Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label huhuhuhu. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label huhuhuhu. Papar semua catatan

Oh My English (~~)/

Assalamualaikum

Today i want to write my post in English. Hahaha...if there are broken words anywhere, please teach me with gentle and soft.

I know i am master's student, but hey, don't you know not all people can be perfect in all terms.

I wonder if i can be a perfect human? Hahaha..

While I blogwalking or facebookwalking, I just found something thought.

Teachers and parents want us as a student to excellent at all subjects in school. But why there are no teachers or parents can be excelent on that all subjects too?

Hurm...who can give the answer?...yea,,,you can?? ok please answer..and i will let him/she know it.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Think of food


Right now my brain not function with properly. Because...i am hungry...arhhhhhh....

Grrrrr....grrrr...my tummy upset with me...hahaha

Dear my tummy,

I'm so sorry because, i don't take breakfast this morning. Even 1 cup of oat milk. You know, for the last two day, our home don't have any water. Even i go to shower at UKM...hoho...very sad u know??..hey..i'm paid water bill and indah water also..huaaaa..

But, of course this is not excuse. I should go early morning to take shower and bring u to take some breakfast after that

Hohoho....i'm sorry my tummy.

Hey its 30 minute before 12.00 pm....i already sms Cik Shila to branch together with us..dont be sad..ok??

Ok, byes sayonara...



Printer Problem


Assalamualaikum.....



Di pagi yang mulia ini, hati saya sedikit panas. Anda nampak gambar di atas??? Itu puncanya.

Sudah mau kena korek tabung beli yang baru. Siapkan dulu proposal AR. Then kuar pegi cari tokey kedai baik hati.

kata hati : kena kerja kuat!

TIGA

Assalammualaikum semua.....


Adakah anda telah tersalah masuk blog??? Tidak....ini wajah baru blog My Idea @>-- Kalau perasan dulu saya pernah beritahu nak pakai skin ni....hehehe

Skin yang sebelum ni memang cantik (pada pandangan saya ler) tapi tu la...saya tidak tahan melihat ianya berwarna pink. Terlalu soft..sedangkan saya sebenarnya tidaklah selembut itu. Skin tu sebenarnya sesuai untuk budak sekolah rendah yang suka tulis diari...cute~~ tapi saya sudah tua. Hehehe...

Kali ini saya pilih skin nih....hurm.....agak leceh bila kena masukkan semula widget. Owh ye perlukah saya meletakkan feedjit?? kadang-kadang ia tidak betul...macam mana saya tau ia tidak betul?? saya taula...hehehe

-----------------------------------------------------------------------------------------

Tadi terbaca tentang 30 perkara tentang wanita yang tidak sempat (x sempat???) diberitahu kepada lelaki...

Malas nak senaraikan...sebab saya malas.

------------------------------------------------------------------------------------------

Angka 3 adalah nombor yang ganjil kan?? Saya memiliki 3 nombor ganjil iaitu 1,3,17 dan maybe 9...(kenapa maybe 9??)

Dalam kehidupan kita banyak perkiraan yang menggunakan angka 3..contohnya :-
  1. Dalam lumba lari --> SEDIA.....1....2...3...
  2. Jatuh talak --> Talak 1, Talak 2, Talak 3 (baru lepas baca kes penceraian di akhbar (~~)! )
  3. 3 Ciri-ciri orang munafik (teringat kata-kata ustazah masa sekolah - sangat takut jika tergolong antaranya)
Dalam karangan juga menggunakan 3 contoh utama berkenaan dengan topik. So, saya senaraikan 3 contoh sahaja.

Apa yang saya cuba sampaikan dengan no ganjil dan no 3 ini. Saya akan jadikan ia maksud tersirat.

----------------------------------------------------------------------------------

Setiap kejadian ada hikmahnya, kejadian yang baik sangat menggembirakan bukan? Jika buruk, kita mula menunding jari telunjuk (namun baki 3 jari patah balik pada kita dan 1 jari lagi menunjuk ke arah lain =p). Kita tidak boleh menyalahkan sesiapa melainkan cermin kepada diri sendiri.

Sebut pasal cermin, saya suka bermain dengan permainan cermin masa di tadika. Tanpa saya sedar, saya masih lagi bermain dengan permainan itu. Mungkin bukan dengan mimik muka tapi dengan perangai. Jika orang buat perangai begitu dengan saya maka saya juga akan membalasnya sama??? Ooooooo teruknya saya ini.

Langkah terbaik ialah diam dan pendam.....jika saya diam itu tanda saya tengah menyejukkan hati saya...harap kawan-kawan jangan pujuk rayu waktu itu untuk minta maaf...bagi saya sejukkan hati dulu..tak lama kurang-kurang kalau saya marah pagi, lepas zohor oklah. Tapi siapla kalau korang tak pujuk...hahaha =P

Ok mari saya hubung kaitkan amaran dengan angka 3. Pernah tak dengar orang beri amaran pada kamu macam ini : Cukup kali ke tiga kamu buat saya macam ini, maka tahula kamu!

Kiranya orang ni baik sket la sebab dia still beri 2 peluang. Cuba kalau kamu kena dengan orang jenis panas baran : Sekali dia lukakan aku, beribu-riban kali aku lukakan dia balik!...

Wahhh orang ini memang bahaya...kena hati-hati.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Minggu ni saya dengar 3 kali kelas dibatalkan (tengok angka 3 lagi!!!), wah seronoknya...sekali dr cakap kelas isnin minggu depan ada...hahaha... baru berangan nak balik hari ini juga....mujur dah beli tiket 7hb hari selasa minggu depan.

ini sudah tertuliskah???

Pelan A tak jadi ???

Salam sejahtera semua pembaca yang disayangi (ye... sebagai manusia aku menyayangi kamu semua..;p)

Pelan A minggu ni aku rancang nak balik kampung. Tapi aku batalkan sebab aku baru sedar minggu depan cuti midsem. So, aku pun buat Pelan B nak jalan-jalan dengan kawan pada hari ini 6/2/2010. Tapi pelan ni pun tak jadi..sebab kawan tak dapat datang tempat dia hujan dari semalam sampai la hari ni...( sedih jugakla...hatiku dilanda hujan lebat jugak).

Ok, pelan seterusnya aku nak kuar hari esok beli tiket balik kampung...tapi ateh lak tengah berbincang nak ajak aku balik sama dengan dia. Aku bagi tempoh sampai hari ni...kalau takder keputusan aku kena keluar jugak hari esok beli tiket.

Pelan tah yang keberapa...ayu ajak tengok wayang hari Isnin citer Avatar. Hurm dah lama tak tengok wayang. Tapi aku letak syarat kalau aku tak keluar hari Ahad, maka aku boleh pergi tengok wayang hari tu.

Kalau hari ni dan esok aku tak keluar, aku nak buat apa? Mestile study..study..stido...aku punya target cari bahan kajian untuk AAI (apa tu??;p) study Director dan kemas kini folder..
Owh yer...updated blog pun antara plan aku pada hari ni.

Setiap kejadian ada hikmahnya... aku kena berfikiran positif walaupun aku agak sedih sebab banyak yang aku plan tak menjadi. Inilah yang dikatakan, Kite hanya merancang tapi Allah yang menentukannya. Huhuhu...TENANG AS....senyum la sepeti timun cino ni...(ni kawan aku yang cakap le...;p)

Senyum seindah suria ( tapi senyun cam timun cino pun leh gak..;p)

Bila tak jadi keluar ni, maknanya Allah nak suh aku duk rumah, kemas rumah, study n tak menghabiskan duit....hehehe...

Tapi bila internet laju...manga online, facebook, baca blog orang lain pengganti study... Isk-isk teruknya ko As... nanti tuhan tarik broadband ko baru tahu. Ko nangis kat abah....belikan broadband.... takleh cari bahan tuk study...so...reasonnnn....;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...