Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Beutskin Essence untuk Brunei

Assalamualaikum,

Berikut merupakan senarai harga Beutskin Essence dan produk SNE yang lain untuk Negara Brunei.

Harga ni tak termasuk pos lagi yer. Berminat? Just email as di tulipcomel10@gmail.com atau msg as di facebook : Asnida Nordin



SILA KLIK PAGE BEUTSKIN DI BAWAH INI (^^)/

Beutskin Essence Sne Create Your Badge

Amerika Syarikat diserang oleh tentera belalang juta

Assalamualaikum,
Mungkin ramai dah tahu, atau mungkin juga tak tahu, tentera belalang memusnahkan ladang-ladang di Amerika Syarikat hampir setiap tahun.
Purata kemusnahan yang ditanggung ialah U.S 1.5 billion- tak tahu sape yang bagi statik nih..anda boleh selidik sendiri.
Ada pelbagai dokumentari yang menceritakan tentag belalang nih kat TV dulu (National Geographic kot)


Masa as kecik-kecik, as selalu tengok movie tentang ladang omputih yang diserang oleh belalang. Tak ingat apa nama belalang nih, jadi as nak panggil spesis Belalang Juta.
Belalang ni bukan datang sekor-sekor tapi datang dalam kumpulan yang besar sehingga berjuta-juta ekor. 
Seingat as, apabila tentera belalang ni datang, akan kelihatan seperti awan mendung...
Yer dia tak meloncat-loncat dari awan, belalang ni boleh terbang..

Kuasa Allah Rumate as pernah cakap, banyak negara takut nak melawan AS (cam nama as pulop!!) kerana kuasa VETOnya...
Tapi kenapa kita tidak sedar, bahawa bala daripada ALLAH itu lagi patut diger…

Augmented Reality Vs Virtual Reality

Assalamualaikum

Harini as dah berjaya hantar notis penyerahan abstrak. Alhamdulillah kerana as mendapat dua orang penyelia yang sangat baik dan tegas kepada as.

Mereka cakap as la orang yang buat diorang susah hati banyak. Takder lagi pelajar lain agaknya (~~)/

Kajian apa yang as buat? Kalau boleh nak sangat as letak abstrak as kat sini, tapi atas faktor plagiarism as simpankan dulu. InshaAllah lepas viva as akan letak paper as disini.

Citer sikit pasal kajian as? Ok boleh sikit jer la eh..

Masa degree dulu as buat pasal peta Fakulti Teknologi Sains Maklumat secara Virtual Reality . Apa maksudnya? Ia berkaitan Realiti Maya yang membolehkan pengguna melihat imej maya dalam persekitaran maya sahaja.Pengguna dapat tengok peta dalam bentuk 3 demensi.

Untuk master ni as buat Augmented Reality atau dimelayukan oleh as iaitu, Augmentasi Realiti. Istilah ini masih belum diterima dalam kamus dewan.

Kajian daripada Hafiza Abas dan Halimah menyatakan Realiti Tambahan. Ada juga definisi daripada …

Mimpi Mainan Tidur

Assalamualaikum
As tak tau yang as demam harini, melainkan rasa penat sangat-sangat.
Tengah tidur tadi, mak baring sebelah as dan dia rasa bahang panas dari tepi as. Mak cakap as demam. 
Fuhh...badan as memang jenis panas...jadi as tak ambik kesah apa yang mak cakap.
Cuma as agak keliru sebab malam semalam, as mimpikan ada seorang hamba Allah yang menghempaskan sesuatu dibelakang as dan mengatakan ada jin diatas as. Lalu dia ajak as baca al-Quran. Kemudian, dia pegang kepala as dan bacakan sesuatu, waktu tu as rasa sangat sakit kepala as dan air mata mengalir tiba-tiba.
As tenangkan diri dan cuba fikir balik apa yang berlaku sebenarnya, kemudian as terjaga dari tidur.
Kepala rasa sakit dan bengang lagi...rasa berat nak balik temerloh, tapi memikirkan as nak hadir kenduri kawan dan nak jumpa mak abah, as gagahkan diri juga.
Mimpi itu mainan tidur atau mungkin satu peringatan
As tak tau apa tafsiran mimpi as, cuma as akan ambik iktibar untuk rajinkan diri lagi dengan membaca alQuran dan…

Kempen Derma Darah

Assalamualaikum,
Hari ni tengah kalut-kalut as nak pergi pos barang pelanggan, ternampak kempen derma darah oleh Pusat Darah Negara di Pusanika, UKM.
Dalam hati terdetik dah lama as tak derma, sebab darah as selalu tak sihat, lebih 3 kali kena reject..sungguh mengecewakan..huaaaa
Haish buku derma tak bawak boleh ker? Darah as hari ni sihat tak?
Alhamdulillah diterima juga....akhirnya as dapat juga beramal sedikit dengan darah as.
happy sangat-sangat (^^)/
KESAN BEUTSKIN ESSENCE Kenapa agaknya HB as di paras normal? Sebab as lately ni tak kuat makan pun. Sebelum derma darah tadi as just ambik 2 cawan milo dan 2 biji telur rebus sahaja. Agaknya kesan as makan beutskin essence selama hampir 3 minggu kot.
Antara kesan Beutskin Essence ialah meningkatkan kadar Hemoglobin dan membersihkan toksin.
Jadi as harap sangat darah yang as dermakan ni membantu mereka yang memerlukan dan tiada toksin yang tinggi sebab as dah cuba buangnya melalui makan BE.
Pencinta hati as anda berani derma darah?

Seb…

Save Palestine

Assalamualaikum 
Apa yang anda buat untuk palestine?
As hanya mampu berdoa agar Israel tidak menyakiti dan menzalimi mereka lagi. Sangat bencikan peperangan. Mereka tidak ada hati perutkah? Suka-suka hati sahaja mengusir orang lain dari tanah tumpah mereka sendiri.
Apakah buta dan pekakkah mereka tentang diri mereka? Sesungguhnya itu memang membuktikan mereka ni kaum yang dilaknat Allah. Jika mereka baik pasti akan diterima sahaja duduk di situ, tapi TIDAK, dah la duduk ditanah ALLAH tapi berbuat jahat sesama manusia.
Tapi yang pastinya janji ALLAH itu akan terlaksana seperti yang terkandung dalam al-Quran. Cuma tinggal lagi kita kena yakin, terus berdoa, berusaha dan bersabar. As pasti tak lama lagi Israel akan hancur dengan perbuatan mereka sendiri.
Ayuh kawan. Apa yang anda lakukan untuk saudara kita di Palestine? 

As nak menderma kepada tabung Palestine, tapi boleh syorkan tak tabung apa yang benar-benar menghantar derma ke Palestine?
Sebab kita tahu dunia sekarang ni macam mana,…

Jum membakar lemak

Assalamualaikum..
Masa kecik-kecik dulu, kalau as buat perangai yang tidak disuka mak abah..mesti diorang akan cakap...
budak ni banyak lemak betul....nak kena nih.. pastu mula la as kecut perut...bukan sebab nak kena buang lemak tapi kena pukul la...hihihi...

Anda banyak lemak tak? Berapa kerap pergi bakar lemak di gim atau di padang?
Harini, as pergi membakar lemak di tasik cempaka dekat McDonald tu...tapi as tak beli ok...sebab as pergi senaman jalan kaki satu tasik tuh jer ngan aishah..
As menjeling jeling jugak nak tengok pelanggan McD tu...ada jer orang..tapi takla ramai..mungkin da petang sangat kot..as pun malas nak ambik gambar..ada jer orang melayu Islam yang beli...
Dalam hati..biar saja la mereka...takder cakna atau mungkin tidak tahu..
Ok stop...
------------------------------------------------------------------------------------------------

As tak jogging sebab perut as lapar...bahaya tuh...takder la lapar sangat masa mulanya sebab as dah ambik minuman ribena dan coklat…

McD nak bagi burger percuma?

Assalamualaikum..
Save GAZA and Boycott McD 
Anda semua boikot McD tak?? Tau tak esok McD nak bagi burger percuma? 
Kenapa McD nak bagi burger percuma? Sebab ramai manusia tengah boikot McD atas bantahan tentera Israel yang menyerang GAZA.
Berikut merupakan iklan tentang sambutan Hari Sarapan McDonald..sesape yang nak boleh pergi dapatkannya yer..=p

Celebrate McDonald's Breakfast Day tomorrow & enjoy the classic Egg McMuffin for FREE!

At McDonald's, we believe every Malaysian deserves to enjoy the most important meal of the day. And that is why McDonald's is rewarding the nation with  a freshly prepared Egg McMuffin absolutely FREE tomorrow from 7am-10am!

For a full list of participating McDonald's restaurants, please log on to www.mcdonalds.com/my/mcdonalds_breakfast_day


Iklan ni diletakkan di facebook...dan hasilnya..ramai yang memberi komen negetif dari positif..



Berikut kenyataan berbalas McD mengenai dakwaan sumbangan kepada Israel

We would like to reiterate that…

Promosi Super Dealer Myracles Beauty

Modal untuk menjadi super dealer ialah RM 3,000.00


BERMINAT ? 
PM AS DI FB PAGE - Asnida Beauty & Health care
-

Felinna Inchloss untuk membuang lemak

Assalamualaikum
Tadi masa tengah check nuffnang untuk tengok keyword yang digunakan as terjumpa keyword ni 
kesan pakai fellina inchloss
Tetiba jer as teringat yang as tak buat lagi entri produk terbaru Fellina Inchloss yang sudah berada di tangan as.
Ok, pencinta hati as meh as nak citer tentang kelebihan Fellina Inchloss nih.
Ianya adalah produk yang membantu membuang lemak di kawasan yang tidak diingini.
Contohnya, lemak di bawah lengan, bawah dagu dan pipi, perut, punggung dan peha.
Ianya tidak panas dan menyakitkan kulit kita seperti terkena cili tuh, cuma berangin sikit-sikit sahaja, wangi dan lembut seperti memakai losyen.
Cara pemakaian Fellina Inchloss adalah :
1. Ukur kawasan yang ingin dikuruskan dengan pita pengukur. 2. Sapu Fellina Inchloss ditempat yang ingin dibuang lemak 3. Selang beberapa jam atau satu hari ukur balik untuk melihat kesannya



Nak order Inchloss?

HARGA INCHLOSS

RM 75.00 - Semenanjung
RM 80.00 - Sabah Sarawak

SMS 019 9050325
1. NAMA
2. ALAMAT
3. PRODUK
4.…

Dah dapat kad ahli SNE

Assalamualaikum...
Pencinta hati as,
Hari ni as dah dapat kad ahli SNE...yeay!!!...rasa makin bersemangat nak menjual produk Beutskin Essence dan produk SNE yang lain.
As sekarang nih hanya sediakan ready stock Beutskin Essence sebab permintaan yang tinggi. Produk SNE Capsule pun ada permintaan yang tinggi tapi as tak buat ready stock lagi, sebab bajet banyak habis restock Beutskin Essence.
InsyaAllah, next month kalau takder aral as akan buat ready stock SNE Capsule pulak..tapi kalau ada yang nak sekarang pun boleh, sebab as ada kengkawan yang ada ready stock SNE Capsule. 


Kalau kita takder stock kita boleh minta kawan niaga kita yang lain jualkan pada pelanggan kita. Takder rugi pun asalkan hubungan kita antara pelanggan dan rakan niaga lain sentiasa berjalan baik. Hari ni kita tolong orang, esok lusa insyaAllah orang lain tolong kita juga. Betul tak?
Dengan menjadi ahli anda boleh membeli produk SNE dengan harga ahli..dan pastinya murah. Ahli SNE juga berpeluang menambah pendapata…

Yong Tau Fu tidak halal?

Assalamualaikum,
Dah lama as nak kongsi satu artikel dari facebook mengenai Surimi yang digunakan dalam Yong Tau Fu.
Apa itu surimi? 
Ok as akan paste kan sahaja untuk menerangkan tentang surimi yang disampaikan oleh Sahabat Halal Jakim. Moga ada orang yang boleh perjelaskan lagi isu ini.
SURIMI DAN HASILANNYA (FISH BALL, FISH CAKE, CRABSTIK, KEROPOK, SOSEJ @ PRODUK YONG TAU FOO & STEAMBOAT)
PLASMA DARAH DALAM SURIMI
Makluman untuk penggemar YONG TAU FOO / CELOP2 / STEAMBOAT





Surimi juga dikenali sebagai pekatan protein basah isi ikan nyahtulang yang telah mengalami proses pencucian dan pencampuran sebatian pencegah kerosakan bagi mengawal kualitinya semasa penyimpanan sejukbeku.
Surimi mempunyai nilai pemakanan yang tinggi dan sifat fungsian yang terkawal sebagaimana isi ikan segar serta dapat disimpan sehingga satu tahun tanpa mengalami perubahan. Dalam sistem makanan surimi merupakan bahan utama dalam produk makanan seperti sosej, bebola ikan,crab stik, fish cake, mi, keropok,…

Fenomena durian crepes

Assalamualaikum


Sudah mencubakah durian crepes? Apa pendapat anda? Sedap? Tak suka durian? Apa itu durian crepes?


Selama nih as hanya dengar jer orang bercerita pasal durian crepes. Tak pernah nak ambil tahu pun sedap ke aper ker..

Tapi minggu lepas, kak ipar as mengidam nak makan durian crepes. As pun ape lagi tumpang mengidam sama-sama..hahaha.

Maka dapatla merasa sebekas dengan isian 6 ketul durian crepes. Beli ajer..nak buat malas. Sekarag memang tengah ramai yang jual secara online. taip aje durian crepes dan letak lokasi rumah anda.

Kalau takder lagi di kawasan rumah anda, maka ada peluang la anda jual. Hehehe..begitu mudah Allah menyediakan ruang rezeki untuk hambaNya, tinggal lagi kita kena berusaha..yer tak?

Ada banyak cara nak buat durian crepes ni..semuanya as celup aja dari google.

Ini resepi atas resepi : anda perlu bijak mencari yang terbaik..as hanya copy paste ajer. Kredit bagi kepada pemilik resepi nih yer..
Resepi durian crepes Rujukan : Hesti Diubahsuai : http://fro…

Vitamin C bagus untuk kulit

Assalamualaikum

Pencinta hati as, sihatkah anda hari ni?

As rasa badan lenguh-lenguh sebab penat duk mengadap kerja yang banyak sambil memikir macam-macam.

Tapi mujur la as ambil beutskin essence, dapat kurangkan rasa penat yang melampau berbanding sebelum ni.

Ok hari ni as nak perkenalkan lagi satu produk baru yang Cinta Hati Shop jual iaitu,

Vitamin C organic 1000mg


Harga Vitamin C ni ialah :  30 biji rm4560 biji rm80100 biji rm90postage rm6 - semenanjung / rm 9 sabah sarawak Kalau berminat sms as : 019 905 0325 -0 sape cepat dia dapat (^^)/
Kalau vitamin c ni mesti kita bayangkan buah oren ajer kan? ker as ajer?? haha..

Tapi selain buah oren yang diperkaya dengan vitamin C, buah ribena pun banyak vitamin C yang mencantikkan kulit kita dan mencegah selesema.

Oleh itu kalau as rasa boring minum air oren, as akan minum ribena pulak..tapikan semua itu rupanya tak cukup rupanya kalau bagi mereka yang nakkan kulit yang cantik dan berseri.



Untuk mendapatkan kulit yang bersih, cantik dan be…

Dah ganti puasa belum??

Assalamualaikum
Hari ni agak stress..bahu terasa tegang, kebas dan sakit sebab dok mengadap Penulisan Gaya UKM (PGU). Otak as pun dah tepu dengan menghafal teknik PGU. Kalau salah sikit sahaja, markah akan ditolak, dan mungkin kena buat semula..
Sekarang as da lepas solat...sambil taip entry ni as beristighfar bersama-sama dengan blog yang menyediakan alunan zikir dari blog follower as 101 cik dayang . Ini blog contoh bagi as sebab mengingatkan as untuk berzikir mengingati Allah. Alhamdulillah..
Ok hari ni hari pertama as ganti puasa. Itu pun setelah puas dinasihati oleh sahabat dunia akhirat as Kak Saadah.
Bukan as malas nak ganti, tapi sebab rasa tak bersedia dan godaan nafsu makan, dan lapar. Huhuhu..sungguh berdosa as buat macam ni.
Jadi untuk memastikan as puasa, kak saadah sanggup teman juga. Bangun sahur pun dia sanggup teman, walau pagi tadi dia teman tapi tidor..hahaha..
Alhamdulillah, sehingga saat ni as masih bertenaga walaupun puasa. Kenapa ya?
- Adakah kerana as kuatkan …

Duta Produk Myracles Beauty

Assalamualaikum
Hari ni as nak tunjuk gambar duta Myracles Beauty yang sangat cantik dan muda remaja tapi sudah berusia 42 tahun iaitu Mizz Noor Hayati
Haa...mula-mula tu as tak percaya juga sebab tak macam umur 42 jer(2012)..tapi lepas tengok gambar beliau bersama dengan pengguna myracles beauty yang lain, baru as percaya tiada edit photshop...
Jeles-jeles..anda jeles tak? kalau tak...kena jeles juga..(^,^)/

Mizz Noor Hayati (tengah) bersama pemenang CABARAN GALAXY NOTE - MYRACLES BEAUTY

Jeles sungguh tengok diorang menang galaxy note tuh...huhuhu...ada sesiapa yang nak jadi super dealer bawah as? Meh ramai-ramai masuk bawah as, nanti boleh as menang macam diorang jugak ;p
BERMINAT ? 
PM AS DI FB PAGE - Asnida Beauty & Health care



Kadang-kadang kita tidak sedar yang muka kita nampak matang dari usia sebenar, antara faktor utama ialah genetik, cara penjagaan kulit, tekanan perasaan, pemakanan dan persekitaran.

Pernah anda dengar satu fakta yang mengatakan badan kita kehilangan kolo…

Presentation Progress Project - nervous woiii..

Assalamualaikum

Gementar sangat nih...so as nak lepaskan apa yang buat as gementar saat nih..

Presentation for progress project

Slide presentation dah siap beberapa hari lepas, tapi sampai la saat tadi dok tukar sana sini.


Nak present kot melayu or kot omputih?.Tengok evaluation form dalam bahasa omputih...arhh tak kira nak cakap melayu jugak...kate Universiti Kebangsaan Malaysia yang memartabatkan bahasa melayu..;P


Pernah tak kena marah dengan penyelia?

As selalu kena marah dan kena tegur dengan penyelia. Alhamdulillah diaorang marah as..sebab kalau tak as akan menjadi manja..

Rasa sangat bersalah pada penyelia-penyelia as..tapi diorang cakap said sorry to yourself...


Dear myself, cinta hati as


 i'm sorry because not doing work with seriously.

i'm conscious and taubat to Allah, today i'll do more serious, hardworking and conscientious in my thesis.



------------------------------------------------------------------------------
Pencinta Hati As
Doakan as yer agar cepat siap pr…

Lisa Surihani Duta SNE

Assalamualaikum
Dalam beberapa hari ni, as asyik terjumpa info terbaru lisa surihani sebagai Duta Rasmi SNE. Haa...betul ker??
Apa-apa pun nampaknya sudah ramai artis yang menggunakan BeutSkin Essence sebagai produk kesihatan dalaman dan luaran mereka.

As pun sekarang guna BeutSkin Essence..nanti as nak letakkan diari As dan BeutSkin Essence (^^)/

Siapa nak join as makan BeutSkin Essence? Boleh order dengan as di Asnida Beauty & Healthcare


Beutskin Essence Sne

Create Your Badge