Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel Cara buat ujian HIV

Ujian HIV Ujian Minda Sihat

Assalamualaikum
Alhamdulillah as dan Cinta Hati sudah selesai melakukan ujian HIV....nampak mudah tapi tak juga.
As buat di Kelantan, jauhkan?? Padahal boleh aja buat di Klinik Kesihatan Kerajaan Seksyen 3 Bandar Baru Bangi.
Kenapa as tak buat kat situ? Sebab waktu nak buat di situ, HIV KIT TEST habis...kena tunggu next week...ujian hiv kat bangi ni buka setiap hari dari jam 2 hingga 4 petang. Tidak perlu untuk temujanji just walk in sahaja.
Tapi bila dah jadi macam as ni better anda call dulu...kot-kot Kit Test habis...yerla bulan 11 ramai yang nak kahwin jadi ramai la yang buat dalam bulan 8 ni.
So, masa as nak pergi shopping di kelantan as buat siap-siap kat sana.
Dan semestinya as bawak sekali surat kebenaran dari Majlis Agama Pahang...
Keperluan lain hanyalah Kad Pengenalan dan duit RM1.
Oh ya make sure majlis anda akan berjalan dalam masa 3 bulan...kalau 4 bulan ke atas, biasanya diaorang taknak buat...kenapa? sebab....erm....as lupa da....senang citer dengar aja cakap as...
co…