Langkau ke kandungan utama

Menyejukkan hati yang panas

Salam sejahtera!!! (nada panas)

Apa khabar semua?? (cam tulis surat lak)

Pagi yang dingin dan dikala hati yang panas, aku nak bagitahu tentang Persoalan yang ada dalam hati aku :

  • Adakah aku ni terlalu lembut hati?
  • Adakah aku ni mudah dipermainkan?
  • Mudahkah aku ni ditipu bulat-bulat? (segitiga pun boleh).
  • Adakah aku ni mudah diambil kesempatan bila aku maafkan kesalahan mereka?
  • Perlukah aku kunci hati aku lagi?
  • Adakah hati aku terasa sakit sekarang ni?
  • Atau aku yang gedik rasa nak sakit hati, padahal jika difikirkan lantak dia la, bukannya kamu ada apa-apa.
  • Atau juga," ala as bukan sekali ni awak kena, biarkan jer la, dah lali da

Menyampah betul dengan diri I ni bila ada orang ambil kesempatan. Nampak sangat diri ni lemah. Maybe somebody leh bagi nasihat atau rasenyer nak shut up my mind for a while thinking of this. Yea thats good idea...

Jangan cakap jika tak boleh buat. Kalau dunia ni mudah jer minta maaf tak payah la ada polis...hahaha ( tiru ayat dalam anime)

Siapa yang terasa tu maaf la ek...hati saya tengah panas sekarang nih...
Takper-takper jangan risau saya maafkan. Saya pun kadang-kadang tak dapat pegang kata-kata saya. So, saya tak boleh nak marah-marah...sedar diri ini siapa...hahaha...
Saya pun minta maaf sebab menyukarkan hidup anda.

Ulasan

serikandiumar berkata…
Ubat hati hanya satu sahabtku sayang
banyakkan membaca al-quran,
banyakkan berdoa,
banyakkan mengingati kebesaran DIA
duduklah dikalangan orang yg sentiasa bertasbih dan sentiasa mengingatkan kita kepada DIA (sama jantina ok...lain jantina exceptional)
Unknown berkata…
terima kasih fara...

akan saya ikut nasihat kamu itu...

(^^,)/

Catatan popular daripada blog ini

Cara shopping di eBay dengan Paypal

Assalamualaikum
Pencinta hati as....anda suka shopping online? As suka tapi takder la suka sangat.
Selalunya kalau kita nak beli barang komfom kita akan buat perbandingan hargakan??..Sudah lumrah la tuh...
tapi kalau barang yang kita perlu dan nak sangat tapi sukar dapat akan tetap dibeli walau mahal...yer tak?? eh tak?? hahaha.....

Kat mana anda selalu shopping online? Kalau as selalunya kat eBay. Lelong as pernah masuk tapi tak berapa minat sangat..entahla kenapa..=p



Macam mana cara shopping di eBay? Buka dulu akaun PayPal dengan registerkan nombor mastercard anda (as pakai CIMB debit card)Buka akaun eBay kat situ kena letak sekali method bayar kita melalui paypal..nanti automatic terus link dengan PaypalLepas tu boleh shopping..



Mudahkan? tapi tahu tak kita kena bijak dalam pemilihan harga barang semasa di eBay?
Selalunya kalau as pilih ebay.com.my dia akan terus tukarkan mata wang Ringgit Malaysia. Tapi bila as buat kajian di eBay.com harga yang ditawarkan dalam USD lebih murah.
M…

Maksud adik beradik tiri

Assalamualaikum

Hari ni as nak menerangkan tentang hubungan antara adik beradik as.

As mempunyai dua orang abang yang berlainan ayah dengan as tetapi sama emak.

As juga mempunyai seorang adik yang sama mak dan abah dan sorang lagi adik yang lain mak.

Haaa....berbelit tak??

Sejak dari kecil lagi as dah di ajar bahawa adik beradik as bukan adik beradik tiri.

Tetapi untuk abang-abang as dengan adik bongsu as mereka adalah adik beradik tiri, kerana berlainan mak dan ayah.

Kalau nak sebut betul-betul macam ni...

Ayah abang as berkahwin dengan mak as, dan ayah abang meninggal dunia. Kemudian abah as berkahwin dengan mak as dan lahirkan as dan adik as budin.

Maka as dan abang-abang as adalah adik beradik kandung 1 mak. Contoh seperti gambar rajah di bawah.
Tetapi abang as tak boleh jadi wali as sebab berlainan nasab.



.Adik beradik kandung as yang sama mak dan abah ialah budin. Contoh gambar rajah di bawah.
Kemudian abah as berkahwin lagi satu, dan as dapat sorang adik lelaki, Naim. Maka Naim…

Baby car seat murah dan berkualiti (Halford Voyage dan Halford Zeus XT)

Salam Sejahtera
Hai ibubapa yang gojes..cari baby carseat yang murah tapi berkualiti?
Psst..ni ha..as nak cadangkan barang bagus yang branded iaitu Halford.
Ada 2 jenis yang as nak cadangkan iaitu Halford Voyage XT and Halford Zeus XT. Dua - dua bagus cuma beza ikut harga bajet anda okey. Mari tengok...
BABY CARSEAT HALFORD VOYAGE XT


Color : Purple / Blue / Red

1. Usable from birth to 25kg.(approximate 6 years old) 2. Can be use as rearward and forward facing 3. Using seat belt for anchoring mechanism 4. For safety the child harness is easily adjustable depending to its size. 5. Four-Level hardness system and seat can reclined in 3 position. 6. Its made from soft, padded material that can be taken out in case for washing. 7. Buckle storage design 8. Warranty: 5 Years

Harga Asal : RM 539 Harga Promosi : RM 399

Percuma pos Semenanjung Malaysia Order sekarang sementara stok masih ada Boleh whatsapp as cepat :
http://www.wasap.my/60199050325/halfordvoyagext

BABY CAR SEAT HALFORD ZEUS XT

Co…