Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Memaparkan catatan dengan label cinta hati as kawin. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label cinta hati as kawin. Papar semua catatan

Kursus Perkahwinan Bulan Ramadhan 2013 - ada EXAM jugakah?

Assalamualaikum..

Hai..hai..hai...siapa belum ambil kursus perkahwinan? 

As dah lama ambil.....(^^)/
Sekarang ni as kena tolong Cinta Hati As pula usha-usha tempat kursus kahwin area Putrajaya.

bebelan >>>>>Ituu laaa.....len kali letak sepah-sepah sijil nikah tu....tah tah kena bawak lari tikus, kata pandai jaga barang sekecil-kecilnya.....(~~)/

tapi takper, bagus juga hilangkan sijil kursus kahwin tu, boleh refresh balik ilmu rumah tangga dan hukum hakam perundangan keluarga Islam....

ada persoalan dari kawan as : ".ish yer ker hilang....as ko tau tak...orang yang dah kahwin ni, sijil kursus kahwin dia ada cop tau???"

ahakssssss..........CINTA HATI AS sila jawab dengan jujur!!! (~~)/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Keliru

As sebenarnya ada sedikit kekeliruan...apa beza Kursus Perkahwinan (KP) dengan Kursus Pra Perkahwinan?

Masa as tanya encik Google untuk tengok lokasi KP yang berdekatan masa bulan puasa ni, as terjumpa kursus Pra Perkahwinan juga.

So as tertanya-tanya juga apa beza nih?

Tapi as terlalu sibuk nak ambik tahu semuanya...as terus highlighting yang Kursus Perkahwinan anjuran JAKIM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ujian dalam Kursus Kahwin

Hehehehehe.......masa as ambik kursus kahwin di UKM tahun 2008 takder ujian ni tau...hahahaha

Oppssss tak baik gelak-gelak...

Tadi kawan as call, dia kalut bagitau bulan ni (RAMADHAN 1434 H) kemungkinan last Kursus Kahwin tanpa exam. Maksudnya bulan depan mungkin selepas raya, akan ada ujian dalam kursus kahwin. 

So kawan as ni cadang nak ambil kursus kahwin laju-laju dalam bulan ni sebelum raya.....(^^)

Sebenarnya kalau di Pahang dah lama ada ujian ni, mungkin Selangor baru nak buat..

Maka as pun dengan gembira call Cinta Hati tanyakan jika dia suka atau tak masuk exam dalam Kursus Kahwin..hehehehehe........

Mengeluh juga Cinta Hati As...nak kahwin pun susah katanya...hahahaha

Ye sayang....kecil jer ujian tu berbanding tanggungjawab terhadap amanah yang akan di pegang nanti (^^)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kursus Perkahwinan 2013

Bagi mereka yang tinggal area Putrajaya Selangor, boleh klik link SINI


Kursus Perkahwinan 2013

Jenis Iklan: 
Iklan
Tarikh Akhir Paparan: 
Disember 31, 2013
Kursus Perkahwinan
Tempat: Auditorium D8, Kompleks D, Putrajaya
Aturcara Kursus:
  • Hari Pertama: 12.30 tgh hingga 7.00 ptg
  • Hari Kedua: 8.20 pg hingga 7.00 ptg
Untuk pertanyaan lanjut sila hubungi:
Pn. Noralifah binti Ismail013-3257540
Urusetia (Pn.Rosnani)
013-6329351
(PKPU) Jakim Putrajaya03-8888 0257
Us. Nazri bin Shuaibon03-8888 5678/017-3879840
No. Fax Masjid Putra03-8888 3166
No. Fax PKPU Jakim Putrajaya03-8888 0261
e-mailmadalifah@yahoo.com
Laman Webwww.pkpu.net
Tarikh Kursus Perkahwinan:
19 & 20 Jan 201323 & 24 Feb 201330  & 31 Mac 2013
27 & 28 April 201325 & 26 Mei 201329 & 30 jun 2013
27 & 28 Julai 201324 & 25 Ogos 201328 & 29 Sep 2013
26 & 27 Okt  201323 & 24 Nov 201328 & 29 Dis 2013

Tarikh dalam bulan Ramadhan ni ialah 27 & 28 Julai 2013

Apa yang as musykilkan sekarang ni ialah waktu kursus....takkan sama dengan waktu hari lain?

As dah emailkan persoalan tu tapi masih belum balas....nampaknya kena call la...

Nak buat macam mana Cinta Hati seorang PENYEGAN 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persoalan?


Perlukah as ambik kursus kahwin sekali lagi?

Rasa sijil as boleh pakai seumur hidup...itu yang di beritahu masa tengah kursus dulu....

As dah lupa tentang hukum-hukum dan tanggungjawab isteri dan ibu???? 

hurm rasanya, as tak lupa...dan pastinya kalau as tak tahu, boleh tanya sahaja pada facebook ustaz-ustazah.

Buku pun banyak....

Duniakan canggih (^^)/ google pun boleh.

Dan rajin-rajinkan lah baca alQuran bersama tafsirannya sumber yang sohih dan kalam Allah.

Design baju nikah, bersanding Cinta Hati As

Assalamualaikum....

Sekarang rasa sangat mengantuk...tapi banyak kerja nak siapkan...jadi as gagahkan mata yang dah semakin mengecil ni....

Sambil dengar lagu di bawah ni yang sering diputarkan housemate, as pun mula mencari pelbagai idea untuk baju nikah dan bersanding..ya masa semakin suntuk...tapi as buat...la..la..la. la...hukhukhuk...



As dan cinta hati as dah buat keputusan untuk 3 pasang baju.

2 pasang di rumah as ( akad nikah + bersanding)
1 pasang di rumah cinta hati as (baju bertandang)



Bagi baju akad nikah...kami memilih warna baby blue...contoh macam di bawah ni...\(^^)/
material kain ialah satin @ chiffon



Baju peplum untuk akad nikah????

Cinta hati as.....awak ok tak kalau as pakai baju peplum masa akad nikah nanti?

As fikir nak jubah aja....(^^)/

design jubah lebih kurang macam ni...biasa-biasa saja..





Sekarang ni apa yang as pening kepala sikit...sikit aja...ialah warna untuk baju bersanding...

As bising nak warna pink, tapi dia tak nak...waaaa....sedihnya....

As nak light pink contoh macam ini. untuk buat baju persandingan

Cantiknya warna ni...(^^)

Light pink tak comel kah??

Ok pilihan kedua ialah warna dusty pink atau warna belacan?? betul kah?


contoh aja ni...(^^)



warna ke tiga ialah lite purple



cuba cari contoh baju pengantin purple...tapi takder yang berkenan....



Design Baju Melayu Pengantin


As tak berapa arif tentang baju melayu pengantin ni..sebab as tengok sama aja...semua...ada bezakah? Apa-apa pun as cari jugak untuk cinta hati as pilih...(^^)/









As cari jugak gaya pahlawan melaka yang as suka sangat...Laksamana Sunan..tapi takder contoh baju dia..gaya Hang Tuah pun as tak jumpa....


Buat Cinta Hati As :

Ada jumpa contoh tema warna dan design baju yang cantik lagi dari yang atas??

Kalau ada kongsikan link dengan as...(^^)/


-----------------------------------------

UPDATE 23 / 6/ 2013

KLIK SINI   DESIGN BAJU NIKAH SANDING PART II


NAK RAWATAN KULIT KUSAM SEBELUM HARI BAHAGIA???

KLIK SINI

Ini satu perancangan.....

Assalamualaikum

Tanpa as sedar tak lama lagi as nak jadi isteri orang da...

Ini satu perancangan...insyaAllah

Sudah lama Cinta Hati as merisik, tapi dia dan as masing-masing tak yakin....

Sehingga la tahun ni as pun tanya..."awak...jum datang rumah, risik saya?" amboi tak malukan??? hahaha

Terkejutkah dia? as pun tak tau......

Yer la nak tunggu sampai bila? memang kami tidak couple, hanya seorang sahabat yang berbual sekali sekala.....dan dia pun terlalu sibuk, bila dia mesej baru as berpeluang bercakap dengan dia...hahahaha

Kadang-kadang hati merajuk jugak....ish dia ni betul-betul nak pada as tak? dia ni serius tak? dalam masa yang sama mungkin dia tak tahu ada beberapa lelaki lain yang cuba memasuki hidup as.

Seperti biasa kalau as tak cakap on memang tiada siapa yang datang rumah...biarpun as cakap datang la jumpa abah...


Ini adalah surat kepada cinta hati as


Cinta hati as,

Untuk pengetahuan awak, as dah lama sukakan awak sejak dari bangku sekolah lagi

tapi waktu tu as rasa itu hanyalah suka-suka sahaja.

awak pun tak layan as mana sebab awak suka usik as sampai as nangis depan ramai orang....waa..malunya..bila ingat balik....teruk la awak!!!!

jadi as fikir taknak la beria-ia suka pada awak...teruk la awak masa tu.....

as panjat Gunung Stong dan ketika berada di puncak ( tak sampai pun..) as pandang ke bawah dari atas air terjun...(sangat seram)....as jerit kuat-kuat....saya nak lupakan awak tak nak da fikir pasal awak!!!!! ( jerit dalam hati)...nanti ramai orang tengok...hahaha

lega...alhamdulillah.....

Tawaran universiti

Walaupun as tak fikir pasal awak dah, tapi awak masih datang cari as...okey takper la, as pun biasa-biasa sahaja dah tak fikir sangat da pasal suka awak...

tapi tak sangka kita masuk satu universiti dan satu kolej penginapan????

apakah ini??? mula la as perasan...tapi bila as tengok awak...sikit pun awak tak teruja...okeys.....(~~)/

jadi as pun buat tak tahu.......


Setelah beberapa tahun

Beberapa jam lagi nak subuh, as dapat terima panggilan telefon...dari awak...ingatkah awak?

Awak cakap, as saya nak lamar awak jadi isteri saya boleh tak?

Dengan muka mamai dan mengantuk....terus terdezup....awak siapa? apa gila tiba-tiba nak kahwin dengan as????

lepas daripada itu, kita mula berhubung sehingga sekarang? ye tak?? ada la selang beberapa bulan bercakap...

Persoalan as di sini : Adakah awak serius waktu tu?

Setelah beberapa tahun....(lama tuh)...akhirnya, as fikir awak mungkin serius. betulkan?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Awak bertanya secara zahir - As betul ker kita nak kahwin? \(^^)/
As bertanya dalam hati - Ish as, awak betul nak kahwin ni? (~~)/

Tapi bila fikir secara mendalam...sedalam hati ini...as masih suka awak, dan as tetiba teringat doa as untuk awak zaman sekolah dulu....wahhh gatal kah as?? tak pun kot...hehehe

Ini jawapan as pada awak : Yer betul kita nak kahwin. InsyaAllah, keluarga as boleh menerima awak seadanya...dan harap keluarga awak boleh terima saya dengan kekurangan saya.

As harap perancangan kita ini direstui ibubapa dan diberkati Allah...



Kepada pembaca BLOG CINTA HATI AS.....



Ini satu perancangan....Allah yang menentukan....

tapi as harap agar anda semua mendoakan perancangan penyatuan As dan Cinta Hati As menjadi kenyataan dan berbahagia hingga ke syurga....insyaAllah anda juga akan sentiasa bahagia selalu.

Terima kasih...(^^)/



Teaser....



p/s ----> semalam sangat kelakar okeys....kalau saya tau awak seorang pemalu...saya patut bawak semua kawan-kawan bagi semangat sikit kat awak...hahahaha sandiwara nak masuk kedai emas....akan jadi ingatan dalam saya...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...