Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2009

Fighting Dreamers

Salam sejahtera semua !!!
Cuaca hari ni dan semalam agak cerah. Alhamdulillah..

Hari ni bertambah semangat sikit. Sikit je la. Aku pergi ke library FTSM, untuk cari bahan research. Tiba-tiba aku rasa nak cari tesis degree dulu. Akhirnya aku jumpa juga. Huarghh...bangga sikit... ok ini gambar tesis yang aku tulis. Nama tesis: Penjelajahan Maya FTSM ; THE MATRIX ( tesis degree lebih dikenali Projek Ilmiah).

ada orang buat rujukan laa...

Penjelajahan Maya FTSM: The Matrix


Kulit depan tesis ni dah berkulat, kurang penjagaan. Sepatutnya diaorang kena jaga dengan teliti. Ceh..wahh...Tak sabarnya nak buat penulisan baru pulak. Patut tak aku namakan ia sebagai Evaluation of Health Information System : A case study in Institut Jantung Negara. Kalau tak pun Evaluation of HIS : User Quality. Apa pendapat doktor-doktor diluar sana. Hehehe..


Hands Sealed with a Kiss

Salam sejahtera semua pembaca MyIdea @>--

Sekarang ni dah masuk musim hujan. Beberapa negeri telah dilanda banjir. Termasuklah pahang. Aku sekarang ni tengah risau dapat balik ke tak semula ke Bangi. Takkan tak balik raya haji. Dah lama sangat tak balik kampung. Rindu gile ngan mak dan abah. Lepas tu banyak sangat perkara yang masih belum diselesaikan...mandokose na. warghhh...ok lagu atas ni menunjukkan perasaan aku sekarang ni.

Life is like a boat

Nobody knows who I really am
I never felt this empty before
And if I ever need someone to come along
Who's gonna comfort me and keep me strong

We are all rowing the boat of fate
The waves keep on comin' and we can't escape
But if we ever get lost on our way
The waves would guide you through another day

Douku de iki wo shiteru toumei ni natta mitai
Kudayami ni omoe dakedo mekaku shisarete tadake
Inori wo sasagete atarashii hi wo matsu
Asayaka ni hikaru umi sono hate made

Nobody knows who I really am
Maybe they just don't give a damn
But if I ever need someone to come along
I know you would follow me, and keep me strong

Hito no kokoro wa utsuriyuku mukedashiteku naru
Tsuki wa mada atarashii shuuki de mune wo tsureteku

And every time I see your face,
The oceans heave up to my heart
You make me wanna strain at the oars,
And soon I can see the shore

Oh, I can see the shore
When will I see the shore?

I want you to know who I really am
I never thought I'd feel this way towards you
And if you ever …

Hari Baru..Projek Baru..

Lagu ni adalah permulaan untuk projek baru aku...kena keras sket..;p

Salam sejahtera semua....

Hari ini aku telah mulakan projek baru dengan ketua baru...meja baru..stationary baru...komputer baru (yeke???) dan kawan sekerja baru (tapi dah lama kenal)..tapi tempat kerja still lama FTSM, UKM...nanti akan banyak lagi benda baru yang akan datang...seronoknya...apa-apa pun...aku sangat gembira...

komputer tak masuk lagi...pakai laptop aku dulu...


fail-fail kerja yang bakal penuh...dan makanan yang bakal habis dalam 2 hari..;p

Kerja hari ni?? Aku kena baca banyak jurnal tentang ontologi dan Health System Information (HIS). Apa tu?? Sukar nak terangkan dalam ni..kalau nak tahu sangat call aku, baru aku cerita... Minggu ni itu saja task aku. Sudah tentula aku kena buat sedikit literature review (cam dah start amik master je...;p)..pastu end of the week aku kena hantar report tugasan aku..setiap minggu kena ada perjumpaan..hurm menarik tu :p...