Langkau ke kandungan utama

Catatan

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli

Assalamualaikum...

Dah lama tak join contest..follow mengfollow nih..

As nak ajak pencinta hati as join contest Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. 

Sangat mudah...1..2..3..sahaja..tak perlu rajinkan diri taip syarat-syarat tu..semuanya dalam coding..copy n paste sahaja...


Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli
Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli.. 
Syarat : - Follow blog Eraz Fadli, dan like Page E'raz Fadli..Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana.. 


Okeys...selamat berkenalan semua (^^)/ moga anda menjad…

SAHABAT menjadi KEKASIH

Assalamualaikum..
Topik kita hari ini ialah sahabat...eceh cam as ni penceramah pulak kan..hihihihi
As tak ramai sangat kawan, di facebook pun tak ramai jugak..adala se dua ratus orang...tapi sekerat dua yang as kenal, yang lain tu mungkin peniaga online atau customer as.
Kat luar pun as tak ramai kawan, tapi as ada ramai kenalan.
As buat perbezaan antara kawan dan kenalan.
Bagi as kawan tu macam kalau jumpa..mesti bersapa... pernah borak-borak yang simple-simple..."eh dah siap kerja sekolah?"....tau sikit-sikit latar belakang dan pernah juga makan bersama...itu sahaja.
Kenalan pula bagi as hanyalah kenal nama dan muka atau mungkin hanya cakap untuk .."as, pinjam pen" dan  senyum sahaja jika jumpa.
Bagaimana dengan anda? 
SAHABAT Apa maksud sahabat? Mengikut definisi kefahaman as : Sahabat adalah orang yang paling rapat dengan kita, tau rahsia kita, berkongsi suka duka, makan sepinggan, tidur sebantal...- (okey sama jantina dan tidak lebih-lebih yer ), pernah juga…

Pengedar Aura Maya Skin Care

Assalamualaikum


Harga Aura Maya Skin Care
RM 140.00 termasuk postage ke semenanjung RM 150.00 termasuk postage ke Sabah Sarawak

CARA ORDER


SMS 019 9050325
1. NAMA
2. ALAMAT
3. PRODUK
4. KUANTITI

pilih bank untuk bayar : CIMB / MAYBANK

attach slip payment : asnida.nordin@gmail.com / mms slip : 0199050325

atau pm as di fb 

AsnidaBeautyHealthcare

Pengedar Aura Maya Temerloh, Pahang
Bagi mereka yang tinggal di area temerloh, bolehlah ambil terus dengan kakak as (013 9668001)

Testimoni Felinna Inchloss by rumate as :

Assalamualaikum..


Hari ni nak cerita pasal testimoni felinna inchloss oleh rumate as.
Rumate as ni memang sukakan lotion, selepas mandi mesti dia pakai.
Jadi setiap kali lepas mandi, as selalu ingat bau harum wangi ni adalah daripada sabun.
As pun tanya pakai sabun Lux ni wangi betul la..
Rumate as pun cakap ; Ish ni bau inchloss la..
Hahaha...as sendiri yang jual tapi as sendiri tak perasan bau dia..
Testimoni Inchloss oleh rumate as
Masa mula-mula pakai inchloss tak rasa panas sangat, tapi kan makin lama makin panas tapi taklah sampai kena salai tuh..
Rasa lotion dia pun lembut jer
Tidak meleket atau melengas - bahasa temerloh ;p
Lotion dia merasap dalam kulit.
Jadi kalau sapu di lengan - masa ambik wudhuk tu takder rasa macam berminyak jer.
Yang pastinya pada masa lenguh-lenguh badan, lotion ni dapat melegakan kesakitan di pinggan mahu pun kaki.
Rumate as cakap, dia dapat rasakan seluar tidur dia pun dah longgar lepas beberapa hari pakai inchloss



Anda berminat juga nak beli?
HAGRA …

Myracles Beauty Collagen

Assalamualaikum.
Hari ini as nak buat review sikit pasal produk baru yang tengah hot di kalangan netizen iaitu
Myracles Beauty Collagen

Berikut testimoni yang as jumpa di google...mohon maaf ya sebab ambik gambar anda..tak tahu tuan asal gambar ni..



Sangat bagus untuk mengecutkan jerawat tanpa pengelupasan.
Mencerahkan dan menegangkan kulit wajah agar tampil muda, bersih dan berseri-seri



BERMINAT ? 
PM AS DI FB PAGE - Asnida Beauty & Health care

Dapatkan perubahan pada wajah anda dalam tempoh 3-5 MINIT SAHAJA dengan Produk MYRACLES BEAUTY Collagen Spray


Kandungan Utama dalam MYRACLES Collagen Spray :

Oxygen Water
Aloe Vera
Extract Buah Delima
Rumpai Laut 


Spray = RM120.00


Kandungan Utama dalam Myracles Collagen Soap :
Aloe Vera
Extract Buah Delima
Rumpai Laut
Sarang Burung Walit 

Sabun = RM 50.00



KESAN PENGGUNAAN MYRACLES BEAUTY COLLAGEN


Testimoni pengguna Myracles Beauty Spray .






Kesan Jangka Pendek ( selepas 3- 5 minit sahaja)

Kulit muka akan rasa dan nampak lebih tegang,lebih runcing…

Promosi : Felinna Inchloss + Felinna Vit C

Assalamualaikum, Konichiwa minasan...
Jum dapatkan kulit cantik gebu dengan memakan vitamin c with pure marine collagen. Di samping itu, dapatkan bentuk badan menawan tanpa diet atau senaman  seperti artis Yatt Hamzah.
Yatt Hamzah merupakan duta produk felinna beauty. Beliau telah mencuba produk ini lebih dari 2 bulan sebelum setuju untuk menandatangani sebagai duta produk. Beliau sangat yakin produk ini bagus, selamat dan suci lagi halal untuk digunakan oleh lelaki dan wanita.


Dapatkan produk ini dengan segera daripada as. Tiada kos penghantaran dan menggunakan khidmat pos laju.
Harga Inchloss - RM 75.00 (S) / RM 80.00 (SS) - free pos
Harga Vit C - RM 85.00 (S) / RM 90 (SS) - free pos
Jika ambil combo, dapatkan penjimatan sebanyak RM 10.00
Felinna Inchloss + Felinna Vit C PMC
RM 150.00 (Semenanjung) - free pos RM 160.00 (Sabah Sarawak) - free pos

CARA ORDER


SMS 019 9050325
1. NAMA
2. ALAMAT
3. PRODUK
4. KUANTITI

pilih bank untuk bayar : CIMB / MAYBANK

attach slip payment : asnida.nordi…

Sarapan pagi bersama Quaker Oat Cookies

Assalamualaikum pencinta hati as,

Hari ni as nak buat review tentang biskut Quaker oat cookies.

Anda semua sedia maklumkan bahawa quaker oat ni bagus untuk mengurangkan kolestrol dalam badan yang menjadi punca penyakit jantung dan obesiti.

Dalam iklan quaker oat pun diorang buat kempen macam tu.

Mak abah as pun ambil quaker oat sebagai sarapan pagi harian.

As makan juga tapi ambik skit jer campur dalam air milo..

Sekarang ni quaker oat ada dalam bentuk biskut.

As sangat cerewet dalam bab makan biskut nih...

As suka yang mudah dikunyah atau cair dalam mulut.

Jadi quaker oat cookies nih menepati cita rasa as.

Percubaan pertama adalah perisa coklat chip. Ternyata ianya memang sangat sedap.

Bagi mereka yang nak diet, boleh la makan biskut quaker oat nih..

Ada perisa buahan-buahan juga..sila cari di super market terdekat anda...

ok byes sayonara


Persediaan menerima penghuni syurga

Assalamualaikum,
Minggu lepas as menerima berita pemergian arwah adik Adam Syukri. Siapakah adik ini? Jika ada yang tak tahu boleh la buat carian di Internet.
Siapa dia dengan as? Dia hanyalah saudara seIslam dengan as, keturunan Nabi Adam a.s, seorang hamba Allah dan penghuni syurga.
Adik Adam meninggal dalam usia yang muda. Pemergiannya dengan fizikal yang sudah cukup cantik dan sempurna berbanding semasa kelahirannya dalam keadaan yang sungguh rasa kasihan. Namun, ibu dan ayahnya tidak pernah berputus asa untuk mengubati anak mereka. 
As tertanya-tanya sekuat manakah hati ibubapa yang menerima anak penghuni syurga ?
Dalam masa as menerima perkhabaran kematian adik Adam, as terbaca status kakak ipar. Sungguh pelik dan muskil dalam hati. Hendak tanya takut tak kena tempat...harap-harap tiada apa yang berlaku.
Balik kampung
Setelah lama tak pulang ke kampung, abah desak juga minta cari tiket pulang. Along pun tanya as pulang ke tak? 
Mujur ada tiket.
Abah datang bersama Sufiyyah....dar…

Peluh Amarah racun yang boleh membunuh tikus

Assalamualaikum,

Hari ni hari khamis.

Yer...ramai yang puasa sunat..alhamdulillah

Hari ni rajin sikit as nak bangun mandi subuh...walau terketar-ketar kena air yang sejuk.

Kenapa rajin bangun mandi awal sangat hari ni? Sebab as taknak tidur lepas subuh....as nak bersiap awal pergi buat kerja.

Nak balas mesej di peti box fb, email, siapkan marketing system dan macam-macam urusan lagi.

Tapi apa-apa pun, setiap pagi, rumate as rajin nak bukak rancangan tv Tanyalah Ustaz .

Kami suka dengar dan tengok rancangan ini.

Kenapa??? Sebab ILMU

Berapa ramai dikalangan pencinta hati as rajin nak dengar ceramah?

Mungkin ada yang jawab ala mengantuk la dengar ceramah, mungkin ada jugak cakap ala memang dah tau apa yang Ustaz cakapkan tu.


TAPI.....


Berapa banyak yang anda tau tapi anda buat juga salah dalam kehidupan seharian?

Berapa banyak yang anda tau sehingga rasa dah penuh semuanya dalam diri anda?

KITA TIDAK TAHU SEBENARNYA KITA TIDAK TAHU

As pun malas juga, tapi ALHAMDULILLAH, sebab as di kelili…

Jangan Takut

Assalamualaikum,


Hi, as....jangan takut dan jangan hilang keyakinan...

Teruskan langkah ke hadapan, jika ada lubang langkah saja...kalau terlalu besar elak dan cari jalan lain. hohoho....


Belajar cara lepaskan tangan

Assalamualaikum
Hari ni, as belajar untuk lepaskan tangan as, tapi tidak bererti as berputus asa.
Ramai yang menangis dan kecewa, tapi tidak tahukah mereka bahawa hati as lagi sakit daripada mereka.
As tahan diri untuk tidak menangis tapi keluar juga...wah malunya!!!!
As dah tak larat dah...sangat-sangat tak larat...
Tapi masih ada lagi yang tidak berputus asa...
masih ada lagi orang yang tarik as naik ke atas balik.
Perlukah as sambut semua tangan-tangan itu?
Apa faedah yang diorang dapat?
Apa faedah yang as dapat?
Ini semua satu perjudian.
Kenapa diorang nak bertaruh lagi?

Hati Sedih

Assalamualaikum,
As paling tak suka sebenarnya nak tulis tentang kesedihan hati.
Kalau boleh nak juga tulis 
Listen, listen, listen, listen when my heart want to speak....;p
Binatang pun ada masalah...siapa-siapa pun ada masalah...
As rasakan selalu larikan diri bila ada masalah......
Tiap kali as nak larikan diri, OFF handset...tutup fb, tutup email...
Apabila keluarga panggil balik, as bagitau seribu alasan atau habis-habis as diam jer....
Bila kawan-kawan tanya as ada masalah? Ya, as ada masalah.....(dalam hati dan tersenyum)
Masalah itu tidak berat mana pun...sebab semua orang ada masalah juga  
Tinggal lagi as tak pandai nak handle..as senyapkan sahaja

Macam mana anda selesaikan masalah anda?
Berdoa dah pasti
Berkongsi dan cerita pada sahabat?
Memang as cerita...
tapi honestly
tidak semua as sampaikan
sebab mungkin 
KEPERCAYAAN


FTISLAND 4th ALBUM title song [좋겠어] (I wish) M/V

Assalamualaikum....
Sekarang as tengah stressssss
Jum enjoy nyanyi lagu FT ISLAND
tak pandai korean???
ishh...ikut hujung-hujung ajer....
------------------------------------------------------------------------------- I wish there is someone looking me miss me love me
oh are you????
noooooo..
how lucky am i..(^^)/
love you too..(^,^)

Peplum Blouse Korean

Assalamualaikum.
Berikut merupakan peplum blouse yang disediakan atas permintaan pelanggan as. 
Nak tahu design peplum lain?

Boleh klik fb as

Asnida Beauty N Healthcare
Peplum blouse with lace Korean dress - PEPLUM BLOUSE -
RM 35.00
POS LAJU : RM 10.00

Material : Laycra
Size : Free size ( fit to XS - M)
Ukuran size :  Bahu 14",  Pangkal Lengan: 15",  Labuh Lengan :15",  Dada : 30",  Labuh baju : 30",  Pinggang : 30 ",  Kembang baju: 76" 
berminat just  sms 0199050325






CARA ORDER :
PM FB as

https://www.facebook.com/AsnidaBeautyHealthcare

ATAU

sms 019 9050325
bagi tahu no code yang anda mahu

Asnida Beauty and Healthcare - syarikat baru as

Assalamualaikum
Alhamdulillah hari ni as masih hidup dan masih berpeluang untuk beribadat kepadaNya.
Sihatkah semua pencinta hati as? Harap semua makin sihat dan ceria disamping orang tersayang.
Azam tahun baru anda semua apa?
Azam as nak buat sebaik mungkin selagi selagi hidup. Tak kirala sebagai anak ker, sebagai pelajar ker dan lebih-lebih lagi sebagai buat sebaik mungkin sebagai hambaNya.

Recall 2012
Pada saat penghabisan tahun baru, apa yang anda buat? 
As tubuhkan syarikat as sendiri iaitu Asnida Beauty & Healthcare. No pendaftaran syarikat CT0018125-X . Bukanlah as beauty tau..tapi as just jual produk kecantikan dan kesihatan...yerla kalau perasan as dah hampir setahun berniaga online nih. (^^)/
Susahkah tubuh syarikat?
Mana ada perkara yang mudah dalam dunia ni, kalau nak makan nasi pun kena suap ke mulut dan nganga dan kunyah nasi tu baru boleh telan.

Terus terang as cakap berniaga ni sangat menyeronokkan disamping boleh bantu mak abah. 
Sebagai anak yang besar sampai bil…

Macam mana nak tolak cinta?

Assalamualaikum

Lama dah tak citer hal cinta-cinta nih...haiyaakkkkk

Pencinta hati as....berapa ramai dikalangan anda sedang bercinta? atau sedang sedih putus cinta? atau cinta tidak berbalas?

As pernah bercinta??

Mestilah...

Bukan setakat pernah malah sedang dan hangat bercinta...hahahaha

Ok......Cintakan Allah, Rasul, Islam, dan mak abah...

Cinta duniawi ada juga...cuma tak larat nak senarai....

Macam Mana Nak tolak Cinta?
Sekarang ni as dalam dilema.....yaa....sebab as tak reti nak tolak cinta dan lamaran orang...macam-macam tips dah as pakai seperti : -


1. awak...hantaran saya mahal sangat..jadi takyah la eh...kang bankrupt C awak nanti

2. mesej sampai - dia : hai awak...sihat?? - as : saya ok jer. dia : saya harini kan bla..bla..  as : ( tak balas)

3. dia call... - tak angkat...

4. dia marah...kita naik angin kita marah sama...haha

5. dia minta maaf...- saya okey jer..takper..

6. dia said : saya suka kat awak - as : oh NO!!!!

7. dia mesej lagi - terus diam

8. dia mesej lagi-lagi …

nasi hangus rumah terbakar

Assalamualaikum
Apa khabar pencinta hati as??
Sejak dua menjak ni, oleh kerana as terlalu sibuk dengan banyak perkara, as nyaris-nyaris tak mati terkejut atau pun jatuh tangga rumah sebab berlari-lari ingat rumah as terbakar.
Semuanya berpunca daripada as panaskan nasi waktu pagi dan tinggalkan kejap pergi bersiap-siap untuk keluar rumah.
Bayangkan as keluar awal pagi dan waktu jam 1 petang, waktu fikir nak beli lauk jer, tetiba teringat as panaskan nasi kat rumah.
Apa lagi, melompat kangaroo la as!! huaaaa..habisla rumah terbakar!!!
Hilang kisah nak beli lauk, terus balik rumah...tengok takder asap pun, tapi hati tak percaya...maka as pun berlari-lari dengan laju sekali sehingga hampir jatuh tangga.
Sampai kat rumah buka pintu, as tarik nafas dalam-dalam...kot-kot bau hangit...tapi...
Bila pandang pada dapur tiada api...
Sentuh periuk pun sejuk saja
Bau nasi sikit, adalah bau kerak nasi...
Oh..............................................
Berangan kah as pagi tadi?? adakah hanya dala…

tarikh 1.2.34 dalam Islam

Assalamualaikum.

Hari ni 14/12/2012 - bersamaan 30 Muharram 1434 ( 30.1.1434).

Tapi rata-rata dalam facebook dah tulis hari ni 1.2.34

Kenapa yer? Adakah sebab kita duduk berlainan negara jadi tarikh tu berbeza-beza?

Tapi kan....rakan-rakan fb as majoriti penduduk Malaysia.

Hurm..agak konfius skit la.



Tarikh lahir mengikut kalendar Islam
Pencinta hati as, anda lahir tahun berapa dalam kalendar Islam?
As lahir pada 2 Safar atau pada 2.2.1406
Dalam erti kata lain lusa pada 16/12/2012 iaitu pada 2/2/1434 adalah  hari lahir as mengikut kalendar Islam
Pada tarikh itu juga, adalah hari lahir along as..
Hehehe, ada sesiapa nak beri hadiah lagi???
Bagi sesiapa nak tengok tarikh islam hari ni atau nak tau tarikh lahir islam, boleh klik pautan di bawah yer...
Pastu jangan lupa share ler skit tarikh lahir Islam korang dengan as...;p

Converter ISLAMIC date

Cara buang malware di blog

Assalamualaikum...

Tadi masa buka blog Cinta Hati As, tertiba jer google chrome detect ada malware pada blog as.

Huaaa....sangat menakutkan...jadi apa yang as buat?

1. As buang segala history dalam google chrome as.
2. Kenal pasti malware tu dari mana? - macam as, notis yang google chrome bagitahu berpunca dari laman nuffnangX.com yang dipasang pada blog.
3.remove nuffnangX

Kenapa malware di anggap merbahaya?

1- sebab dia virus
2- kalau kita paksa juga bukak web yang ada malware, ada kemungkinan privasi komputer akan diceroboh.

3- mungkin akan ada sambung laman web bank yang tipu juga, sebab mungkin kita biasa guna pautan yang dah tersedia pada browser kita tanpa sedari dibawa kepada pautan yang tidak betul.


Ada sesetengah kawan blogger as tak sedar mereka ada malware attack sebab mungkin diorang tak pakai google chrome kot..ker camner??

Sebab bila as nak masuk tak boleh, bila bagitahu, baru diorang sedar ada serangan virus. Huuu...dunia cyber ni sangat menakutkan.

Ok kongsi pandangan…

Asam Jawa Madu ubat sakit tekak

Assalamualaikum

Hari ni as  nak kongsi cara ubat (tradisional kot) untuk sakit tekak (bengkak atau luka)

Balik dari Melaka baru-baru ni, as kena sakit tekak yang teruk. Tak luka sangat tapi bengkak yang teruk sebab terlalu sukar nak menelan makanan.

Oleh kerana lapar dan dahaga as tetap menelan dengan penuh seksaan.

Hati mula teringat azab Allah kepada mereka yang engkar di neraka. Ada yang kena minum air panas yang mendidih dan juga air nanah.

Dalam setiap kali sujud, as dapat rasakan seperti ada batu berat yang tindih tekak as. Rasa sangat sakit. Lalu as berdoa kepada Allah agar diampunkan dosa dan diringankan sakit.

Sakit tekak yang bengkak nih bukan sahaja sakit di tekak tapi ia turut sakit hingga ke telinga dan kepala jadi as demam juga.


AIR ASAM JAWA CAMPUR MADU Dah makan pain killer, strepsils, minum air suam....tapi tak kurang bengkak tu..sekejap jer..
Tertiba teringat air asam jawa, as pun bancuh la dalam sesudu asam jawa bersama air panas dan letakkan 3 sudu madu. Sebab as ta…