Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2012

Mobile Android

Assalamualaikum

Hari ni as nak tunjuk satu application yang as buat untuk Android's mobile.

Ok telefon yang as guna sekarang ni jenis samsung, yang menggunakan Android sebagai OS.

Nama aplikasi yang as buat ni adalah Galeri Acik. As hanya akan tunjukkan skrin emulator yang menyerupai skrin samsung..





Ni fisrt time buat aplikasi android. As guna software eclipse dengan menggunakan java language. Its very hard if u don't understand how to write coding using java. But one you know how, u will know its very easy. Ok cukup english...;p

Mula-mula gambar tu langsung tak keluar, tapi lepas jumpa dengan shahan terus solve problem..pada coding langsung takder errors..rupa-rupanya size gambar terlalu besar...hahaha..itu la...tak ingat langsung apa yang shahan ajar...hahaha

buat malu tul dengan shahan, tapi kita kena tolak rasa malu tuh..supaya kita belajar dari kesilapan..

Bride's Maid

Assalamualaikum...

Dah lama tak update...busy sangat, kejap balik melaka kejap balik pahang, kejap pergi bengkel...sangat-sangat bz ok...

Baru ni moyang sedara call as minta jadi pengapit nenek sedara as..

Ok nenek sedara as muda lagi k...jangan salah faham...

dengan sehelai sepinggang di kampung... pergi la cari baju yang match dengan pengapit pengantin lelaki ..;P tak tahu kenapa saya yang mesti mengalah?? patutnya dia la ikut baju yang saya ada.

Mujur dapat...pinjam baju mak andak...tudung lak pinjam pengantin perempuannya dan makeup lak daripada kak ipar as, kak sarah..ok..setel..

Semua pinjam., almaklumla as ni tak reti nak berlawa hahaha...

Itu ler as punya baju pinjam...sekarang ni as terjatuh hati dengan baju kurung warna putih..yaaa...mau pergi cari...kak saadah pasti jeles nanti..kah..kah..(evil laugh)..opsss..tak sopan..


meh tengok nenek as...lak


kan...as dah kata...nenek as muda lagi..namapun nenek sedara...hehehe

time kenduri ni ler..kita nak bergambar sakan...kali ni as …

Selamat Hari Lahir Ibunda tercinta

Assalamualaikum

Selamat Hari Lahir buat ibunda tercinta Dewi Kasuma

Harini hari lahir mak yang ke 54

Tetiba rindu pada mak, rasa nak balik aja peluk mak, masakkan makanan kegemaran mak, bagi mak gembira saja....

Tapi tak dapat, cuma doa harian yang tidak putus diperpanjangkan lagi buat mak.

Mujur juga information technology hari ni semakin canggih, kita boleh telefon bila-bila masa untuk melepaskan rindu dihati...

Kita boleh tulis di facebook, dan kengkawan boleh doakan sama buat mak sempena hari lahirnya.

As boleh coretkan juga sedikit bingkisan hati dari as untuk mak di blog buat bacaan pembaca supaya mereka boleh rindu sama pada mak mereka...

hehehe

Tak sabar nak jumpa mak hari jumaat nih...minta dipermudahkan segalanya.

Jangan putus as

Assalamualaikum...

Wah..hanyut..hanyut....sekarang ada sedikit masalah...sikit aja..MUNGKIN..

hampir mau nangis..tapi tak mampu sebab benda kecil aja ni...MUNGKIN..

Kadang-kadang as terlalu sibuk dengan masalah orang lain tapi as lupa dengan masalah sendiri...

Sampai pada tahap itu, abah bertanya --- KE MANA ANDA MASA INI?

As terdiam

Bila difikirkan balik...bukan as sibuk dengan orang lain...

bila disenaraikan tiada apa yang as sibukkan dengan hal orang lain...

cuma as yang silap dalam pengiraan...terlalu yakin pada diri sehingga menjejaskan semua perancangan...

As mohon ampun mak abah sebab mengecewakan diri anda