Langkau ke kandungan utama

Rumpai laut asli greed AAAA hijau murah


Assalamualaikum

Adakah anda pencinta alam semula jadi? adakah anda tidak suka memakan produk-produk yang telah diadun dan di botolkan?

Kini anda boleh membuat sendiri makanan kesihatan berasaskan tumbuhan semualajadi iaitu RUMPAI LAUT...

Hamboi ayat as...hahaha

Ok kepada pencinta hati as, kalau anda nak tahu, sekarang ni rumpai laut dah naik hingga ke Gred AAAA.

Fuhhh...hebat kan?

As pun makan yang gred AAA sahaja, warna purple...Sekarang ni as tengah rajinkan diri untuk habiskan yang warna purple supaya boleh makan yang GRED AAAA warna hijau.




Rumpai laut HIJAU adalah yang TERBAIK dari semua jenis rumpai laut yang lain kerana mengandungi klorofil yang banyak.

Fungsi Utama Klorofil


Penggunaan klorofil bagi tubuh manusia dapat membantu dalam hal 

1 meningkatkan jumlah sel-sel darah, khususnya meningkatkan produksi hemoglobin dalam darah, 
2 mengatasi anemia, 
3 membersihkan jaringan tubuh, 
4 membersihkan hati dan membantu fungsi hati, 
5 meningkatkan daya tahan tubuh terhadap senyawa asing (virus, bakteri, parasit), 
6 memperkuat sel, dan 
7 melindungi DNA terhadap kerosakan. 

Yang terpenting dari molekul klorofil adalah sangat bagus terhadap tubuh.

Antara Khasiat Rumpai Laut

  1. Meningkatkan system imun dan metabolisme badan
  2. Menguatkan system abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
  3. Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
  4. Memejalkan payudara,otot dan punggung
  5. Memberi tenaga
  6. Menyihatkan kuku dan rambut
  7. Mengurangkan selulit
  8. Mengurangkan penuaan pramatang seperti kedutan
  9. Mencegah kanser atau tumor
  10. Menguatkan tulang dan sendi serta menjauhi arthritis dan osteoporosis
  11. Melicin,menegang dan menghaluskan kulit
  12. Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut


Cara memasak rumpai laut



  1. Basuh rumpai laut, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali.
  2. Rendam rumpai laut yang telah dibasuh semalaman (rendam 5-8jam). 
  3. Basuh rumpai laut lagi, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
  4. Nisbah air,  100gram rumpai laut = 2.5 liter air kosong
  5. Masak dengan api yang perlahan selama 30 minit. Kacau sehingga hancur
  6. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais
  7. Kolagen ni tahan lama sebab ianya anti bakteria.


 Bagi mengurangkan rasa hanyir rumpai laut, rendam rumpai laut dgn daun pandan atau asam keping  atau letak sehelai daun pandan semasa memasak rumpai laut.

CARA PENGAMBILAN RUMPAI LAUT:

  1. Ambil 2-3 sudu besar kolagen yang disimpan selepas di masak sebelum sarapan dan sebelum tidur. 
  2. Boleh dimakan begitu sahaja atau dicampur dalam jus buah-buahan untuk memberikan perisa yang lebih sedap 
  3. Elakkan pengambilan kopi, teh dan minuman yang berkafein/berkarbonat dalam tempoh 3 jam selepas pengambilan. Ini kerana ia boleh menyerap vitamin C, kolagen dan glutathione (agen pencerah) dalam badan kita. 
  4. Amalkan meminum air kosong (sekurang-kurangnya 2.5-3 liter sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen oleh badan.

HARGA RUMPAI LAUT HIJAU

1 PAKET = 100gm = RM 25.00

FREE POSTAGE

CARA ORDER RUMPAI LAUT 


SMS

tanya dulu ada stock atau tidak (^^)/ sebab permintaan sangat tinggi

019 9050325

7 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara shopping di eBay dengan Paypal

Assalamualaikum
Pencinta hati as....anda suka shopping online? As suka tapi takder la suka sangat.
Selalunya kalau kita nak beli barang komfom kita akan buat perbandingan hargakan??..Sudah lumrah la tuh...
tapi kalau barang yang kita perlu dan nak sangat tapi sukar dapat akan tetap dibeli walau mahal...yer tak?? eh tak?? hahaha.....

Kat mana anda selalu shopping online? Kalau as selalunya kat eBay. Lelong as pernah masuk tapi tak berapa minat sangat..entahla kenapa..=p



Macam mana cara shopping di eBay? Buka dulu akaun PayPal dengan registerkan nombor mastercard anda (as pakai CIMB debit card)Buka akaun eBay kat situ kena letak sekali method bayar kita melalui paypal..nanti automatic terus link dengan PaypalLepas tu boleh shopping..



Mudahkan? tapi tahu tak kita kena bijak dalam pemilihan harga barang semasa di eBay?
Selalunya kalau as pilih ebay.com.my dia akan terus tukarkan mata wang Ringgit Malaysia. Tapi bila as buat kajian di eBay.com harga yang ditawarkan dalam USD lebih murah.
M…

Maksud adik beradik tiri

Assalamualaikum

Hari ni as nak menerangkan tentang hubungan antara adik beradik as.

As mempunyai dua orang abang yang berlainan ayah dengan as tetapi sama emak.

As juga mempunyai seorang adik yang sama mak dan abah dan sorang lagi adik yang lain mak.

Haaa....berbelit tak??

Sejak dari kecil lagi as dah di ajar bahawa adik beradik as bukan adik beradik tiri.

Tetapi untuk abang-abang as dengan adik bongsu as mereka adalah adik beradik tiri, kerana berlainan mak dan ayah.

Kalau nak sebut betul-betul macam ni...

Ayah abang as berkahwin dengan mak as, dan ayah abang meninggal dunia. Kemudian abah as berkahwin dengan mak as dan lahirkan as dan adik as budin.

Maka as dan abang-abang as adalah adik beradik kandung 1 mak. Contoh seperti gambar rajah di bawah.
Tetapi abang as tak boleh jadi wali as sebab berlainan nasab.



.Adik beradik kandung as yang sama mak dan abah ialah budin. Contoh gambar rajah di bawah.
Kemudian abah as berkahwin lagi satu, dan as dapat sorang adik lelaki, Naim. Maka Naim…

Double Breastpump Murah : Autumnz Serene

Hai mommies

Autumnz dah keluarkan Double breastpump yang boleh rechargeable battery. Lepas ni mudah da nak pam sama ada di tempat kerja atau balik kampung sebab bateri boleh cas..yang penting pam ni heavy duty sesuai untuk buat power pumping bagi buat stock susu and kosongkan breast bagi mengelakkan bengkak susu.

Jum tengok spek Autumnz Serene :

Autumnz - SERENE Convertible Double Electric/Manual Breastpump Now comes with *Rechargeable & Removable Lithium-Ion Battery, *Memory Function & *Convertible to a manual pump!

Autumnz SERENE Double Electric Breastpump, designed to mimic baby's natural suckling pattern, comes with the following features:3 Pumping Modes : Massage, Expression & Power Expression modes for effective & efficient pumping.Rechargeable & Removable Lithium-Ion Battery : Allow you to pump anywhere conveniently with longer usage time.Multi Suction Levels : 6 suction levels to choose from each mode. Memory Function : Enable setting of personalized suc…