Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel Tutorial dan Tips

Cara letak butang pelawat blog

Assalamualaikum...
Oleh kerana as dah lama tak tukar layout blog, as baru perasan as pernah ada butang visitor online. Selepas tukar design blog awal tahun haritu, as lupa nak letak balik butang visitor tuh...
Kali ni as nak letak balik la...biarla walau tak ramai datang blog as ni kan...hehehe....sebab ni blog pasal kehidupan as...hehehe

Ok...cara nak buat letak butang pelawat online nih...

Mula-mula korang klik website who among us. klik atas gambar ni pun boleh juga. Kemudian pergi kat gallery dalam website tuh, atau kalau malas macam as, just click aje coding yang dia sediakan kat bawah tu.Lepas pilih style dalam gallery yang korang nak, pergi dekat blog layout ( yang ni as tak yah ajar la kan?? )Ambil add gadjet dan pilih HTML/JAVA SCRIPT Pastekan coding tersebut. Ok done.
Selamat mencuba


Tips Pikat Hati kawan pakai Tips Pikat hati suami???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sempena entri yang ke-200, saya telah mendapat idea untuk tulis pasal tips pikat hati kawan yang sedang merajuk. Sebenarnya tak tahu apa-apa pun tipsnya tapi telah terlepas cakap pada seorang kawan semalam...

Kawan : Achik, kawan aku tutup FB sebab dia terasa dengan comment aku, padahal dia yang mula dulu ( lebih kurang gini ar)
Dipendekkan perbualan
Achik (as) : Apa kata awak guna tips pikat hati suami kat kawan awak tu...
Saya terdiam memikirkan semula kata nasihat yang tak bertauliah itu. Akhirnya saya telah tergelak sorang-sorang depan lappy
Dan seperti yang dijangka kan kawan saya juga jadi terkesima disana.....siap buat status kat YM,

"GUNAKAN TIPS PIKAT HATI SUAMI TOK PIKAT HATI KAWAN??? wahh!! "

Hahahaha, inila padahnya bercakap tanpa berfikir......
OK kawan, jika kawan awak itu perempuan mungkin boleh guna tips pikat tu tapi ada batasnya....cukupla sekadar gurau macam ini kot...
" Oh my Dior, dont be mad at me, ok?? its just my idiot…

Tutorial Indahkan Mata dan Hati

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Mari kita cantikkan pandangan kita dengan tengok keindahan alam ciptaan tuhan. Tengok gambar keluarga bahagia, tengok benda-benda yang boleh buat kita bahagia...tapi jangan cakap tengok gambar porno itu boleh buat anda bahagia...erk...
Ini bukanlah tutorial make up mata yang ada eye shadow or blink-blink tu. Tapi hanyalah tengok gambar orang tersenyum...ye gambar keluarga saya sahaja. Senang nak credit pic to me only...hehehe..


Gambar no 1 gambar kucing yang sedang bahagia. Nampak je muka dia garang sebenar dia control macho walaupun dia betina. Ye sila percaya dia tengah control macho, sebab kami semua sedang membelai-belainya dengan penuh teruja...
Gambar no 2, aliya dan fazari yang sangat teruja bermain dengan pantai. Selama ini mereka hanya kenal sungai pahang sahaja. Apabila mereka dapat bermain pantai, ia merupakan satu rahmat bagi mereka. Sangat-sangat teruja mereka bermain dengan pantai. Alhamdulillah akhirnya anak buah saya kenal apa itu pantai…