Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label Panas Hati. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Panas Hati. Papar semua catatan

Harta Orang Harta Ku Jua

ambik dari pakcik google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera pembaca My Idea.

Harta orang harta ku jua...


Masa kecil-kecil dulu, mak abah dah ajar jangan suka mencuri hatta menggunakan barang orang lain tanpa izin tuannya. Tapi rasanya masa kecik dulu tak faham-faham jugak, bila dah besar gajah ini baru faham maksudnya.

Post ini ditulis berdasarkan kejadian tengah malam tadi...dan kejadian sebelum-sebelumnya.

Dalam mata sedang baru terlena, tiba-tiba masuk panggilan yang tidak dikenali. Apabila diamati rupanya panggilan dari sahabat lama. Saya tahu dia menggunakan telifon ofis. Uhh..cukup pantang saya...dan saya telah menegurnya dengan cara berhemah...- akibatnya dia dah tak sms saya...marahka?? sori =)

Hidup ini saya amat takut jika saya menggunakan barang orang lain tanpa izin mereka. Maka, sudah jadi lumrah kita akan minta halalkan semua benda yang kita pakai.

Mari kita baca post fahrain tentang manusia yang tidak amanah atau tidak JUJUR- sila kelik

Ok, jumpa lagi kengkawan, arios

Wassalam




Clean UP



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Baru pulang bertapa dari kampung

Kat atas tu dituju khas buat anda-anda yang suka dengan saya

(^^)

siapa rajin nak susun balik gambar-gambar kat atas???

saya malas....hehehe


Printer Problem


Assalamualaikum.....



Di pagi yang mulia ini, hati saya sedikit panas. Anda nampak gambar di atas??? Itu puncanya.

Sudah mau kena korek tabung beli yang baru. Siapkan dulu proposal AR. Then kuar pegi cari tokey kedai baik hati.

kata hati : kena kerja kuat!

Menyejukkan hati yang panas

Salam sejahtera!!! (nada panas)

Apa khabar semua?? (cam tulis surat lak)

Pagi yang dingin dan dikala hati yang panas, aku nak bagitahu tentang Persoalan yang ada dalam hati aku :

  • Adakah aku ni terlalu lembut hati?
  • Adakah aku ni mudah dipermainkan?
  • Mudahkah aku ni ditipu bulat-bulat? (segitiga pun boleh).
  • Adakah aku ni mudah diambil kesempatan bila aku maafkan kesalahan mereka?
  • Perlukah aku kunci hati aku lagi?
  • Adakah hati aku terasa sakit sekarang ni?
  • Atau aku yang gedik rasa nak sakit hati, padahal jika difikirkan lantak dia la, bukannya kamu ada apa-apa.
  • Atau juga," ala as bukan sekali ni awak kena, biarkan jer la, dah lali da

Menyampah betul dengan diri I ni bila ada orang ambil kesempatan. Nampak sangat diri ni lemah. Maybe somebody leh bagi nasihat atau rasenyer nak shut up my mind for a while thinking of this. Yea thats good idea...

Jangan cakap jika tak boleh buat. Kalau dunia ni mudah jer minta maaf tak payah la ada polis...hahaha ( tiru ayat dalam anime)

Siapa yang terasa tu maaf la ek...hati saya tengah panas sekarang nih...
Takper-takper jangan risau saya maafkan. Saya pun kadang-kadang tak dapat pegang kata-kata saya. So, saya tak boleh nak marah-marah...sedar diri ini siapa...hahaha...
Saya pun minta maaf sebab menyukarkan hidup anda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...