Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2010

Penutup Sem 1 2010

Salam sejahtera semua !!!
Hukhukhuk....nangis jap sesaat. Perancangan berminggu-minggu sudah lenyap. Hahaha...mujur aku dah jangka dan bersedia. Walaupun ada sedikit kecewa. Sikit je la...takyah lebih-lebih.
Semalam dah habis exam. So habis la sudah sem 1 bagi aku tapi sem 2 bagi senior-senior aku. Sekarang dalam bas ondaway balik temerloh...
Ingat nak balik ahad depan tapi tak jadi sebab sem 3 mula 3hb ni. Kelas dari Isnin sampai Khamis ( 8 jam seminggu)..adoiyai..
Sabar jer la

Wujudkah??

Salam sejahtera semua...
Pagi ni lepas subuh dah mengagau tangan buka fb, email. Kemudian pergi godek-godek blog orang lain. Terjumpa lak nukilan yang best kat blog fara. So, nak share kat sini..credit to fara n pengukilnya (^^)/
Lelaki yang baik itu Akan melamarku melalui ayah dan ibuku Akan memetikku dari taman mereka dengan penuh rasa hormat dengan penuh rasa kasihkan Allah Lelaki yang baik itu Akan menjaga pandangan matanya Akan menegurku dengan hemah tidak akan menyentuhku selagi bergelar lelaki ajnabi buatku tidak akan memilikiku tetapi mendidikku Lelaki yang baik itu Tidak perlu mengukir kata indah penuh lalai Tidak perlu mengungkap kata cinta setiap hari Tetapi akan selalu mengajarku mengucapkan kata cinta pada Allah Akan selalu menyusun kata indah dan berseni menegur khilafku Lelaki yang baik itu tidak akan merasa gah dengan kuasanya tidak akan mengaku dirinya sempurna hanya peribadi dan iman penambat hati kerana kumahu lelaki yang mampu membimbingku Tetapi layakkah peribadi dan imanku memiliki ka…

Langkah Tercipta

Semalam aku kelukaan, Kecewa kehampaan, Mencalar ketabahan, Impian seringku harapkan menjadi kenyataan Namun tak kesampaian,

Allah… Inginku hentikan langkah ini Bagaikan tak mampu untuk ku bertahan Semangat tenggelam lemah daya, Haruskah aku mengelamun jiwa Ku berbisik inilah dugaan
Dan langkahku kini terbuka Pada hikmah dugaan uji keimanan Dan dilontarkannya ujian diluar kekuatan setiap diri insan
Allah… Pimpini diriku, Tuk bangkit semula meneruskan langkah perjuangan ini Cekalkan hati dan semangatku Kurniakan ketabahan........ Agar mimpi jadi nyata.. padaMu ku meminta
Dan ku mohon agung kudratMu Wahai Tuhan Yang Satu Segalanya dariMu


Sumber Audio dan Video ini bukan ciptaan saya Semuanya dari youtube

Tupai-Tupai

Salam sejahtera semua (nada hepi!!!)
Sebelum aku mulakan pembelajaran aku malam nih....aku nak cerita sikit pasal tupai-tupai...
Malam sabtu baru nih aku dan budak-budak rumah memenuhkan perut kami dengan makan steamboat di restoran tupai-tupai. Hanya bayaran RM 25 seorang kami boleh makan ape saje yang disediakan di ruangan buffet dari jam 8 malam sampai jam 11 malam.
Restoran ni tak jauh dari rumah kami..kiranya belakang rumah jer. Kami makan dari jam 830 malam sampai jam 1030 malam. Layanan diberi sangat istimewa, mungkin sebab semuanya perempuan kot (^^,)/
Kami makan dengan sepuas-puasnyer...kecuali saya..berhenti sebelum kenyang xP ( tipu...) Pelayan kat situ kejap-kejap datang...siap cakap buffet tu habis jam 11 malam ( kan dah cakap awal tadi )...pastu tanya ade ape-ape lagi tak?? Hurm (=.=) cam nak suh kami balik cepat jer....
Kami habis RM125.00...so takper la stay sampai kul 11 kan... hehehe
Ladies from 406
mana satu nak pilih ni??
ini sebahagian makanan yang kami ambil..(^^)v
Banyak …

Menyejukkan hati yang panas

Salam sejahtera!!! (nada panas)
Apa khabar semua?? (cam tulis surat lak)
Pagi yang dingin dan dikala hati yang panas, aku nak bagitahu tentang Persoalan yang ada dalam hati aku :
Adakah aku ni terlalu lembut hati?Adakah aku ni mudah dipermainkan? Mudahkah aku ni ditipu bulat-bulat? (segitiga pun boleh). Adakah aku ni mudah diambil kesempatan bila aku maafkan kesalahan mereka?Perlukah aku kunci hati aku lagi?Adakah hati aku terasa sakit sekarang ni?Atau aku yang gedik rasa nak sakit hati, padahal jika difikirkan lantak dia la, bukannya kamu ada apa-apa.Atau juga," ala as bukan sekali ni awak kena, biarkan jer la, dah lali da
Menyampah betul dengan diri I ni bila ada orang ambil kesempatan. Nampak sangat diri ni lemah. Maybe somebody leh bagi nasihat atau rasenyer nak shut up my mind for a while thinking of this. Yea thats good idea...
Jangan cakap jika tak boleh buat. Kalau dunia ni mudah jer minta maaf tak payah la ada polis...hahaha ( tiru ayat dalam anime)
Siapa yang terasa tu maaf l…