Langkau ke kandungan utama

no title

Assalamualaikum


Jam sekarang 1.46 pagi

As tak dapat tidur....as penat sangat tapi as tak dapat tidur

banyak benda yang as fikirkan

as tak dapat tidur

jam 1 pagi panggilan telefon berdering

ajak as berdiskusi tentang hukum tuhan

ajak as berdiskusi tentang salah orang

ajak as berdiskusi untuk konspirasi membunuh

Tidak takut pada Allah kah?

As sangat takut

Walaupun ular itu berbisa, selagi mana as boleh elak as elakkan

Lipan juga begitu, as tidak akan bunuh sewenang-wenangnya



Benarkah tanggapan manusia, jika dah dilihat sebagai jahat maka seluruhnya akan jahat?

Jika sudah dilihat ia memberhaya akan terus dibunuh?

Ular akan dibunuh teruskah jika kebetulan kita yang sampai situ daripadanya?

Lipan akan dibunuhkah sekiranya ia lalu di kawasan tempat tinggalnya?



As sangat sedih, as nak menangis sangat...tapi as nak tahan..as nak tahan tak nak nangis



Semua orang ada masalah, jadi as takkan menangis atas masalah ini...melainkan as berdua denganNya..as akan cuba

Malam ini sangat emosional

As tahu hukum tuhan walau sedikit tapi as tak pandai nak sampaikan dengan cara yang betul

jalan yang terbaik hanya dengar, dengar, dengar....

hati rasa sangat SAKIT

tiada satu pandangan as nak didengari...

as bukan manusiakah?

As nak mengadu pada siapa selain daripadaNya?

As nak beritahu pada orang yang paling rapat dengan as...tapi as.........


As penat sangat......

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara shopping di eBay dengan Paypal

Assalamualaikum
Pencinta hati as....anda suka shopping online? As suka tapi takder la suka sangat.
Selalunya kalau kita nak beli barang komfom kita akan buat perbandingan hargakan??..Sudah lumrah la tuh...
tapi kalau barang yang kita perlu dan nak sangat tapi sukar dapat akan tetap dibeli walau mahal...yer tak?? eh tak?? hahaha.....

Kat mana anda selalu shopping online? Kalau as selalunya kat eBay. Lelong as pernah masuk tapi tak berapa minat sangat..entahla kenapa..=p



Macam mana cara shopping di eBay? Buka dulu akaun PayPal dengan registerkan nombor mastercard anda (as pakai CIMB debit card)Buka akaun eBay kat situ kena letak sekali method bayar kita melalui paypal..nanti automatic terus link dengan PaypalLepas tu boleh shopping..



Mudahkan? tapi tahu tak kita kena bijak dalam pemilihan harga barang semasa di eBay?
Selalunya kalau as pilih ebay.com.my dia akan terus tukarkan mata wang Ringgit Malaysia. Tapi bila as buat kajian di eBay.com harga yang ditawarkan dalam USD lebih murah.
M…

Maksud adik beradik tiri

Assalamualaikum

Hari ni as nak menerangkan tentang hubungan antara adik beradik as.

As mempunyai dua orang abang yang berlainan ayah dengan as tetapi sama emak.

As juga mempunyai seorang adik yang sama mak dan abah dan sorang lagi adik yang lain mak.

Haaa....berbelit tak??

Sejak dari kecil lagi as dah di ajar bahawa adik beradik as bukan adik beradik tiri.

Tetapi untuk abang-abang as dengan adik bongsu as mereka adalah adik beradik tiri, kerana berlainan mak dan ayah.

Kalau nak sebut betul-betul macam ni...

Ayah abang as berkahwin dengan mak as, dan ayah abang meninggal dunia. Kemudian abah as berkahwin dengan mak as dan lahirkan as dan adik as budin.

Maka as dan abang-abang as adalah adik beradik kandung 1 mak. Contoh seperti gambar rajah di bawah.
Tetapi abang as tak boleh jadi wali as sebab berlainan nasab.



.Adik beradik kandung as yang sama mak dan abah ialah budin. Contoh gambar rajah di bawah.
Kemudian abah as berkahwin lagi satu, dan as dapat sorang adik lelaki, Naim. Maka Naim…

Baby car seat murah dan berkualiti (Halford Voyage dan Halford Zeus XT)

Salam Sejahtera
Hai ibubapa yang gojes..cari baby carseat yang murah tapi berkualiti?
Psst..ni ha..as nak cadangkan barang bagus yang branded iaitu Halford.
Ada 2 jenis yang as nak cadangkan iaitu Halford Voyage XT and Halford Zeus XT. Dua - dua bagus cuma beza ikut harga bajet anda okey. Mari tengok...
BABY CARSEAT HALFORD VOYAGE XT


Color : Purple / Blue / Red

1. Usable from birth to 25kg.(approximate 6 years old) 2. Can be use as rearward and forward facing 3. Using seat belt for anchoring mechanism 4. For safety the child harness is easily adjustable depending to its size. 5. Four-Level hardness system and seat can reclined in 3 position. 6. Its made from soft, padded material that can be taken out in case for washing. 7. Buckle storage design 8. Warranty: 5 Years

Harga Asal : RM 539 Harga Promosi : RM 399

Percuma pos Semenanjung Malaysia Order sekarang sementara stok masih ada Boleh whatsapp as cepat :
http://www.wasap.my/60199050325/halfordvoyagext

BABY CAR SEAT HALFORD ZEUS XT

Co…