Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2010

Persiapan

Assalamualaikum
Kepala masih pusing, demam ringan masih belum hilang ( saya suka!!!! ) (^^)
Tinggal 3 hari lagi nak masuk 2011.
Majlis resepsi perkahwinan masih belum setel. Tanpa saya tidak mengapalah kot. Saya tidak larat nak hadir.
Terdengar bebelan ibu, saya kena hadir juga kalau tidak macam mana majlis nak berlansung..ye tak?? hahaha....
Owh....unMood AGAIN
Berat hati saya nak tinggalkan, namun kebenaran adalah menyakitkan dan BEST!!! ----------------------------------------------------------------------------------------------
Demam-demam ni, macam-macam saya nak makan....
Apa yang saya nak makan?? Mari saya buat senarai :
Tomyam campur tanpa daging - malam tadi da makan tp lupe pesan taknak dagingSup cendawanSpagettiSponge cakeABC kurang manis yang banyak bahannya taknak nata de cocaBurgerUdang butterikan ( masak stim, bakar, ) - ni ibu dah buatkan sebelum demam tapi nak lagi
Itu saje kot buat masa ni....

Ibu kate sabar yer manje, minggu ni kiter jumpa. Tapi saya nak balik jumpa abah....…

Clean UP

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Baru pulang bertapa dari kampung
Kat atas tu dituju khas buat anda-anda yang suka dengan saya
(^^)
siapa rajin nak susun balik gambar-gambar kat atas???
saya malas....hehehe

RESULT PEKSE

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
BadMood

Bukan salah siapa-siapa..salah saya yang suka berfoya-foya ( pinjam kata-kata ustzah sri banun) waktu belajar.
Alhamdulillah, subjek yang paling lemah sekali saya tidak dapat "c". Kalau saya dapat itu, saya dah buat keputusan untuk terus berhenti belajar...waktu buat keputusan ni, ramai yang membantah cuma ibu yang sokong walau dalam diam dia tak berapa setuju. Itulah ibu, sejak dahulu lagi dia penyokong tulang bengkok ini.
Malam tadi keluar result dan keputusannya saya kena teruskan pengajian walau saya sudah malas. Sebenarnya saya tidak malas, cuma unmood.
Ibu sangat gembira dengan keputusan periksa saya..dia cakap saya kena teruskan walau apa rintangan sekalipun.
Semua orang bertanyakan bila saya mahu pulang rumah. Saya UNMOOD nak pulang.
Saya rindukan semua orang tapi saya
Kawan-kawan bertanya khabar pada saya tapi saya
Saya sangat-sangat B.......
-----------------------------------------------------------------------------------…

New Idea???

cermin mata augmented reality
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Hari Jumaat lepas saya telah bentangkan proposal tesis saya depan Dr. Haslina.
Idea saya adalah untuk membangunkan aplikasi buku Augmented Reality. Berikut adalah beberapa cadangan hasil daripada literature review :-
Buku pantunBrochure FTSM

BUKU PANTUN
Pantun merupakan satu peribahasa lembut yang sering digunakan masyarakat melayu dahulu dalam menyampaikan nasihat mahupun maksud tersirat. Namun, pantun ini sudah jarang digunakan oleh masyarakat kita pada masa kini. Malahan ia tidak begitu menarik minat generasi muda untuk mempelajarinya dan menggunakannya lagi. ( Owh... saya antaranya (-.-)! )
Saya kagum dengan Karam Singh Walia, yang menghidupkan balik pantun-pantun ini malah mengembangkan semula dan mencipta pepatah yang baru.
Hasil projek akhir semester 2 yang lepas telah membuka minda saya untuk mencipta buku pantun yang menggunakan teknologi Augmented Reality.
Disini saya nak gabungkan dua bidang pelajaran dan hibur…

Printer Problem

Assalamualaikum.....


Di pagi yang mulia ini, hati saya sedikit panas. Anda nampak gambar di atas??? Itu puncanya.
Sudah mau kena korek tabung beli yang baru. Siapkan dulu proposal AR. Then kuar pegi cari tokey kedai baik hati.
kata hati : kena kerja kuat!

Augmented Reality

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua
Saya sangat-sangat teruja dengan Augmented Reality sekarang. Apa yang saya faham tentang Augmented Reality (AR)?
Augmented Reality atau dalam bahasa melayunya Realiti Pertambahan (sangat tidak comel nama melayunya) merupakan satu situasi dimana pengguna dapat merasakan sesuatu objek yang tidak bergerak keluar dan bergerak. Fuhh amat sukar ya definisi saya????
Ok, macam ini...AR ini menghasilkan objek maya (virtual) dan di keluarkan dari skrin komputer untuk bergabung dengan persekitaran sebenar manusia. Sebagai contoh....ok, kita nak keluar parti, tapi kita tidak tahu nak pakai baju yang sesuai then kita duduk depan skrin komputer yang dilengkapi dengan webcam then, kita choose baju yang sesuai dengan kita.
Anda mungkin gelak, tapi anda sudah biasakan main dengan permainan anak patutng tukar baju masa kecil-kecil atau dalam farmville fb. Avatar anda selalu tukar gaya baju mahupun rambut. Betul tak??? Atau anda memang tidak pernah main benda-ben…

Salam Maal Hijrah 1432

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...
Patutla saya keseorangan, rupanya esok cuti. Saya tidak tahu esok cuti sempena Awwal Muharram. Sedihnya, hati mula rasa menyesal balik ke bangi pada sabtu lepas. Takpe-takper as sabar-sabar.
Terima kasih pada mak yang call petang tadi mengingatkan saya pasal doa akhir tahun. Selalunya saya yang akan mengingatkan emak...hehehe..
Pada 1431 H, saya telah tunaikan beberapa azam saya. Syukur Alhamdulillah. Saya sangat seronok. Terima kasih juga pada yang mereka yang membantu.
Sempena tahun baru ini, saya harap dapat laksanakan azam yang telah saya tanam dalam diri. Ye!!! As boleh!!!!


MALANG KAH TUAH

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Sekarang waktu malam, tiada siapa dirumah dan saya dalam keadaan tidak selesa, tidak sihat, tidak seronok, tidak gembira dan mula rindukan rumah kampung saya dan pelukkan ibu saya.
Saya keseorangan dirumah, tiada siapa dirumah. Mana pergi semua orang??? Rumah ini hanya persinggahan sementara sahaja, untuk tidur, mandi, rehat dan keluar setelah mempunyai tenaga yang cukup untuk aktiviti seterusnya. Begitulah kehidupan kami penghuni rumah ini yang masih belajar.
Kini saya tinggal keseorangan, saya tidak sangka akan tinggal seorang, kerana biasanya saya yang akan meninggalkan budak-budak rumah. Hehehehe...
----------------------------------------------------------------------------------- ehsan pakcik Google.com
Semalam sempat jumpa juga dengan seorang housemate sebelum dia keluar tak balik-balik.
Dialog kami
Housemate : Wah..acik nampak muda!!!! Saya : owh ek... dalam hati berkata---> ( Bodek la tuh ) Housemate : serius la Saya : dalam hati berkat…

Busy day come grab me!!

Assalammualaikum...dan salam sayang dari saya untuk anda semua.....

Hai..hai...as in da house!!! eceh...hehehe..memang saya dirumah saya sendiri sekarang. Sangat rindu pada katil dan bilik saya sendiri...golek-golek ----> hek hek hek..
Hidup sangat tidak seronok kalau tidak sibuk....
Belum sampai pintu rumah dah terima call dari orang-orang...sampai la masuk nak bergolek atas katil pun panggilan tak putus-putus...sampai bertindan-tindan lak...ecehhhhh-cehhhhh macam Perdana Menteri lak...hehehehe

Dalam sibuk-sibuk duk melayan call sana sini saya terjumpa bungkusan misteri di atas katil kesayangan saya....Aishhhhhh...apa ini???
Nama tertera adalah nama saya sendiri...nak tanya budak rumah sorang pun takder...hurm....
Hati dup dap dup dap....bungkusan dari Hong Kong, Jackie Chan kah yang hantar??? Hahahaha...
Jum kiter bukak...


Rupanya jam tangan bracelet!!! My dreams come true.... thanks for that person... what or who ever u are, i really like it ;)

Here come my new gadget. I wish it can liv…