Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2011

Mati tu bila-bila aja

Assalamualaikum
Dah beberapa hari as demam sejak balik dari menguruskan jenazah pakbau (pakcik kembar) as kat melaka.
Demam kali ni tak teruk sangat berbanding masa demam dengan akak rumate. Cuma selesema dan batuk sedikit...
Pagi ni dapat khabar berita moyang as yang tinggal di Kedah meninggal dunia. As tidak la terasa terkilan dan sedih sangat apabila tau moyang meninggal. Sebab as tak berapa mengenali moyang as melainkan hanya tahu dia adalah ibu kepada atuk as.Tapi as rasa atuk mesti sangat sedih. Patutla atuk beria nak balik kedah minggu lepas. As pun da jumpa moyang awal tahun aritu...rupa dia seperti mumia..kering sahaja...kulit membaluti tulang. 
Kesian as tengok...as gembira moyang dapat pergi dengan aman lagi-lagi atuk da ada balik sana beberapa hari sebelum dia pergi. As tahu moyang seorang yang sangat baik walaupun as tidak mengenali dia sangat.
Masa pemergian pakbau pun as tak menangis bukan sebab as tak sedih...dalam hati as sangat sedih sebab as sayangkan pakbau. Kami …

Saya Sayang Blog Saya

Assalamualaikum

Anda sayang pada blog andakah??

Yer saya sayang pada blog saya...

Saya suka baca blog saya sendiri

Apa yang anda tulis di blog anda?

Saya tulis apa sahaja yang terfikir dalam hati saya.

Luahan hati saya, suka, duka, kecewa dan kegembiraan

Adakah saya bertujuan untuk berkongsi dengan semua orang?

Hurm..mungkin juga tapi saya rasa saya lebih kepada untuk melepaskan semuanya dari hati saya...

Kalau ada orang tak puas hati dan terasa dengan penulisan blog anda?

Saya minta maaf, saya tidak dapat tidak untuk puaskan hati semua orang..sebab siapa saya kepada anda?


Saya tahu dan pernah ada orang berkata dia terasa dengan penulisan saya...tapi kenapa anda perlu terasa?

Sebab mungkin anda bernasib seperti saya? atau anda ada buat salah dengan saya?

Saya rasa macam sedikit baik hati sebab ada masanya saya akan buang post-post yang dikatakan menyakitkan hati...

Tapi kadang-kala ....hehehehe......saya saja letak untuk peringatan buat saya dimasa hadapan dan buat diri orang lain jug…

Dream High (OST)

Assalamualaikum....jum karaoke same-same dengan AS (^^)/



[Joo]  I Dream High nan kkumeul kkujyo  Himdeul ttaemyeon nan nuneul gamgo  Kkumi irweojineun geu sunganeul  Gyesok tteoollimyeo ireonajyo 
[Wooyoung]  Duryeoumeui kkeuteseo nan  Oneuldo heundeullijyo  Tteorejilkka bwa naraoreuji mothaneun  Eorin saecheoreom 
[Kim Soo Hyun]  Jakku naega hal su inna  Nae kkumi irweojilkka  Naeditneun georeum han georeum georeumi dashi  Duryeoweo jil ttaemada 
[Joo]  I Dream High nan kkumeul kkujyo  Himdeul ttaemyeon nan nuneul gamgo  Kkumi irweojineun geu sunganeul  Gyesok tteoollimyeo ireonajyo 
[Suzy]  I can fly high naneun mideoyo  Eonjenganeun jeo haneulwiro  Nalgaereul pyeogo nugubodado  Jayurobge nopi nara oreul geoeyo 
[Wooyoung]  Neomeojin nal ireukkyeo jul  Yonggiga phiryohajyo  Meonjireul teolgo dashi ireona tto han beon  Ttwieogal yonggiga 
[Kim Soo Hyun]  Dashi han beon nareul midgo  Naeui unmyeongeul midgo  Modeun geol geolgo nae kkiboda nopeun byeogeul  Ttwieo neomeulgeoeyo ~OH 
[Joo]  I…

Only Hope

There’s a song that’s inside of my soul. 
It’s the one that I’ve tried to write over and over again 
I’m awake in the infinite cold. 
But you sing to me over and over and over again. So, I lay my head back down. 
And I lift my hands and pray 
To be only yours, I pray, to be only yours 
I know now you’re my only hope. Sing to me the song of the stars. 
Of your galaxy dancing and laughing and laughing again. 
When it feels like my dreams are so far 
Sing to me of the plans that you have for me over again. So I lay my head back down. 
And I lift my hands and pray 
To be only yours, I pray, to be only yours 
I know now, you’re my only hope. I give you my destiny. 
I’m giving you all of me. 
I want your symphony, singing in all that I am 
At the top of my lungs, I’m giving it back. So I lay my head back down. 
And I lift my hands and pray 
To be only yours, I pray, to be only yours 
I pray, to be only yours 
I know now you’re my only hope. hmmmmm, hmmmmm, oooooh.

AS....Tanjō-bi omedetō

Assalammualaikum
Hari ni hari lahir AS yang ke - 26 tahun semalam mak masak laksa untuk as hari ni as sampai jer rumah dibangi, kak ayu dan kak saadah pun buat laksa untuk as siap ada kek perisa chocolate banana secret resepi...
wah...seronoknya...
dapat hadiah dari akak saadah, akak ayu dan atikah




dapat tabung frogie, mug bertutup dan cermin yang comel.... semuanya dalam warna yang sangat ceria dan penuh kasih sayang
terima kasih mak abah terima kasih akak saadah terima kasih akak ayu terima kasih atikah


dan terima kasih kepada kengkawan yang wish befday untuk as

baru saya sedar dunia ini saya masih tidak keseorangan lagi...

kalau takder aral ahad ni asyah juga telah mencutikan diri untuk as tengok wayang kiter??
yeahh...



Cold n Fever

Assalamualaikum...

Semalam as jaga kak saadah demam...

Malam tadi as demam pulak...terus tak tidor manusia tapi tidor ayam

Siang makin teruk...

Tengah hari pergi PK UKM dengan rempit motor..

Mujur tak ekseden sebab nyaris kena pitam...

Doktor tak tahan wad walaupun demam pada tahap tinggi

Makan ubat dapat tidor 1-2 jam...

Demam akak pulak makin teruk dari as..

Dia taknak pergi klinik sebab kaki dia sakit...

As tak larat juga nak papah dia...sebab kepala as da biul..

Mujur as demam sikit...so boleh picit-picit kepala akak sesaat dua..

Along telifon postpone party befday baby chuppy..

Tak jadi balik esok...maka nak rehat sepenuhnya bagi pulih demam dan angkat akak pergi klinik...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rasa macam nak balik jer...

Sebab time demam-demam ni mak akan teman as tidur...

Dengar as menangis-nangis dalam tidur sambil picit-picit kepala as...

Tapi as tak boleh...

Kesian akak, kalau as balik

Takder s…

Tanjō-bi omedetō Ainul Suffiyah

Tanjō-bi omedetō Ainul Suffiyah

Allah Selamatkan Kamu Allah Selamatkan Kamu Allah selamatkan baby ainul suffiyah Allah Selamatkan Kamu
Yeah.....suffiyah sudah berumur satu tahun hari ini.
Ramai sungguh ahli keluarga as yang lahir bulan sepuluh
Aisamuddin Nordin --> 1/10/1993 Ainul Sufiyyah Mohd Fairrul Azma --> 5/10/2010 El Suhada Baharin --> 14/10/1986 Asnida Nordin --> 17/10/1985 ( tak lama dah ni...cepat-cepat sediakan hadiah saya..hehehe) Iqbal Baharin --> 19/10/1993 Dalam kenangan : Amirul Hakim Nordin --> 19/10/1993 


Rasanya ramai lagi tapi dah tak ingat tarikh.....minggu nih balik kampung inshaAllah. Mungkin majlis harijadi anak sulong along akan dibuat pada hari sabtu....wah tak sabarnya acik......baby chuppy dah pandai jalankah???
Kenapa sejak acik tinggalkan baby chuppy sebulan lepas, nampak makin makin tambum???
Wahhhh mujur chumel....tapi da besar nati jangan bum..bum lagi..tak baik tuk kesihatan....ecehhh...(peringatan untuk diri sendiri)



Tidak ada kesala…

Happy Day

Assalamualaikum

Hari ni kita pergi hantar sahabat bertunang dengan sahabat kita juga....

Wah sungguh tak sangka jodoh depan mata  (sahabat-sahabat)...tapi baru jer bertunang...kiter doakan agar biarlah mereka dapat berkahwin dan kekal sampai akhir hayat amin....

Majlis simple tapi meriah sebab rumate dan kawan ni orang tengah yang kenal kedua-dua belah keluarga....tapi bukanlah jadi orang tengah dalam perbincangan...hehehe...


Best sangat-sangat sebab ada banyak kuih....kawan-kawan saya suka buat cupcake, kek batik, dan macam-macam jenis kek...

Oh saya rasa sejak rumate-rumate saya pindah masuk rumah ni, berat saya makin naik...bahagia sangat ni dapat kawan dengan kakak-kakak.

Lepas ni dah mula kena projek mantap berat badan dan jaga pemakanan, sebab kolestrol saya tinggi walau saya nampak kurus...ecehhh....;p




Ok jum nyanyi same-same lagu Happy Day....

Tanjō-bi omedetō

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Hari ni hari lahir adik kesayangan As....Aisamuddin Bin Nordin..
18 tahun lepas, adik saya dilahirkan di Hospital Besar Kuantan....
Sangat teruja apabila doa dimakbulkan oleh Allah S.W.T
Ingat lagi waktu tu as umur 8 tahun...selalu main sorang-sorang, selalu nangis apabila along dan angah tinggalkan as untuk pulang ke rumah tuk...sebab mereka duduk dengan tuk..
Satu hari, as terpikir as nak adik sebab selalu jeles tengok kengkawan ada adik untuk bermain. Setiap hari as bising nak adik...hahahaha....
Mak kata doa la pada Allah...sebab semuanya kuasa Allah...
Satu hari mak as sakit nak bersalin,,,as tak tau pun mak ngandung, ingat mak gemuk sahaja...hahaha....
Lepas tu, waktu pilih nama as kalut nak letak nama adik....nak nama ada 'A' macam nama as juga...
Maka berebut-rebut dengan along waktu pilih nama dalam buku...
Belek-belek maka as jumpa nama Aisamuddin, Aizudin dan apa lagi tah...kalau tak silap as nak nama aizudin tapi tercakap dekat …