Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2013

Cincin Kahwin Lelaki Stainless Steel

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....dengan izinNya as dapat kumpul duit untuk beli cincin kepada Cinta Hati...

As tak kerja makan gaji tapi as buat kerja makan UNTUNG...just buat biz online full time, hehehehe...

Dah lama as usha-usha nak beli cincin kat kedai Baush K...ya sangat-sangat lama...cuma dia sahaja yang tak beri keputusan nak atau tidak...nak beli sendiri tak tau fit tak size sesuai tak design tu dengan jari...lama as simpan duit nak pergi beli cincin ke dia nihhhh....huhuhuhu

Siapa yang cerewet?? tah la....(^^)



Cincin ni jenis stainless steel, ada diamond. Ada warranty setahun untuk diamond sahaja....kalau nak polish boleh datang balik kedai Bausch ni.

Harganya?? haaa....harga yang as mampu milik.... dalam RM 3++.++

As tanya nak engrave ker tak? Cinta hati pun minta engrave nama kami berdua......( dalam hati..cooo cewitt..)

10 huruf - RM 5.00 jer...

oh ya...kenapa tidak beli sepasang waktu tu??? huhuhuhu....as nak juga sepasang macam dia punya..(T.T)

tak apa la..sob...sob…

SELAMAT HARI LAHIR AS!!

Assalamualaikum.....

Jum nyanyi lagi befday dengan as....

Allah selamatkan as...
Allah selamatkan as...
Allah selamatkan as..dan panjangkan umur murah rezeki dan heppi-heppi...
Allah selamatkan as...(^^)/

Yaaa......officially hari ni umur AS 28 tahun da.....jadi as da tak boleh perasan muda.....tua da...hahaha


Cinta hati as just wish doa saja pada as....takper-takper jangan sedih...takder hadiah sekarang bila-bila masa boleh bagi hadiah...hehehehe

Lagi 1 bulan as nak kahwin...waaaaa...takutnya nak kahwin......

Bolehkah dia jadi suami yang baik untuk as?

Bolehkah as jadi isteri yang baik untuk dia?

Kawan-kawan cakap perkahwinan ini tidak boleh dijangka...kita tidak akan tahu akibatnya jika kita tidak mencuba dulu.

Jika inginkan rumah tangga bahagia kena ikut garis panduan yang telah ditetapkanNya.

Huhuhuhu...ok ok korang...as faham...>.<

Sempena hari lahir as ni...as mohon pembaca blog CINTA HATI AS doakan as yang terbaik, murah rezeki dan bahagia dan as doakan agar anda juga bah…

Kawal hati yang merajuk

Assalamualaikum
Ini entri untuk pujuk hati yang sedang menangis....
Tak tahu macam mana nak pujuk hati as yang terluka, merajuk, sedih dan merindui.....
As di ajar kalau as rindu pada cinta hati as, sampaikanlah al Fatihah kepadanya, walaupun mereka masih hidup yer...
Kalau as pulak tengah merajuk...better takyah la cakap banyak-banyak, as lagi suka ambil bantal menangis sampai tertidur...
Akak pernah ajar as kalau sedih sangat, bacalah Quran, solatlah hajat dan tahajud minta doa dengan Allah supaya hilangkan kesedihan di hati as...
Waaaa....as rindu dengan akak.....
Kalau aishah pula kalau as nangis kesedihan, aishah akan kata...takper acik dont worry its small matter aja...jom kita jalan-jalan hiburkan hati....ya...kami jalan-jalan..tapi as dengan mata bengkak....
Oklah.....letak sikit lagu sedih....harap esok hati yang sedih kembali ceria :'(


Everybody want happiness
Nobody wants pain
but we can't have a rainbow
without a little rain




Perlukan ubat CINTA HATI

Assalamualaikum

Macam mana rasanya bercinta dengan manusia???

As suka dengan cinta hati as...tapi as dah lupa sebab apa as suka kat dia...

Walaupun as dah lupa sebab apa as suka dia, tapi timbul satu perasaan sayang.

As bertanya dengan cinta hati as...awak sayang saya?

Tapi tiada jawapan....

As sangat konfius...ya....seperti as seorang saja yang sayangkan dia.

Pembaca blog as.....cinta hati anda sayangkan andakah? Adakah si dia akan cakap "I LOVE U"

Jika si dia ada cakap "I LOVE U" sejauh mana maksud love itu? atau di bibir sahaja? atau benar-benar lahir dari hati?

Bolehkah anda merasainya?

Adakah as ni KAYU yang tidak memahami perasaan sayang si dia sampai perlu  berkata

"SAYA SAYANG AWAK??"

oh no.......saya perlukan ubat cinta untuk hati saya memahami perasaan Cinta Hati Saya.............(o.O)/



Isu air tahun 2013

Assalamualaikum
As kalau boleh nak letak tajuk gempak lagi, tapi atas beberapa faktor menghalang as berbuat demikian.
Hurmm....Ya Allah berilah kesabaran kepada As dan adik-adik as.
Sudah lebih seminggu takder air di rumah kami. Masalah berpunca daripada tekanan air yang rendah dan pam apa tah tak dapat salurkan air ke tangki apartment kami.
Dah la air takder, lepas tu kami dapat notis, bil air naik dan kami juga diminta oleh pihak pemaju membayar baki bil air dari bulan Julai.
Ini tidak adil....rumah kami tidak pernah miss bayar bil, yang dah lepas tu lepas la...ni rumah kami tak kuat guna air tapi jumlah bil setiap bulan mesti lebih RM10.00 kalau dah naik lagi, mesti next bil akan cecah lebih RM 20.00 .
Hal ni membuatkan satu apartment kami mengeluh dan tertekan lagi-lagi keluarga yang ada anak kecil.

Alhamdulillah ada air

Tapi alhamdulillah ada satu paip air dekat dengan Rumah Sampah berfungsi dan membekalkan air kepada semua orang.
Maka, pagi ni kami konon-kononnya nak bangun jam …