Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2011

Bento Tupperware

ehsan en.goOgle

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!!!!
Asagohan pagi ini, ialah nuget ayam tempora....nyum-nyum...
Bangun awal subuh, prepare bento nak bawak makan dalam library PTSL..(acah aje)
Makan diluar....sambil perhati orang lalu lalang dan tersenyum-senyum.... ehe eheh..
Lama dah tak bawak bento.....
Dulu buat bento makaroni ada letak pic tapi kali ni, malas nak sambung wayar kat lappy so, cari je pic dari pakcik google.

Lain kali nak buat bento Japanese style la...nampak menarik! Kena cari tupperware cam tu gak..

Kata Hati : Sejak dua menjak ni rajin ke dapur!!

Telah tiada

Assalamualaikum
Entri ke dua pagi ni.
MATI
Semua makhluk akan mati
Pagi ni agak terkejut dengan berita kematiannya. Semoga Allah mengampuni dosa kamu. Bagaimanakah cara kita mati kelak? Ya Allah, ampuni la jua dosa-dosa hambaMu ini.
Lepas ini tiada lagi gelak ketawa dikala saya berduka. Kena pandai-pandailah saya cari idea baru untuk menghiburkan hati.
Moga roh kamu tenang.
Kata Hati : UNMOOD sikit

Mee Sos

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Dalam minggu ni saya rajin makan mee...yep homemade, dibuat oleh rumate yang rumit. Hehehe
Atas permintaan mengada-mengada saya yang teringin makan mee dari korea, maka rumate cumel saya rajin nak masakan untuk saya....
Pagi-pagi ni dah terbau keharuman sos mee dan sudah meleleh air liur saya ....slurppp.... hehehe..
Saya sudah perhatikan cara masakan tu, nanti balik kampung saya nak praktikkan...yeahhh
Terima kasih kak!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Pagi ni rasa panas je kepala, pastu blur-blur...demamkah? Mestilah tidak! Hahaha, itu tanda tak cukup tidur dua tiga hari ni...busy?? mesti lah tidak!!! saya seorang yang suka membazir masa (^^)....hahaha
Tak sabar nak balik rumah...ada banyak benda perlu dilakukan....senarai panjang betul...
Oh saya sudah jumpa post selamat hari mak saya....sila lah scroll dibawah.
Sangat pelik dia berada di suatu kawasan tersembunyi..saya pasti sudah publish p…

Apa yang kamu beri?

Assalamualaikum

Apa yang kamu beri?

Semalam terdengar cerita benar dari stesen radio tentang "You Get What You give"
Ok mari olah balik cerita itu versi as sendiri...

Ada seorang pelajar meminta pelajaran dari gurunya. Maka gurunya memberi sekeping duit RM1. Di atas duit itu, guru tersebut telah menconteng pada wajah Agong dan menulis no kad pengenalannya. Guru tersebut meminta anak muridnya itu membelanjakan dengan duit tersebut. Jika duit yang dibelanjakan itu kembali semula ke tangannya, maka telefonlah gurunya itu.
Pelajar ini rasa takut untuk membelanjakan duit yang telah rosak itu. Tetapi dia buat juga seperti yang diarahkan gurunya. Pelajar ini bimbang jika dia hanya membeli dengan sekeping seringgit rosak, peniaga akan memulangkannya semula. Maka dia pun membeli barang dalam kuantiti yang banyak dan menyelitkan duit yang rosak itu dengan duit-duit yang lain. Peniaga tersebut tidak menyedari akan hal itu.
Masa terus berlalu dan satu hari, pelajar terbabit menaiki teksi untu…

Selamat Hari Guru 2011

Kami guru Malaysia Berikrar dan berjanji Mendidik dan memimpin Putra putri negara kita Pada Seri Paduka Kami tumpahkan setia Rukun Negara kita Panduan hidup kami semua
Di bidang pembangunan Kami tetap bersama Membantu, membina Negara yang tercinta
Amanah yang diberi Kami tak persiakan Apa yang kami janji Tunai tetap kami tunaikan
Lagu & Lirik : Hashim Ahmad

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Lilin Seorang Guru
Pernah langkah ku payah
Menuju ke destinasi
Kerana malam gelap
Dan bintang hilang kerdipnya
Menjadikan arah ku keliru
Ke timur atau ke barat

Bagai lilin membakar diri
Menerangi kegelapan hati
Kau curahkan bakti dan budi
Jasamu tiada berganti

Namun tanpa rasa payah
Dia memimpin tanganku
Melangkah satu persatu
Dan mencipta jejak impian
Menjadikan arahku jelas
Aku harus ke hadapan

Ohoo… aku kini rindu
Pada satu nama yang berjasa
Tuhan, beri kekuatan
Untuk mendidikku selamanya
Ku pohon restu kasih-Mu
Ampunkanlah guru-guruku

Semalam ku lihat dia
Di bibirny…

Saat Terakhir As

tak pernah terpikir olehku tak sedikitpun kubayangkan kau akan pergi tingalkan ku sendiri
begitu sulit kubayangkan begitu sakit kurasakan kau akan pergi tingalkanku sendiri
dibawah batu nisan kini kau tlah sandarkan kasih sayang kamu …… begitu dalam sungguh ku tak sanggup ini terjadi karna ku sangat cinta
inilah saat terakhirku melihat kamu jatuh air mataku menangis pilu hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih
satu jam saja kutelah bisa cintai kamu,kamu,kamu dihatiku namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
satu jam saja kutelah bisa sayangi kamu dihatiku namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup dinantiku


-------------------------------------------------------------------------------------
ada orang nak nyanyi dengan as??? atau ada orang nak nyanyikan untuk as???? oh....tidak ada
bayangkan as sudah mati maafkan segala salah dan silap as halalkan segala apa yang as ambik sedekahkan al-fatihah buat as ya??
terima kasih


Budak Comel

Assalamualaikum
Malam ni tiba-tiba rindukan aksi baby sufiyah dan baby perish.
Balik baru ni tak berkesempatan bermain dengan diorang sebab budak-bukdak ni balik kampung.
Oleh kerana kerinduan yang melampau terhadap budak-budak nih, maka terpaksa la membuka file lama otak, untuk mencari password fb yang telah deactivekan.
Sempat juga merisik kenangan lama (~~)
Baby sufiyah atau nama sebenarnya Ainul Sufiyyah Mohd Fairul Azma merupakan anak buah saya yang ke-5
Baby perish atau nama sebenarnya Muhammad Faris Azaim Mohd Faizal Akma adalah anak buah yang ke-4.
Mereka ni sebaya tapi baby perish lahir bulan 1, baby sufiyah lahir bulan 10 kot?? tak ingat!! =P

MITOS masa baby sufiyah beberapa hari ramai orang kata muka dia mirip saya.Ye la dia kan anak buah saya..so memang tak heran.Tapi lepas dibandingkan gambar masa saya baby..memang ada mirip...cuma...ye mata saya lagi sepet...hahaha


nak juling mata yer tengok rama-rama

suka diagah..ga..ga..ga..
suka melakukan aksi gimnastik--harap tidak menjadi keny…

MASA

masa bergerak pantas
dikejar atau mengejar
pilihla
tidak mungkin diputar

kata hati : serabut hati macam serabut kelapa?