Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2009

Salam Ramadhan

Ketika diri mencari sinar
Secebis cahaya menerangi laluan
Ada kalanya langkahku tersasar
Tersungkur di lembah kegelapan

Bagaikan terdengar bisikan rindu
Mengalun kalimah menyapa keinsafan
Kehadiranmu menyentuh kalbu
Menyalakan obor pengharapan

C/O 1:
Tika ku kealpaan
Kau bisikkan bicara keinsafan
Kau beri kekuatan, tika aku
Diuji dengan dugaan?
Saat ku kehilangan keyakinan
Kau nyalakan harapan
Saat ku meragukan keampunan Tuhan
Kau katakan rahmat-Nya mengatasi segala

(*) Menitis airmataku keharuan
Kepada sebuah pertemuan
Kehadiranmu mendamaikan
Hati yang dahulu keresahan

Cinta yang semakin kesamaran
Kau gilap cahaya kebahagiaan
Tulus keikhlasan menjadi ikatan
Dengan restu kasih-Mu, oh Tuhan

C/O 2:
Titisan air mata menyubur cinta
Dan rindu pun berbunga
Mekar tidak pernah layu
Damainya hati
Yang dulu resah keliru
Cintaku takkan pudar diuji dugaan
Mengharum dalam harapan
Moga kan kesampaian kepada Tuhan
Lantaran diri hamba kerdil dan hina

Ulang (*)

Syukur sungguh di hati ini
Dikurniakan teman sejati
Menunjuk jalan dekati-Nya
T…

Menjemput

Salam sejahtera semua,

Jumaat baru ni, aku telah menjelajah ke 3 buah negeri, iaitu Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. Sangat seronok dan meletihkan. Siapa yang pergi?. Aku, abah dan adik (budin). Selepas habis kerja jam 5 petang, abah sudah menunggu aku di UKM. Kemudian kami terus ke Seremban, rumah sepupu aku. Tujuan utama kami melawat saudara mara kami ialah untuk menjemput kenduri kahwin along aku. Kami sampai dalam jam 6.43 petang.

Lebih kurang sejam kemudian, kami terus ke rumah nenek Saerah di Bachang, Melaka. Seronoknya, dah lama tak balik Melaka. Perasaan gembira itu tidak dapat digambarkan. Lagi-lagi berjumpa dengan saudara-mara yang paling hampir dengan kita, bukan bau-bau bachang.Hehehe. Agak lama kami disitu sehingga jam 11.00 malam. Kami meneruskan perjalanan kami ke rumah sepupu aku, di Umbai Melaka dan bermalam di situ.

Keesokan paginya..abah minta kami bangun awal untuk pergi ke rumah pakcik di Muar. Perasaan seronok tukar menjadi sedikit sedih, sebab makcik aku baru saj…

Sorry I'm Not Perfect

Hey dad look at me
Think back and talk to me
Did I grow up according to plan?
And do you think I'm wasting my time doing things I wanna do?
But it hurts when you disapprove all along

And now I try hard to make it
I just want to make you proud
I'm never gonna be good enough for you
I can't pretend that
I'm alright
And you can't change me

'Cuz we lost it all
Nothing lasts forever
I'm sorry
I can't be perfect
Now it's just too late and
We can't go back
I'm sorry
I can't be perfect

I try not to think
About the pain I feel inside
Did you know you used to be my hero?
All the days you spent with me
Now seem so far away
And it feels like you don't care anymore

And now I try hard to make it
I just want to make you proud
I'm never gonna be good enough for you
I can't stand another fight
And nothing's alright

'Cuz we lost it all
Nothing lasts forever
I'm sorry
I can't be perfect
Now it's just too late and
We can't go back
I'm sorry
I can't b…

Tarian itu seni ???

Hardstyle Republic

I didn't make any of this video.

Salam sejahtera....

Terlebih dahulu aku nak bagi tahu...bahawa video di atas bukan aku yang buat. Video ni, adik yang bagi. Adik aku memang minat gile tarian ni. Orang panggil tarian break dance ek. Entah aku tak tau. Aku sebenarnya tak suka adik aku buat benda-benda macam ini. Tapi aku suka video ini sebab cara dia mengolah atau edit video ni. Ye la aku kan budak multimedia, aku pernah buat video untuk projek akhir sem. Nanti kalau ade peluang aku ingat nak keje bahagian macam ni. Takpun bahagian pengiklanan. Budak yang buat video ni kira hebat gak la. Lagu dia memang masuk ngan tarian, atau tak lari dengan rentak kaki.

Apa-apa pun aku tetap tak suka adik aku buat tarian ini. Hahaha. Kalau aku jumpa adik tepi jalan buat tarian ni, siap aku kejar sampai dapat.

Share the world

Ano oozora ni todoku made
I believe hitotsu no ashi tae hey hey
come on let's go everybody oh we share the music
come on let's go baby baby oh we share the one dream
come on let's go everybody oh we share the good times
come on let's go baby baby oh we share the one world

kurayami mayoikomi tesaguri de nazotoki
ikisaki miezuni tachidomaru toki
umm you and me yes kimochi wakachiau sekai ni
Michibiki I feel the beat arukidashi teku oh yeah
share the music itsudatte
share the one dream shinjiatte
share the good times te wo tsunaide
share the one world now

ano oozora ni todoku made nandodemo boku wa yukunda
imakoso koete yukou I believe hitotsu no ashi tae yeah yeah…

come on let's go everybody oh we share the music
come on let's go baby baby oh we share the one world

oikakete oiwarete mebiusu no wan no ue
chikadzuki maemuki ne share shi taiyo style
hajimaru hirogaru souzou ijou kono flavor
karadajuu I feel so good jiyuu ni nareru oh yeah
share the music tookutatte
share the one dream tsu…

Jawab Survey???

Salam sejahtera kepada pembaca My Idea @>--

Dalam bulan ini, aku sering membaca mengenai bisnes online. Menarik tapi tak berani lagi. So, aku pun pergi tengok bahagian jawab survey. Mengikut kata dari bloger-bloger yang lain, diaorang menjana duit melalui survey selain menggunakan nuffnang. Jadi, aku pun mencuba salah satu survey yang ada dalam online ini.



Kalau anda mahu mencuba menjawab survey ini untuk mendapatkan duit. Pertama sekali anda perlu buka akaun paypal. Kenapa? Sebab nanti kita akan pindahkan duit yang kita dapat ke paypal. Kemudian klik link ini, dan terus sign up.

Kalau berlaku masalah, sila cuba lagi. Setelah cuba sekali lagi dengan menggunakan username yang sama, kemudian keluar mesej mengatakan username tu dah ade orang guna, maka anda cuba masuk kat login dengan menggunakan username tu dan passwordnya. Kalau kata tak boleh juga, maknanya memang username dah ader orang guna. Faham ke?? tak faham tanya je aku..hehehe.

Tak salah kita mencuba benda ni kan. Sebab kita ta…

Balik Rumah

Ok, ini cerita pasal hari aku nak balik rumah aku di bangi. Aku dah siap-siap beli tiket 2 hb Ogos 2009 jam 3 petang, bas metro. Kali ini aku tengok tiket tu beribu-ribu kali. Taknak pisang buah 2 kali. Kenapa ? faham sendiri ok.

Aku naik bas macam biasa. Aku jangka kan aku akan sampai pukul 5 petang. Tapi tanpa di sangka akan berlaku trafic jam di 2 tol sebelum sampai ke KL. Huhuhu, tensionnya. Rasenya ini first time sebab ye la, mana ada musim cuti lagi minggu ni, apatah cuti raya lambat lagi. Ok takperlah. Sampai di Titiwangsa jam 530 petang. Aku dah jamakkan solat, so takde masalah dah. Kemudian aku naik LRT ke bandar tasik selatan. Takder masalah lagi, tapi aku dah jangkakan aku ader masalah waktu naik komuter ke UKM. Walaupun aku beli tiket dengan cepat, tapi aku hanya dapat naik komuter yang ketiga.

pandang kanan

pandang kiri

Aku bagaikan berada di lautan manusia. Waktu nak naik komuter yang pertama, seorang negero yang bertubuh besar boleh jer tolak aku ke tepi, padahal aku dah de…

Balik Kampung...

Salam sejahtera kepada pembaca My Idea @>--...

Akhirnya, dr benarkan aku cuti jumaat baru ni. Arigator Gozaimaz dr. Aku naik bas jam 9.30 pagi. Sampai jer di bandar temerloh dalam jam 11.30. So, aku terus je pergi makan tengahari ngan abah dan mak. Anak buah aku yang kedua Siti Fariha Aliya mesti ikut punyalah. Minah sorang ni memang suka berjalan, yang tak laratnya tangan dia akan menunding macam-macam. Huhuhu...aku nak melayan...jangan harap. Hahaha..

Petang tu, aku ngan sepupu aku pergi mandi sungai. Beraninya aku, sebab air sungai sangat cetek. Tapi yang tak bestnya aku tak boleh tunjuk skill renang aku kat budak-budak ni....hehehe..tipu jer. Sebenarnya yang tak bestnya, pasir sungai dah takde. Tinggal batu-batu kecil yang menyakitkan kaki bila dipijak. Sangat-sangat tak best. Ini adalah gara-gara projek sedut pasir di sebelah hilir bandar Temerloh. Air sungai ni cetek sangat. Kalau perhatikan tempat kita orang berdiri tu sebenarnya dah kawasan tengah sungai. Kalau air besar mema…