Langkau ke kandungan utama

Penapis Air terbaik dan Murah lagi Halal

Assalamualaikum...

Salah satu perkara asas dalam kehidupan manusia ialah Nak Air Bersih.
Tidak kiralah dalam soal makan minum, pakaian, mandi, bersihkan rumah...mesti nak guna Air Bersih.

Jadi alhamdulillah as di perkenalkan dengan produk penapis air yang bagus dan membuka mata as dalam soal kebersihan air.

Ya, sebelum ni memang mengeluh juga tengok air paip keruh, baju sekolah putih jadi kuning. Tapi bila air jernih balik, as tak kisah dah...janji jangan nampak sangat keruh tu...

Sebenarnya SALAH, jernih pada pandangan mata kasar as adalah SALAH...

Bila as tadah kain putih pada bawah paip, lama-lama akan terlihat juga kelodak kuning ...

Jum tengok gambar tadahan air paip dan saluran dalam paip di bawah...harap jangan kembang tekak....uhukkk





Hasil gambar adalah dari berita masalah air di sebuah negeri yang viral di facebook..

Oklah..macam-macam spekulasi dibuat, tapi kita sebagai pengguna air takkan nak tunggu sahaja..

Jadi abah as usahakan juga cari penapis air untuk kami seisi keluarga.

Untuk anda yang mencari penapis air yang terbaik, murah, dan material penapis yang halal. As cadangakan produk di bawah

Penapis Air Murah dan Bagus

Penapis air murah dan bagus untuk luar rumah terus masuk ke tangki.


COWAY Outdoor filter Model Bamboo

Kelebihan outdoor filter ni, ia menjadi tapisan air pertama yang sebelum memasuki tangki rumah kita.
Jadi kita dapat bekalan air bersih untuk kegunaan menyeluruh.

Oh ya, jika fikir balik, berapa kerap kita cuci tangki air rumah kita kan?...tah tah tak cuci langsung tunggu tangki bocor...baru tukar, dan baru tahu ada pelbagai hidupan seni dalam tu....

Jika berminat nak tahu lanjut dan beli produk ni whatsapp jer 0199050325


Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara shopping di eBay dengan Paypal

Assalamualaikum
Pencinta hati as....anda suka shopping online? As suka tapi takder la suka sangat.
Selalunya kalau kita nak beli barang komfom kita akan buat perbandingan hargakan??..Sudah lumrah la tuh...
tapi kalau barang yang kita perlu dan nak sangat tapi sukar dapat akan tetap dibeli walau mahal...yer tak?? eh tak?? hahaha.....

Kat mana anda selalu shopping online? Kalau as selalunya kat eBay. Lelong as pernah masuk tapi tak berapa minat sangat..entahla kenapa..=p



Macam mana cara shopping di eBay? Buka dulu akaun PayPal dengan registerkan nombor mastercard anda (as pakai CIMB debit card)Buka akaun eBay kat situ kena letak sekali method bayar kita melalui paypal..nanti automatic terus link dengan PaypalLepas tu boleh shopping..



Mudahkan? tapi tahu tak kita kena bijak dalam pemilihan harga barang semasa di eBay?
Selalunya kalau as pilih ebay.com.my dia akan terus tukarkan mata wang Ringgit Malaysia. Tapi bila as buat kajian di eBay.com harga yang ditawarkan dalam USD lebih murah.
M…

Maksud adik beradik tiri

Assalamualaikum

Hari ni as nak menerangkan tentang hubungan antara adik beradik as.

As mempunyai dua orang abang yang berlainan ayah dengan as tetapi sama emak.

As juga mempunyai seorang adik yang sama mak dan abah dan sorang lagi adik yang lain mak.

Haaa....berbelit tak??

Sejak dari kecil lagi as dah di ajar bahawa adik beradik as bukan adik beradik tiri.

Tetapi untuk abang-abang as dengan adik bongsu as mereka adalah adik beradik tiri, kerana berlainan mak dan ayah.

Kalau nak sebut betul-betul macam ni...

Ayah abang as berkahwin dengan mak as, dan ayah abang meninggal dunia. Kemudian abah as berkahwin dengan mak as dan lahirkan as dan adik as budin.

Maka as dan abang-abang as adalah adik beradik kandung 1 mak. Contoh seperti gambar rajah di bawah.
Tetapi abang as tak boleh jadi wali as sebab berlainan nasab.



.Adik beradik kandung as yang sama mak dan abah ialah budin. Contoh gambar rajah di bawah.
Kemudian abah as berkahwin lagi satu, dan as dapat sorang adik lelaki, Naim. Maka Naim…

Double Breastpump Murah : Autumnz Serene

Hai mommies

Autumnz dah keluarkan Double breastpump yang boleh rechargeable battery. Lepas ni mudah da nak pam sama ada di tempat kerja atau balik kampung sebab bateri boleh cas..yang penting pam ni heavy duty sesuai untuk buat power pumping bagi buat stock susu and kosongkan breast bagi mengelakkan bengkak susu.

Jum tengok spek Autumnz Serene :

Autumnz - SERENE Convertible Double Electric/Manual Breastpump Now comes with *Rechargeable & Removable Lithium-Ion Battery, *Memory Function & *Convertible to a manual pump!

Autumnz SERENE Double Electric Breastpump, designed to mimic baby's natural suckling pattern, comes with the following features:3 Pumping Modes : Massage, Expression & Power Expression modes for effective & efficient pumping.Rechargeable & Removable Lithium-Ion Battery : Allow you to pump anywhere conveniently with longer usage time.Multi Suction Levels : 6 suction levels to choose from each mode. Memory Function : Enable setting of personalized suc…