Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel Hutang

Selamat Hari Merdeka Raya!!

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya semua!! dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan

Agak terlalu lambat ya..as beri ucapan..hehe

Takder mood dan terlalu sibuk sangat dengan dunia luar sampai bila tiba nak online hanya bukak email dan buat perkara yang tertentu sahaja.

Hari ni sahaja tah hari ke berapa as ulang alik bandar.

Pagi tadi as hantar pakteh pergi ambik darah, as fikir nak menderma juga tapi rasa tak sihat saje, sejak tolong along pindah masuk rumah baru, jadi biarkan dulu.

Lepas tu as pergi buat laporan polis berikutan kes penipuan duit. Harap orang tu bersabar la ya, tak lama lagi anda akan dipanggil soal siasat, dan jika terkumpul bukti yang kukuh, merengkokla anda dalam penjara.

Harap doa-doa orang yang teranianya dimakbulkan Allah, ameen


------------------------------------------------------------------------------------

Hari ni dah mula pendaftran semester baru buat junior as di UKM dan maka telah masuklah semester akhir as di UKM.

Sambung PHD ?? ape Tu?? jenis penyakit PAY…

Hutang

Assalamualaikum
Hutang nyawa dibalas nyawa Hutang budi dibawa mati Hutang duit sila bayar!!!

Rusuhan Ptptn yang berlaku baru-baru ni banyak mendatangkan kesan negatif kepada pelajar yang terlibat....yer la..diorang minta mansuhkan bayaran balik ptptn..hurm..wajarkah bagi anda?
Saya tak tau sedalam mana isu ini..tapi kalau benar diaorang minta mansuh balik saya tak setuju la..tapi kalau minta untuk mengurangkan atau membuang bayaran kos perkhidmatan, saya sangat setuju..hehehe..
Saya selaku peminjam PTPTN berpendapat, kalau kita berhutang kita kena bayar balik hutang itu... Anda tentu marah juga kalau orang yang pinjam duit anda tapi tidak bayar..marahkan? Tapi saya tak tahulah kalau orang tu baik sangat nak bagi pinjam tanpa perlu bayar dah...kira sedekah ajala...takepr...setakat RM 500 tuu....opsss setakat RM 21,000 tu bagi jerla sedekah...
Walaupun saya orang susah, saya berusaha untuk bayar balik pinjaman saya..Sebab saya tahu andai saya  nak pergi Haji ker, nak bagi makan keluarg…