Pelawat Cinta Hati As

featured Slider

Rambut raya

Assalamualaikum...

Wah seronok tengok orang post dalam fb tentang fesyen raya masing-masing..

As takder pun, just fikir sempat tak nak siapkan kerja dan submit sebelum balik raya di kampung.

Bila dah banyak fikir pasal studi, pasal nak cari duit kawen, rambut pun gugur dengan hebatnya...waaa.....tak mau botak..tak mau...(~~)



Perlu pergi gunting rambut bagi pendek-pendek? tapi tukang gunting as a.k.a abah as berada jauh.

Relevenkah potong rambut pendek semata-mata kerana ia gugur?

No..no..no....

Apa yang as buat sekarang?

As cuci rambut supaya hilangkan kelemumur yang mungkin berpunca dari minyak dan punca dari stress (banyaknya punca ^^ ).

Kemudian as sapu perapi dan vitamin untuk rambut.....urut-urut kepala bagi lega...memang ber jam-jam la dalam bilik air...

Kemudian....fuh ringan sikit kepala....kawan pun tegur...waaa rambut as.....da tak macam rambut singa agaknya kot...hahahaha....


As suka pergi salon....tapi kat bangi ni payah betul dapat kawasan yang tertutup. Baru ni jumpa la satu, kawan-kawan as memang suka pergi situ...tapi baru ni as nak pergi dah tutup....hurmmm...sedih...salon sendiri la kat rumah....(~~)/


Kalau kat temerloh ada juga salon untuk muslimah sahaja...as memang suka la pergi potong, cuci dan rawat rambut kat situ tapi lepas kali kedua as nak pergi potong rambut...tinggal shampoo girl aja....tauke dia yang biasa potong rambut tu selalu takder...adala 3 kali as pergi dalam seminggu cari tauke tu....last-last abah cakap meh la abah potong....waaaa.......

Kalau abah potong memang style ala komando tentera la.....pakai mesin....dan bunyi pun menakutkan....


Kira last as potong rambut dengan abah itu pun pesan nak rambut camni and camni...tapi lain jadinya....waaaa menangis dalam hati.........

Sekarang as tak potong rambut da sebab takut tak puas hati.

As nak pergi salon juga....kalau tak puas hati boleh complain sebab kita bayar...kalau dengan abah nak minta bayar?? hahahahaha........tunggu panjang la rambut tu baru abah bawa pergi lagi salon...


Dah tak ingat berapa tahun dah as tak potong rambut.........rasa sayang pula nak potong....takut nangis lepas potong..huhuhu...


Masa as kecik-kecik, kalau abah tak bawa potong rambut, mak as yang potongkan...

As memang benci potong rambut masa kecik....ya...sangat benci....fobia sebab selalu kena hujung gunting kat leher, kat telinga...memang nangis la..sakit..wooooo.....as duduk diam okey...tapi tula nak kena juga....waaaaa....



Kalau bawak pergi kedai gunting, memang abah janji nak bawa makan KFC lepas tu..huhuhuhu...tapi as tak ingat dapat ke tak KFC tu...

Minggu ni akan pulang ke kampung....so..........nak tengok salon muslimah tu buka ke tak...ke dah cuti ker takder lagi tauke dia..kalau takde...tutup jela kedai tu...takat shampoo....as suh jer baby sufiyyah shampookan rambut as...amboi marah eh...hahaha....tak baik...(^^)

Apa fesyen rambut anda untuk raya kali ni?? hehehehe

0 orang komen as:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...