Langkau ke kandungan utama

Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel mesin portable brothers

Belajar cara buat pola baju kurung mudah - Hobi baru

Assalamualaikum,

Sejak jadi ibu-ibu nih makin rajin pula main jahit-jahit baju koyak.

Lepas tu nampak pula mesin jahit portable dari murah hinggalah harga mahal.

Maka mulalah nak beli mesin jahit termurah konon setakat nak jahit baju koyak.

Lepas tu suami kata alang membeli biarlah berbaloi, maka terbeli lah yang mesin portable brother 27 jenis jahitan.




Dah tadi kata nak jahit baju koyak jer..tertiba nampak pulak kain ela ada 2 pasang tak berjahit-jahit lagi..maka mula la belajar cara nak buat pola baju.

Nak boleh guna mesin jahit ni berminggu juga tengok tutorial..pastu beli pulak aksesori tambahan,
macam tapak baby seam, side cutting edge overlock.

Terima kasih pada yang rajin berkongsi ilmu buat pola baju kurung dan pelbagai tips dari blogger,scribd dan facebook. Moga Allah murahkan rezeki anda sekalian.

Macam-macam ilmu as praktik dan sesuaikan, akhirnya..berjayalah juga potong kertas dan baju.

Sekarang tengah fikir cam mana nak cantum leher. Yang ni cabaran peringkat ke dua..

Ora…