Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel ancaman

Rajin As

Assalamualaikum...

Wah rajin tul as arini...siapkan paper sambil dengar lagu KPOP dan makin lolipop...

Hari ni ingat nak siapkan kerja di library sampai kul 7..wah mampukah??

Takper-takper kuatkan hati semalam pun dah jumpa doktor ubat penyakit malas nih...hahaha

Oh rasa berdebar-debar lak nak jumpa penyelia sok...dah ler garang-garang...kecut perut guayy..

Makcik cakap kalau nak jumpa penyelia baca Ya Aziz, Ya Jabbar, Ya Mutakabir banyak kali...

Dup dap dup dap...

Saya ada sindrom takleh jumpa penyelia...kalau jumpa penyelia mesti rasa sakit perut...

Kalau tak jumpa lagi teruk tak siap ler tesis saya...wahh....

enggak mau....

nak cepat siap...taknak dah duk sini..mau berhijrah ke luar negara cepat....fuhhh...;p

Love Story by As

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Setiap orang ada love story sendirikan???...Hari ni as nak bercerita tentang cinta AS.

Kebanyakkan kengkawan as dah muak dengar cerita cinta as, kali ni as nak bagi pembaca My Idea lak muak atau meluat bila tahu cerita ni...
Macam mana nak mula?
Bila as mula jatuh cinta?
As tak ingat, sejauh mana as pernah bercinta? As tak ingat juga.
Berapa kali banyak as bertepuk sebelah kaki? Rasa banyak kali juga.
Berapa banyak lelaki yang pernah ucapkan Saya cintakan As? Rasanya tidak ada...
Sebab kalau adapun as rasa mereka hanya boring dan bosan jadi diorang cakap jela pada sesiapa lebih-lebih lagi pada as.
Kenapa As?
Sebab as budak cengengen...kuat nangis, kuat pula merajuk, ngada-ngada.
--------------------------------------- Masa sekolah dulu as pernah suka pada seorang budak. Tak ingat la apa yang spesel pasal budak tu, dan as dengan berani bagi tau as suka dia.Dia hanya mengangguk tanda faham...dan kami buat bodoh masing-masing...as lak terus lari taknak jumpa dia m…

Cabaran

Assalamualaikum...
Tertiba rasa tercabar dengan seorang manusia nih...
Tapikan bodohkah untuk mencabar manusia nih???
Perlukah saya mencabar kesabaran saya???
Ini bulan puasa...bulan yang mulia...
Saya rasa saya perlu bersabar dan bersabar sampai bila-bila
Kemarahan ada batasnya
Tapi saya yakin saya boleh atasi kemarahan itu jika saya melupakannya
Tapi saya dinasihatkan jangan melupakan semuanya
Supaya ia dijadikan iktibar dalam hidup
Saya dianggap bertuah kerana ada pengalaman itu..
Orang lain mungkin terlena dibuai mimpi indah tanpa menyedari virus ini
Oh..saya sangat trauma
Pada siapa saya nak salahkah ?
Pertama pada diri sendiri saya yang sengaja terlena
Kedua pada manusia ini yang telah saya beri banyak peringatan
Saya lepaskan
Tapi saya tetap takkan lupakan
Supaya saya lagi berhati-hati dengan manusia jenis ini
Fuhhh...manusia jenis ini sungguh ramai rupanya....realiti bukan fantasi