Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel cinta hati as kawin

Kursus Perkahwinan Bulan Ramadhan 2013 - ada EXAM jugakah?

Assalamualaikum..
Hai..hai..hai...siapa belum ambil kursus perkahwinan? 
As dah lama ambil.....(^^)/
Sekarang ni as kena tolong Cinta Hati As pula usha-usha tempat kursus kahwin area Putrajaya.
bebelan >>>>>Ituu laaa.....len kali letak sepah-sepah sijil nikah tu....tah tah kena bawak lari tikus, kata pandai jaga barang sekecil-kecilnya.....(~~)/
tapi takper, bagus juga hilangkan sijil kursus kahwin tu, boleh refresh balik ilmu rumah tangga dan hukum hakam perundangan keluarga Islam....

ada persoalan dari kawan as : ".ish yer ker hilang....as ko tau tak...orang yang dah kahwin ni, sijil kursus kahwin dia ada cop tau???"

ahakssssss..........CINTA HATI AS sila jawab dengan jujur!!! (~~)/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- Keliru
As sebenarnya ada sedikit kekeliruan...apa beza Kursus Perkahwinan (KP) dengan Kursus Pra Perkahwinan?
Masa as tanya encik Google untuk tengok lokasi KP yang berdekatan …

Design baju nikah, bersanding Cinta Hati As

Assalamualaikum....
Sekarang rasa sangat mengantuk...tapi banyak kerja nak siapkan...jadi as gagahkan mata yang dah semakin mengecil ni....
Sambil dengar lagu di bawah ni yang sering diputarkan housemate, as pun mula mencari pelbagai idea untuk baju nikah dan bersanding..ya masa semakin suntuk...tapi as buat...la..la..la. la...hukhukhuk...


As dan cinta hati as dah buat keputusan untuk 3 pasang baju.
2 pasang di rumah as ( akad nikah + bersanding) 1 pasang di rumah cinta hati as (baju bertandang)


Bagi baju akad nikah...kami memilih warna baby blue...contoh macam di bawah ni...\(^^)/ material kain ialah satin @ chiffon


Cinta hati as.....awak ok tak kalau as pakai baju peplum masa akad nikah nanti?
As fikir nak jubah aja....(^^)/
design jubah lebih kurang macam ni...biasa-biasa saja..




Sekarang ni apa yang as pening kepala sikit...sikit aja...ialah warna untuk baju bersanding...
As bising nak warna pink, tapi dia tak nak...waaaa....sedihnya....
As nak light pink contoh macam ini. untuk b…

Ini satu perancangan.....

Assalamualaikum

Tanpa as sedar tak lama lagi as nak jadi isteri orang da...

Ini satu perancangan...insyaAllah

Sudah lama Cinta Hati as merisik, tapi dia dan as masing-masing tak yakin....

Sehingga la tahun ni as pun tanya..."awak...jum datang rumah, risik saya?" amboi tak malukan??? hahaha

Terkejutkah dia? as pun tak tau......

Yer la nak tunggu sampai bila? memang kami tidak couple, hanya seorang sahabat yang berbual sekali sekala.....dan dia pun terlalu sibuk, bila dia mesej baru as berpeluang bercakap dengan dia...hahahaha

Kadang-kadang hati merajuk jugak....ish dia ni betul-betul nak pada as tak? dia ni serius tak? dalam masa yang sama mungkin dia tak tahu ada beberapa lelaki lain yang cuba memasuki hidup as.

Seperti biasa kalau as tak cakap on memang tiada siapa yang datang rumah...biarpun as cakap datang la jumpa abah...


Ini adalah surat kepada cinta hati as


Cinta hati as,

Untuk pengetahuan awak, as dah lama sukakan awak sejak dari bangku sekolah lagi

tapi waktu tu as ra…