Langkau ke kandungan utama

Jalan di kotaraya bersamanya

Salam sejahtera semua!!!

Hari ni Isnin, aku duk bersantai di rumah dan masak sup ayam yang sangat sedap (yekot~~)

Semalam aku dan aisyah pergi jenjalan di Time Square (TS). Kami keluar pagi dan naik bas U40 di hentian kajang. Perjalanannya hanya 1 jam.

Ni first time aku naik bas ke KL sebab biasa aku naik komuter,monorail. Tapi kali ni aku fikir nak rasa naik bas dengan tambang RM3 jer. Asyah menjadi pemandu pelancong aku sebab dia kerja area pudu.

Masa dalam bas tu, kami duduk belakang sekali...asyah yang suh then ada 2 beranak ( ayah dan anak lakinya) masuk dan duk selang sebaris depan kami.

Si ayah ni nampak macam pelik jer...kejap2 pandang belakang kat aku, padahal kat belakang tu ada mamat cina yang tengah tidur, aku dan asyah saja. Cermin tingkap belakang memang takder. So, dia pandang siapa??? aku mula la risau.

Aku dan asyah teruskan berbual cam biasa sambil sarapan roti....hehehe..tapi laki tu tetap pandang ke belakang ( teleng kah kepalanya??) sambil tersenyum tanpa sebab. Aku kenalkah??

Aku yang tak selesa berpaling muka mengadap asyah. Tetiba asyah bagitau laki tu baling kulit ciku kat aku...Wah!! betul la..kurang asam betul laki nih....depan anak dia tunjuk perangai tak molek dah..sungguh teruk!!!


kulit ciku sebelah aku!!! kalau kena kat aku?? siapla...

itula orangnya....sakitnya hati!!

Lepas tuh..dia duk main handset..ok aku tak kisah tapi yang dia duk angkat tinggi handset dia sampai aku kat belakang leh nampak dia tulis, pe hal??? pastu dia kuar handset lain lak duk angkat tinggi...pastu kuar yang lain lagi ( nak jual handset ke pakcik?? saya taknak beli la..)...apa ingat dia jer ada handset...tak paham tul..mujur la aku ni tak mulut lepas kat situ gak...Sabor..sabor...mujur diaorang turun dulu.

---------------------------------------------------------------------------------------

Akhirnya kami sampai ke TS...jenjalan dalam tuh cuci mata ( tak pandang orang, ok sayang!! pandang pelbagai barang yang menarik) Aku beli kasut yang murah jer nak pakai jenjalan tepi pantai.

alamak!! saya ada 2 kaki kanan!!! hehehe xP

Lepas beli kasut kami tengok wayang citer shrek...best sangat. Nak boleh kan pergi cari tempat duduk tuh..aku cemas terjatuh..sebab dah gelap..tapi kesian lagi kat asyah...sabar ye kawan ku..
Next time kite cari yang couple seat..hek3.

------------------------------------------------------------------------------------------

Pas tengok wayang n solat kami pusing-pusing dalam tuh...sakit kaki pakai kasut baru!! tukar balik yang lama..huk3

Then kami terjumpa orang buat show GLEE (yekot eje dia camtuh) best gak terasa enjoy sesaat ( cukup la kot sesaat..danger2)

Geli I tengok GLEE nih..hehehehe... xP
--------------------------------------------------------------------------------------------

Kejap jer tengok nih..pastu kami pergi Cold Storage beli bahan buat marshmallow dan balik ke bangi semula.

Masa bayar tambang bas..pakcik tuh pulang kan 50 cent...hurm kenapa yer?? kan tambang RM3....tak pasal-pasal asyah cemburu..sabar dik..mungkin pakcik tengok muka aku ni blurrr jer..takpun tengok aku ni comel (hakhakhak)...takpun dia tengok aku garang nak telan orang sebab aku tunggu dia bagi tiket sedangkan orang lain bayar terus tanpa ambik tiket.
( Ada arahan mewajibkan amik tiket kalau pakcik bas tak bagi boleh call pihak majikan diorang)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Sampai dirumah dah lewat petang...lepas solat maghrib aku dengan semangat berkobar-kobar terus membuat marshmallow..

Inilah hasilnya...

tengah tunggu keras!!!

dah siap potong dan nyum-nyum sedia di makan!!!


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara shopping di eBay dengan Paypal

Assalamualaikum
Pencinta hati as....anda suka shopping online? As suka tapi takder la suka sangat.
Selalunya kalau kita nak beli barang komfom kita akan buat perbandingan hargakan??..Sudah lumrah la tuh...
tapi kalau barang yang kita perlu dan nak sangat tapi sukar dapat akan tetap dibeli walau mahal...yer tak?? eh tak?? hahaha.....

Kat mana anda selalu shopping online? Kalau as selalunya kat eBay. Lelong as pernah masuk tapi tak berapa minat sangat..entahla kenapa..=p



Macam mana cara shopping di eBay? Buka dulu akaun PayPal dengan registerkan nombor mastercard anda (as pakai CIMB debit card)Buka akaun eBay kat situ kena letak sekali method bayar kita melalui paypal..nanti automatic terus link dengan PaypalLepas tu boleh shopping..



Mudahkan? tapi tahu tak kita kena bijak dalam pemilihan harga barang semasa di eBay?
Selalunya kalau as pilih ebay.com.my dia akan terus tukarkan mata wang Ringgit Malaysia. Tapi bila as buat kajian di eBay.com harga yang ditawarkan dalam USD lebih murah.
M…

Maksud adik beradik tiri

Assalamualaikum

Hari ni as nak menerangkan tentang hubungan antara adik beradik as.

As mempunyai dua orang abang yang berlainan ayah dengan as tetapi sama emak.

As juga mempunyai seorang adik yang sama mak dan abah dan sorang lagi adik yang lain mak.

Haaa....berbelit tak??

Sejak dari kecil lagi as dah di ajar bahawa adik beradik as bukan adik beradik tiri.

Tetapi untuk abang-abang as dengan adik bongsu as mereka adalah adik beradik tiri, kerana berlainan mak dan ayah.

Kalau nak sebut betul-betul macam ni...

Ayah abang as berkahwin dengan mak as, dan ayah abang meninggal dunia. Kemudian abah as berkahwin dengan mak as dan lahirkan as dan adik as budin.

Maka as dan abang-abang as adalah adik beradik kandung 1 mak. Contoh seperti gambar rajah di bawah.
Tetapi abang as tak boleh jadi wali as sebab berlainan nasab.



.Adik beradik kandung as yang sama mak dan abah ialah budin. Contoh gambar rajah di bawah.
Kemudian abah as berkahwin lagi satu, dan as dapat sorang adik lelaki, Naim. Maka Naim…

Baby car seat murah dan berkualiti (Halford Voyage dan Halford Zeus XT)

Salam Sejahtera
Hai ibubapa yang gojes..cari baby carseat yang murah tapi berkualiti?
Psst..ni ha..as nak cadangkan barang bagus yang branded iaitu Halford.
Ada 2 jenis yang as nak cadangkan iaitu Halford Voyage XT and Halford Zeus XT. Dua - dua bagus cuma beza ikut harga bajet anda okey. Mari tengok...
BABY CARSEAT HALFORD VOYAGE XT


Color : Purple / Blue / Red

1. Usable from birth to 25kg.(approximate 6 years old) 2. Can be use as rearward and forward facing 3. Using seat belt for anchoring mechanism 4. For safety the child harness is easily adjustable depending to its size. 5. Four-Level hardness system and seat can reclined in 3 position. 6. Its made from soft, padded material that can be taken out in case for washing. 7. Buckle storage design 8. Warranty: 5 Years

Harga Asal : RM 539 Harga Promosi : RM 399

Percuma pos Semenanjung Malaysia Order sekarang sementara stok masih ada Boleh whatsapp as cepat :
http://www.wasap.my/60199050325/halfordvoyagext

BABY CAR SEAT HALFORD ZEUS XT

Co…