Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2013

Calon bertanding di DUN KERDAU N 28

Assalamualaikum (^^)/
Kehangatan kempen pilihan raya semakin panas dan membakar jiwa-jiwa setiap orang yang berkempen. As pun sama..
Selaku pemerhati dan pengundi pada 5 Mei ini, as telah memilih 2 orang calon yang as rasakan paling layak dan bersesuaian untuk pegang kerusi DUN dan PARLIMEN.
Tapi kempen masih berjalan harap-harap tiada perkara buruk yang akan menjejaskan penilaian as pada mereka ini.
Pergaduhan dan Sindiran
Dua perkara ini memang tidak dapat dielakkan lagi. Selaku admin beberapa buah laman sosial bagi mewakili beberapa buah organisasi (eceh) as rasakan perlu untuk memperkenalkan calon bertanding di kawasan as. 
Mungkin ada cakap tak yah la as rajin- rajin...pandai-pandai la diorang nak kenal ker tak....
Tapi as sendiri rupanya tak kenal siapa calon di kawasan as, jadi as rasa mungkin ada yang tak tahu. Kalau tak nak ambil tahu pun apa salahnya terpandang pos yang as buat.
Maka atas rasa bebesar hati dan kerajinan yang sedikit as pun upload gambar 2 calon kawasan as ia…

Gwiyomi lyrics with translation

Salam Sejahtera (^^)/
as boring sangat plus mengantuk sangat ....jadi jum nyanyi Gwiyomi dengan as (^^)/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
choko meopin han jogak sikyeonoko
gosohan uyuhanjaneul gidaryeoyo
oppahago nahago kkok maju anjaseo
seoro sonbadak wie yeppeun nakseoreul hajyo hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro ildeohagi ileun gwiyomi
ideohagi ineun gwiyomi
samdeohagi sameun gwiyomi
gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
sadeohagi sado gwiyomi
odeohagi odo gwiyomi
yukdeohagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro hana dul set nun gamgo naege dagawa
du soneuro nae boreu…

Boleh atau tidak potong kuku masa datang bulan?

Assalamualaikum.....
Haip..haip.....
Soalan : Kalau datang bulan tak boleh potong kuku ker?
Masa sekolah dulu kawan-kawan as sokmo la pesan tak boleh potong kuku masa datang bulan (haid). Maka inilah masanya kita bela kuku panjang...hahahahaha (evil laugh)
Tapi betapa bodohnya masa itu DENGAR cakap kawan yang sebaya dan ilmu mereka pun sama level jer ngan kita...
Siap cakap kalau potong jugak, kat akhirat nanti kita kena cari jugak kuku tu walau sampai ke lubang cacing...huaaa menakutkan tak??
OK, sekarang ni as tengok ramai orang tak tau hal ni dan masih tersebar tak boleh potong kuku masa period.
Heloooo.....kenapa tak tanya ustaz-ustazah?? kenapa nak dengar RUMORS???
Secara logiknya Islam sangat pentingkan KEBERSIHAN....jadi kalau kita kuku panjang mesti banyak tersimpan kotoran dalam kuku...jadi nak simpan lagi ke kuku panjang tu?? lebih-lebih lagi masa datang bulan.

Kalau tak jelas lagi jum tengok penerangan Ustaz Azhar...(^^)/

Maraton Boston di bom!

Assalamualaikum,

Tengok tak letupan bom di maraton boston semalam 16/4/2013.

Dasyatkan, tengok kaki orang tu putus...sungguh menakutkkan.

Sekarang Amerika tengah cari siapa yang bertanggungjawab. Harap sangat-sangat bukan orang Islam yang dituduh macam kejadian 9/11/01

------------------------------
Copy Paste dari berita harian 17/4/2013

Cari bukti dua letupan dekat laluan Maraton Boston

Boston: Amerika Syarikat mula memburu individu atau kumpulan bertanggungjawab meletupkan dua bom di garisan penamat Maraton Boston. 
Ia mengorbankan tiga orang dan mencederakan lebih 140 orang dalam serangan bom terburuk di bumi Amerika sejak serangan 11 September 2001 (9/11). 

Biro Siasatan Persekutuan (FBI) mengetuai sekumpulan agensi penguat kuasa undang-undang persekutuan, negeri dan tempatan untuk menyiasat kes.

Bom meletup di tengah kesesakan orang ramai di garisan penamat, mencemarkan sambutan tahunan Hari Pahlawan ketika puluhan ribu penduduk memenuhi jalan raya untuk memberi sorakan.

Bom itu mengg…

Aku Suka Dia...fewiit..hehehe

Assalamualaikum.......

Asyik as update blog tentang produk ajer.....tapi kali ni as nak update cintan cintun as pulak,,,hehehehe


Hari ni as suka sangat dengar lagu ni....
As dalam dunia cinta cintan.....
tapi
Kalau nak ikut semua lirik ni memang tak boleh tau...erm kenapa tak boleh?? masing-masing ada pandangan..

As tak nak la taksub sangat sampai lupa cinta As pada Allah...

As just suka ayat dia AKU SUKA DIA..hehehe

Yea as memang suka kat orang ni...

Sejak dari zaman sekolah..

Kan bagus kalau orang tu suka as jugak

datang jumpa abah as,,,dan cakap pakcik saya nak jadikan as sebagai isteri saya

Waaa.....so romantik dan beraninya...hohohohoh....dalam angan-angan ajer la....

Pegawai Tadbir & Diplomatik M41 - mudah tapi tidak senang

Assalamualaikum,

Alhamdulillah akhirnya as sampai juga ke rumah as di bangi ni setelah berjalan ke hulu ke hilir dari hari Jumaat hingga la hari ini.

Penat sangat rasanya, memang letak kepala dalam bas terus tidur, memang tak mampu nak drive dah, suruh sahaja pakcik bas bawak bas elok-elok...hihihii

Syukur juga ke hadrat ilahi sebab dalam as busy, masih ada ramai orang order produk Maixara, Aura White dan Aura Maya.

-----------------------------------------------------------------------------------
PTD - apa tu? bagi yang tak tau PTD ialah Pegawai tadbir dan diplomatik

Senang ke soalan? Hurm....kalau anda seorang yang suka ambil tahu tentang segala isu semasa dan pentadbiran kerajaan, of coz boleh jawab...

As boleh jawab semua?? mestila BOLEH..hohoho....jawab juga walau tak tau jawab...hehehe

Apa-apa pun as nak bagitau...sila creative...;p

Nak beli buku soalan ramalan PTD yang di jual? hurm.....as nak gak..tapi as rasa tak berbaloi-baloi..

kerana apa? kerana soalan baru ni tak sama ma…

Fellicious Beauty Brain Charger Drinks

Assalamualaikum

New product, new product

Jum dapatkan new produk dari Precious Sara yang berkerja sama dengan Raffelinna Marketing Sdn. Bhd. Precious Sara mengeluarkan produk untuk perkembangan minda kanak-kanak iaitu Fellicious Beauty Brain Charger Drinks.

Apa itu Fellicious Beauty Brain Charger Drinks?

Fellicious adalah minuman jus yang berkhasiat untuk minda dan tubuh badan kita. Ia sesuai bagi semua lapisan umur dan jantina.

Fellicious juga bagus untuk perkembangan minda anak-anak dalam proses pembelajaran mereka.

Ia mengandungi khasiat buah-buahan yang di makan oleh Rasulullah S.A.W seperti kurma, delima kismis dan juga mengandungi madu.



Fellicious tidak tertumpu kepada perkembangan minda yang sihat malah ia turut memberikan kesihatan kulit supaya tampak lebih cantik lagi.








HARGA JUALAN FELLICIOUS BEAUTY BRAIN CHARGER
RM 89.00 - SEMENANJUNG RM 95.00 - SABAH SARAWAK 


SMS  NAMA ALAMAT POS NO TELEFON PRODUK KUANTITI
CARA BAYARAN : CIMB/MAYBANK
HANTAR ke 019 905325

Semoga kita semua m…