar kismis dia warna hijau..(~~)/

Main ingredient biskut nih ialah Oat yang mengandungi serat tinggi (Hi-Fibre)
Biskut ni agak keras, tapi mengenyangkan...yer..sebab as makan dengan cicah air milo - almaklumla malas nak kunyah...
Orang yang kuat makan macam as tapi takut gemuk meh la cuba diet dengan biskut nih...
Oklah byes...sayonara..(^^)/

P/S - serius biskut ni keras..memang kena makan dengan minum air panas- MILO!! krup-krup..penuh mulut wehhh




Happy Birthday my little brother

Assalamualaikum
Selamat hari lahir buat adik as yang tercinta Aisamuddin Nordin
Hari ini genap umur dia 19 tahun
Orangnya tinggi lampai sampai nak cecah pintu rumah..;p
Kulitnya tak gelap tapi takder la putih merah macam kecil dulu
Perangai dia....kuss semangat, pernah bertumbuk dengan as (yerp..as taknak mengalah juga)
Garang tapi penyanyang? Yerp : Teringat kata-kata dia waktu as nangis dalam bilik : Mak, koi takkan lepaskan orang yang buat akak nangis. Sungguh terharu (~~)
Sayang? Mestila, buruk-buruk pun adik kita juga. ^^/

Harapan as pada adik

Memegang Islam tidak hanya pada nama, tapi terpatri kuat di hati dan melaksanakan ibadah dengan sebaik-baiknya


Count Down My Birthday
Pencinta hati as (^^)/ alang-alang dah wish birthday adik...
Moh la kiter pakat ramai-ramai kira tanggal lahir as dari hari ini...tinggal 16 hari sahaja lagi...
Berikut as sediakan senarai hadiah yang as idamkan saat nih, nanti senang korang boleh pergi beli...hehehe :-
iPad TabletLip tint tony moly - warna pi…