Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label Tutorial dan Tips. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Tutorial dan Tips. Papar semua catatan

Cara letak butang pelawat blog

Assalamualaikum...

Oleh kerana as dah lama tak tukar layout blog, as baru perasan as pernah ada butang visitor online. Selepas tukar design blog awal tahun haritu, as lupa nak letak balik butang visitor tuh...

Kali ni as nak letak balik la...biarla walau tak ramai datang blog as ni kan...hehehe....sebab ni blog pasal kehidupan as...hehehe


Ok...cara nak buat letak butang pelawat online nih...



  1. Mula-mula korang klik website who among us. klik atas gambar ni pun boleh juga. 
  2. http://whos.amung.us/
    Who Among us
  3. Kemudian pergi kat gallery dalam website tuh, atau kalau malas macam as, just click aje coding yang dia sediakan kat bawah tu.
  4. Lepas pilih style dalam gallery yang korang nak, pergi dekat blog layout ( yang ni as tak yah ajar la kan?? )
  5. Ambil add gadjet dan pilih HTML/JAVA SCRIPT 
  6. Pastekan coding tersebut.
Ok done.

Selamat mencuba



Tips Pikat Hati kawan pakai Tips Pikat hati suami???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Sempena entri yang ke-200, saya telah mendapat idea untuk tulis pasal tips pikat hati kawan yang sedang merajuk. Sebenarnya tak tahu apa-apa pun tipsnya tapi telah terlepas cakap pada seorang kawan semalam...


Kawan : Achik, kawan aku tutup FB sebab dia terasa dengan comment aku, padahal dia yang mula dulu ( lebih kurang gini ar)

Dipendekkan perbualan

Achik (as) : Apa kata awak guna tips pikat hati suami kat kawan awak tu...

Saya terdiam memikirkan semula kata nasihat yang tak bertauliah itu. Akhirnya saya telah tergelak sorang-sorang depan lappy

Dan seperti yang dijangka kan kawan saya juga jadi terkesima disana.....siap buat status kat YM,


"GUNAKAN TIPS PIKAT HATI SUAMI TOK PIKAT HATI KAWAN??? wahh!! "


Hahahaha, inila padahnya bercakap tanpa berfikir......

OK kawan, jika kawan awak itu perempuan mungkin boleh guna tips pikat tu tapi ada batasnya....cukupla sekadar gurau macam ini kot...

" Oh my Dior, dont be mad at me, ok?? its just my idiot comment. Im so sorry ya my little pie..mmuaahhh.." Lets hang out and ill buy u new iPad...."


erksss....contoh aja...


Tapi kalau kawan tu laki, biarkan sahaja dia nak tutup FB tuh....(^^) unless u really love him???

Ok, ini sekadar karutan...

-------------------------------------------------------------------

Nanti lama-lama baiklah kawan tu, kurang-kurang awak tau perangai buruk dia. Dan jika kawan kepada kawan saya tu baca ini, sila fikir balik adakah tindakan anda itu wajar atau anda tutup fb itu ada sebab lain. Jangan teruskan perselisihan faham ini.

Macam saya terus terang aja, bila seorang kawan saya bertanya :

Kawan as : As kenapa awak tutup FB?

Dalam hati as : Buat tanya pulak, hari tu dah tanya...ni tanya lagi...

As : Sebab awak remove saya dari FB awak. DONE


Kepada kawan-kawan as, jum kita sama-sama tersenyum walaupun pahit. Biar orang nampak damai di luar, tapi di dalam hanya Allah yang tahu.


Tutorial Indahkan Mata dan Hati

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Mari kita cantikkan pandangan kita dengan tengok keindahan alam ciptaan tuhan. Tengok gambar keluarga bahagia, tengok benda-benda yang boleh buat kita bahagia...tapi jangan cakap tengok gambar porno itu boleh buat anda bahagia...erk...

Ini bukanlah tutorial make up mata yang ada eye shadow or blink-blink tu. Tapi hanyalah tengok gambar orang tersenyum...ye gambar keluarga saya sahaja. Senang nak credit pic to me only...hehehe..



Gambar no 1 gambar kucing yang sedang bahagia. Nampak je muka dia garang sebenar dia control macho walaupun dia betina. Ye sila percaya dia tengah control macho, sebab kami semua sedang membelai-belainya dengan penuh teruja...

Gambar no 2, aliya dan fazari yang sangat teruja bermain dengan pantai. Selama ini mereka hanya kenal sungai pahang sahaja. Apabila mereka dapat bermain pantai, ia merupakan satu rahmat bagi mereka. Sangat-sangat teruja mereka bermain dengan pantai. Alhamdulillah akhirnya anak buah saya kenal apa itu pantai, salah satu kejadian Allah yang sangat menakjubkan.

Gambar no 3, Sila percaya itulah atuk dan nenek mereka. Hehehe... mak cakap tips muka awet muda, ambilah wuduk dengan sempurna dan serahkan hati sepenuhnya pada Allah.

Gambar no 4, saya bersama kekasih hati....opsss saya bersama adik bongsu.... Terima kasih Ya ALLAH kerana perkenankan doa saya waktu kecil yang mahukan seorang adik. Kerana itu saya namakan adik saya Aisamuddin.


Ini abah saya
ada berani nak minta saya daripada abah saya??
Saya cabar anda
Acah aje (^^)


------------------------------------------------------------------------------

Baru belajar bermain dengan PhotoScape (kelik untuk download). Sangat menyeronokkan bermain dengan benda ini...tidak perlu terlalu susah untuk menghiasi gambar. Hanya drag item yang dikehendaki dan siap. Contohnya nak letak border atau bingkai kat gambar sawah, pilih je border yang kiter suka dan save. Kalau nak tambah perkataan just klik text. Simple sangat-sangat. Banyak item penghias yang menarik telah disediakan. Tak yah tutorial pun boleh buat. Janji kita rajin explore! Selamat berphotoscape!


Tetapi jika nak lebih dari itu dan mahu jadi pereka design, kena gunakan software seperti Illustrator dan Photoshop.

Kata Hati : Header drupal garden acik masih belum siap! Uhukss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...