Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label malware. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label malware. Papar semua catatan

Cara buang malware di blog

Assalamualaikum...

Tadi masa buka blog Cinta Hati As, tertiba jer google chrome detect ada malware pada blog as.

Huaaa....sangat menakutkan...jadi apa yang as buat?

1. As buang segala history dalam google chrome as.
2. Kenal pasti malware tu dari mana? - macam as, notis yang google chrome bagitahu berpunca dari laman nuffnangX.com yang dipasang pada blog.
3.remove nuffnangX

Kenapa malware di anggap merbahaya?

1- sebab dia virus
2- kalau kita paksa juga bukak web yang ada malware, ada kemungkinan privasi komputer akan diceroboh.

3- mungkin akan ada sambung laman web bank yang tipu juga, sebab mungkin kita biasa guna pautan yang dah tersedia pada browser kita tanpa sedari dibawa kepada pautan yang tidak betul.


Ada sesetengah kawan blogger as tak sedar mereka ada malware attack sebab mungkin diorang tak pakai google chrome kot..ker camner??

Sebab bila as nak masuk tak boleh, bila bagitahu, baru diorang sedar ada serangan virus. Huuu...dunia cyber ni sangat menakutkan.

Ok kongsi pandangan anda dengan as yer..kot ada cara yang lebih baik untuk atasi malware ni..

Terima kasih


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...