Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2013

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli

Assalamualaikum...

Dah lama tak join contest..follow mengfollow nih..

As nak ajak pencinta hati as join contest Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. 

Sangat mudah...1..2..3..sahaja..tak perlu rajinkan diri taip syarat-syarat tu..semuanya dalam coding..copy n paste sahaja...


Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli
Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli.. 
Syarat : - Follow blog Eraz Fadli, dan like Page E'raz Fadli..Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana.. 


Okeys...selamat berkenalan semua (^^)/ moga anda menjad…

SAHABAT menjadi KEKASIH

Assalamualaikum..
Topik kita hari ini ialah sahabat...eceh cam as ni penceramah pulak kan..hihihihi
As tak ramai sangat kawan, di facebook pun tak ramai jugak..adala se dua ratus orang...tapi sekerat dua yang as kenal, yang lain tu mungkin peniaga online atau customer as.
Kat luar pun as tak ramai kawan, tapi as ada ramai kenalan.
As buat perbezaan antara kawan dan kenalan.
Bagi as kawan tu macam kalau jumpa..mesti bersapa... pernah borak-borak yang simple-simple..."eh dah siap kerja sekolah?"....tau sikit-sikit latar belakang dan pernah juga makan bersama...itu sahaja.
Kenalan pula bagi as hanyalah kenal nama dan muka atau mungkin hanya cakap untuk .."as, pinjam pen" dan  senyum sahaja jika jumpa.
Bagaimana dengan anda? 
SAHABAT Apa maksud sahabat? Mengikut definisi kefahaman as : Sahabat adalah orang yang paling rapat dengan kita, tau rahsia kita, berkongsi suka duka, makan sepinggan, tidur sebantal...- (okey sama jantina dan tidak lebih-lebih yer ), pernah juga…

Pengedar Aura Maya Skin Care

Assalamualaikum


Harga Aura Maya Skin Care
RM 140.00 termasuk postage ke semenanjung RM 150.00 termasuk postage ke Sabah Sarawak

CARA ORDER


SMS 019 9050325
1. NAMA
2. ALAMAT
3. PRODUK
4. KUANTITI

pilih bank untuk bayar : CIMB / MAYBANK

attach slip payment : asnida.nordin@gmail.com / mms slip : 0199050325

atau pm as di fb 

AsnidaBeautyHealthcare

Pengedar Aura Maya Temerloh, Pahang
Bagi mereka yang tinggal di area temerloh, bolehlah ambil terus dengan kakak as (013 9668001)

Testimoni Felinna Inchloss by rumate as :

Assalamualaikum..


Hari ni nak cerita pasal testimoni felinna inchloss oleh rumate as.
Rumate as ni memang sukakan lotion, selepas mandi mesti dia pakai.
Jadi setiap kali lepas mandi, as selalu ingat bau harum wangi ni adalah daripada sabun.
As pun tanya pakai sabun Lux ni wangi betul la..
Rumate as pun cakap ; Ish ni bau inchloss la..
Hahaha...as sendiri yang jual tapi as sendiri tak perasan bau dia..
Testimoni Inchloss oleh rumate as
Masa mula-mula pakai inchloss tak rasa panas sangat, tapi kan makin lama makin panas tapi taklah sampai kena salai tuh..
Rasa lotion dia pun lembut jer
Tidak meleket atau melengas - bahasa temerloh ;p
Lotion dia merasap dalam kulit.
Jadi kalau sapu di lengan - masa ambik wudhuk tu takder rasa macam berminyak jer.
Yang pastinya pada masa lenguh-lenguh badan, lotion ni dapat melegakan kesakitan di pinggan mahu pun kaki.
Rumate as cakap, dia dapat rasakan seluar tidur dia pun dah longgar lepas beberapa hari pakai inchloss



Anda berminat juga nak beli?
HAGRA …

Myracles Beauty Collagen

Assalamualaikum.
Hari ini as nak buat review sikit pasal produk baru yang tengah hot di kalangan netizen iaitu
Myracles Beauty Collagen

Berikut testimoni yang as jumpa di google...mohon maaf ya sebab ambik gambar anda..tak tahu tuan asal gambar ni..



Sangat bagus untuk mengecutkan jerawat tanpa pengelupasan.
Mencerahkan dan menegangkan kulit wajah agar tampil muda, bersih dan berseri-seri



BERMINAT ? 
PM AS DI FB PAGE - Asnida Beauty & Health care

Dapatkan perubahan pada wajah anda dalam tempoh 3-5 MINIT SAHAJA dengan Produk MYRACLES BEAUTY Collagen Spray


Kandungan Utama dalam MYRACLES Collagen Spray :

Oxygen Water
Aloe Vera
Extract Buah Delima
Rumpai Laut 


Spray = RM120.00


Kandungan Utama dalam Myracles Collagen Soap :
Aloe Vera
Extract Buah Delima
Rumpai Laut
Sarang Burung Walit 

Sabun = RM 50.00



KESAN PENGGUNAAN MYRACLES BEAUTY COLLAGEN


Testimoni pengguna Myracles Beauty Spray .






Kesan Jangka Pendek ( selepas 3- 5 minit sahaja)

Kulit muka akan rasa dan nampak lebih tegang,lebih runcing…

Promosi : Felinna Inchloss + Felinna Vit C

Assalamualaikum, Konichiwa minasan...
Jum dapatkan kulit cantik gebu dengan memakan vitamin c with pure marine collagen. Di samping itu, dapatkan bentuk badan menawan tanpa diet atau senaman  seperti artis Yatt Hamzah.
Yatt Hamzah merupakan duta produk felinna beauty. Beliau telah mencuba produk ini lebih dari 2 bulan sebelum setuju untuk menandatangani sebagai duta produk. Beliau sangat yakin produk ini bagus, selamat dan suci lagi halal untuk digunakan oleh lelaki dan wanita.


Dapatkan produk ini dengan segera daripada as. Tiada kos penghantaran dan menggunakan khidmat pos laju.
Harga Inchloss - RM 75.00 (S) / RM 80.00 (SS) - free pos
Harga Vit C - RM 85.00 (S) / RM 90 (SS) - free pos
Jika ambil combo, dapatkan penjimatan sebanyak RM 10.00
Felinna Inchloss + Felinna Vit C PMC
RM 150.00 (Semenanjung) - free pos RM 160.00 (Sabah Sarawak) - free pos

CARA ORDER


SMS 019 9050325
1. NAMA
2. ALAMAT
3. PRODUK
4. KUANTITI

pilih bank untuk bayar : CIMB / MAYBANK

attach slip payment : asnida.nordi…

Sarapan pagi bersama Quaker Oat Cookies

Assalamualaikum pencinta hati as,

Hari ni as nak buat review tentang biskut Quaker oat cookies.

Anda semua sedia maklumkan bahawa quaker oat ni bagus untuk mengurangkan kolestrol dalam badan yang menjadi punca penyakit jantung dan obesiti.

Dalam iklan quaker oat pun diorang buat kempen macam tu.

Mak abah as pun ambil quaker oat sebagai sarapan pagi harian.

As makan juga tapi ambik skit jer campur dalam air milo..

Sekarang ni quaker oat ada dalam bentuk biskut.

As sangat cerewet dalam bab makan biskut nih...

As suka yang mudah dikunyah atau cair dalam mulut.

Jadi quaker oat cookies nih menepati cita rasa as.

Percubaan pertama adalah perisa coklat chip. Ternyata ianya memang sangat sedap.

Bagi mereka yang nak diet, boleh la makan biskut quaker oat nih..

Ada perisa buahan-buahan juga..sila cari di super market terdekat anda...

ok byes sayonara


Persediaan menerima penghuni syurga

Assalamualaikum,
Minggu lepas as menerima berita pemergian arwah adik Adam Syukri. Siapakah adik ini? Jika ada yang tak tahu boleh la buat carian di Internet.
Siapa dia dengan as? Dia hanyalah saudara seIslam dengan as, keturunan Nabi Adam a.s, seorang hamba Allah dan penghuni syurga.
Adik Adam meninggal dalam usia yang muda. Pemergiannya dengan fizikal yang sudah cukup cantik dan sempurna berbanding semasa kelahirannya dalam keadaan yang sungguh rasa kasihan. Namun, ibu dan ayahnya tidak pernah berputus asa untuk mengubati anak mereka. 
As tertanya-tanya sekuat manakah hati ibubapa yang menerima anak penghuni syurga ?
Dalam masa as menerima perkhabaran kematian adik Adam, as terbaca status kakak ipar. Sungguh pelik dan muskil dalam hati. Hendak tanya takut tak kena tempat...harap-harap tiada apa yang berlaku.
Balik kampung
Setelah lama tak pulang ke kampung, abah desak juga minta cari tiket pulang. Along pun tanya as pulang ke tak? 
Mujur ada tiket.
Abah datang bersama Sufiyyah....dar…

Peluh Amarah racun yang boleh membunuh tikus

Assalamualaikum,

Hari ni hari khamis.

Yer...ramai yang puasa sunat..alhamdulillah

Hari ni rajin sikit as nak bangun mandi subuh...walau terketar-ketar kena air yang sejuk.

Kenapa rajin bangun mandi awal sangat hari ni? Sebab as taknak tidur lepas subuh....as nak bersiap awal pergi buat kerja.

Nak balas mesej di peti box fb, email, siapkan marketing system dan macam-macam urusan lagi.

Tapi apa-apa pun, setiap pagi, rumate as rajin nak bukak rancangan tv Tanyalah Ustaz .

Kami suka dengar dan tengok rancangan ini.

Kenapa??? Sebab ILMU

Berapa ramai dikalangan pencinta hati as rajin nak dengar ceramah?

Mungkin ada yang jawab ala mengantuk la dengar ceramah, mungkin ada jugak cakap ala memang dah tau apa yang Ustaz cakapkan tu.


TAPI.....


Berapa banyak yang anda tau tapi anda buat juga salah dalam kehidupan seharian?

Berapa banyak yang anda tau sehingga rasa dah penuh semuanya dalam diri anda?

KITA TIDAK TAHU SEBENARNYA KITA TIDAK TAHU

As pun malas juga, tapi ALHAMDULILLAH, sebab as di kelili…

Jangan Takut

Assalamualaikum,


Hi, as....jangan takut dan jangan hilang keyakinan...

Teruskan langkah ke hadapan, jika ada lubang langkah saja...kalau terlalu besar elak dan cari jalan lain. hohoho....