Langkau ke kandungan utama

Catatan

Cincin Kahwin Lelaki Stainless Steel

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....dengan izinNya as dapat kumpul duit untuk beli cincin kepada Cinta Hati...

As tak kerja makan gaji tapi as buat kerja makan UNTUNG...just buat biz online full time, hehehehe...

Dah lama as usha-usha nak beli cincin kat kedai Baush K...ya sangat-sangat lama...cuma dia sahaja yang tak beri keputusan nak atau tidak...nak beli sendiri tak tau fit tak size sesuai tak design tu dengan jari...lama as simpan duit nak pergi beli cincin ke dia nihhhh....huhuhuhu

Siapa yang cerewet?? tah la....(^^)



Cincin ni jenis stainless steel, ada diamond. Ada warranty setahun untuk diamond sahaja....kalau nak polish boleh datang balik kedai Bausch ni.

Harganya?? haaa....harga yang as mampu milik.... dalam RM 3++.++

As tanya nak engrave ker tak? Cinta hati pun minta engrave nama kami berdua......( dalam hati..cooo cewitt..)

10 huruf - RM 5.00 jer...

oh ya...kenapa tidak beli sepasang waktu tu??? huhuhuhu....as nak juga sepasang macam dia punya..(T.T)

tak apa la..sob...sob…

SELAMAT HARI LAHIR AS!!

Assalamualaikum.....

Jum nyanyi lagi befday dengan as....

Allah selamatkan as...
Allah selamatkan as...
Allah selamatkan as..dan panjangkan umur murah rezeki dan heppi-heppi...
Allah selamatkan as...(^^)/

Yaaa......officially hari ni umur AS 28 tahun da.....jadi as da tak boleh perasan muda.....tua da...hahaha


Cinta hati as just wish doa saja pada as....takper-takper jangan sedih...takder hadiah sekarang bila-bila masa boleh bagi hadiah...hehehehe

Lagi 1 bulan as nak kahwin...waaaaa...takutnya nak kahwin......

Bolehkah dia jadi suami yang baik untuk as?

Bolehkah as jadi isteri yang baik untuk dia?

Kawan-kawan cakap perkahwinan ini tidak boleh dijangka...kita tidak akan tahu akibatnya jika kita tidak mencuba dulu.

Jika inginkan rumah tangga bahagia kena ikut garis panduan yang telah ditetapkanNya.

Huhuhuhu...ok ok korang...as faham...>.<

Sempena hari lahir as ni...as mohon pembaca blog CINTA HATI AS doakan as yang terbaik, murah rezeki dan bahagia dan as doakan agar anda juga bah…

Kawal hati yang merajuk

Assalamualaikum
Ini entri untuk pujuk hati yang sedang menangis....
Tak tahu macam mana nak pujuk hati as yang terluka, merajuk, sedih dan merindui.....
As di ajar kalau as rindu pada cinta hati as, sampaikanlah al Fatihah kepadanya, walaupun mereka masih hidup yer...
Kalau as pulak tengah merajuk...better takyah la cakap banyak-banyak, as lagi suka ambil bantal menangis sampai tertidur...
Akak pernah ajar as kalau sedih sangat, bacalah Quran, solatlah hajat dan tahajud minta doa dengan Allah supaya hilangkan kesedihan di hati as...
Waaaa....as rindu dengan akak.....
Kalau aishah pula kalau as nangis kesedihan, aishah akan kata...takper acik dont worry its small matter aja...jom kita jalan-jalan hiburkan hati....ya...kami jalan-jalan..tapi as dengan mata bengkak....
Oklah.....letak sikit lagu sedih....harap esok hati yang sedih kembali ceria :'(


Everybody want happiness
Nobody wants pain
but we can't have a rainbow
without a little rain




Perlukan ubat CINTA HATI

Assalamualaikum

Macam mana rasanya bercinta dengan manusia???

As suka dengan cinta hati as...tapi as dah lupa sebab apa as suka kat dia...

Walaupun as dah lupa sebab apa as suka dia, tapi timbul satu perasaan sayang.

As bertanya dengan cinta hati as...awak sayang saya?

Tapi tiada jawapan....

As sangat konfius...ya....seperti as seorang saja yang sayangkan dia.

Pembaca blog as.....cinta hati anda sayangkan andakah? Adakah si dia akan cakap "I LOVE U"

Jika si dia ada cakap "I LOVE U" sejauh mana maksud love itu? atau di bibir sahaja? atau benar-benar lahir dari hati?

Bolehkah anda merasainya?

Adakah as ni KAYU yang tidak memahami perasaan sayang si dia sampai perlu  berkata

"SAYA SAYANG AWAK??"

oh no.......saya perlukan ubat cinta untuk hati saya memahami perasaan Cinta Hati Saya.............(o.O)/



Isu air tahun 2013

Assalamualaikum
As kalau boleh nak letak tajuk gempak lagi, tapi atas beberapa faktor menghalang as berbuat demikian.
Hurmm....Ya Allah berilah kesabaran kepada As dan adik-adik as.
Sudah lebih seminggu takder air di rumah kami. Masalah berpunca daripada tekanan air yang rendah dan pam apa tah tak dapat salurkan air ke tangki apartment kami.
Dah la air takder, lepas tu kami dapat notis, bil air naik dan kami juga diminta oleh pihak pemaju membayar baki bil air dari bulan Julai.
Ini tidak adil....rumah kami tidak pernah miss bayar bil, yang dah lepas tu lepas la...ni rumah kami tak kuat guna air tapi jumlah bil setiap bulan mesti lebih RM10.00 kalau dah naik lagi, mesti next bil akan cecah lebih RM 20.00 .
Hal ni membuatkan satu apartment kami mengeluh dan tertekan lagi-lagi keluarga yang ada anak kecil.

Alhamdulillah ada air

Tapi alhamdulillah ada satu paip air dekat dengan Rumah Sampah berfungsi dan membekalkan air kepada semua orang.
Maka, pagi ni kami konon-kononnya nak bangun jam …

Citer gadis dengan Katak

Assalamualaikum (^^)/

Pada zaman dahulu kala, 3 orang gadis pergi berguru di sebuah pergunungan. Setelah tamat pengajian, Guru mereka berpesan...

Guru : "Dalam perjalanan pulang nanti berhati-hatilah kamu supaya jangan terlangkah katak."
Gadis 1 : "Apa akan jadi kalau kami terlangkah tok?"
Guru : "Kamu akan berkahwin dengan lelaki tak hensem"


Maka berhati-hatilah, mereka bertiga dalam perjalanan kerana bimbang terlangkah katak dan dapat lelaki tak hensem...

Sampai di satu kawasan paya, hujan renyai-renyai dan tanah pun becah....Gadis ke 2 menjerit...eh..katak!!

Gadis 1 dan Gadis 3 pun melompat, tapi sayang.....dalam melompat-lompat seperti lompat katak tu, mereka berdua terlompat ke atas katak....

Maka menangislah mereka, Gadis ke 2 rasa kesian dengan rakan-rakan segurunya itu...

Gadis 3 : " Waa..waa..waa....aku dah terlangkah katak"

Gadis 2 dan Gadis 1 memujuk hati Gadis 3....guru bergurau sahaja agaknya...janganlah bersedih...

Setelah Gadis 3 …

Apa cita-cita as?

Assalamualaikum............(✿◠‿◠)

Kalau kecik-kecik dulu...orang tanya apa cita-cita as....as cakap nak jadi doktor pakar bedah...ni citer-citer budak umur 5 tahun
Fuhhhh....besor citer-citer nak jadi dokter nih...hua hua hua..
Kenapa as nak jadi doktor? As tak ingat sebab apa..mungkin sebab as tengok tv, pastu as tengok doktor bedah orang. Lepas tu orang-orang besar sekeliling macam suka kalau as suka jadi doktor...
Tapi ni citer-citer as masa kecik...as tak dapat jadi dokter sebab as takut tengok darah yang banyak....hahaha...
Walau bagaimanapun as adalah ahli bulan sabit merah tau....kalau cpr tu terdesak sangat lambat ambulan sampai boleh la as buat...hohoho...
Tengah tengok drama good doctor - joo won autism

Lepas as masuk sekolah menengah...cita-cita as nak jadi doktor falsafah...sebab waktu tu as cakap kat diri sendiri kalau tak dapat jadi doktor bedah orang..kita jadi doktor falsafah pun ok jugak la.....
Waaah...begitu mudah as buat keputusan kan???
Doktor falsafah maksud as …

Persiapan majlis kahwin

Assalamualaikum...
Terima kasih kepada Allah kerana memberikan kekuatan kepada hati dan perasaan as.
Terima kasih jua kepada semua cinta hati yang sentiasa memberikan dorongan nasihat, sokongan dan bantuan kepada as.
Wahh dah macam tulis ayat penghargaan dalam tesis as.
Banyak benda yang tak setel lagi ni....
Kawan-kawan dan keluarga as alhamdulillah ramai yang datang membantu, dari saat majlis ikatan tanda sehinggalah kepada persiapan majlis akad nikah.
Okey mari as checked apa yang dah apa yang belum...
Ujian HIV dan hantar borang kawin ke MUIP dah.... Design kad kahwin dah siap untuk sebelah as...tinggal nak cetak Baju nikah+baju bertandang pun dah nak siap...tinggal nak pergi fitting Mak andam dan backup mak andam pun ada... Kasut pengantin dah ada Hantaran lelaki tinggal 1 jer lagi.....bila nak beli nih? Doorgift tetamu ada orang nak support......siapa itu? Doorgift untuk orang sebelah masih belum ada....waaa...nak bagi apa ni? Pelamin dan hantaran as....ada orang buatkan.... Ba…

Ujian HIV Ujian Minda Sihat

Assalamualaikum
Alhamdulillah as dan Cinta Hati sudah selesai melakukan ujian HIV....nampak mudah tapi tak juga.
As buat di Kelantan, jauhkan?? Padahal boleh aja buat di Klinik Kesihatan Kerajaan Seksyen 3 Bandar Baru Bangi.
Kenapa as tak buat kat situ? Sebab waktu nak buat di situ, HIV KIT TEST habis...kena tunggu next week...ujian hiv kat bangi ni buka setiap hari dari jam 2 hingga 4 petang. Tidak perlu untuk temujanji just walk in sahaja.
Tapi bila dah jadi macam as ni better anda call dulu...kot-kot Kit Test habis...yerla bulan 11 ramai yang nak kahwin jadi ramai la yang buat dalam bulan 8 ni.
So, masa as nak pergi shopping di kelantan as buat siap-siap kat sana.
Dan semestinya as bawak sekali surat kebenaran dari Majlis Agama Pahang...
Keperluan lain hanyalah Kad Pengenalan dan duit RM1.
Oh ya make sure majlis anda akan berjalan dalam masa 3 bulan...kalau 4 bulan ke atas, biasanya diaorang taknak buat...kenapa? sebab....erm....as lupa da....senang citer dengar aja cakap as...
co…

Selamat Hari Raya 1434 H

Assalamualaikum

sekian lama setelah tidak berjumpa....(~~) ye ye jer kan...baru 6 hari syawal....

tapi as masih terpaksa stalker blog as sendiri atas sebab email as bagitau ada orang suka skodeng dan curi curi gambar comel as....hehehehe acah sahaja....

Bagaimana cuti hari raya anda semua?

As memang sangat-sangat berkejar-kejaran sana sini

Yea.....tahun ni as balik kampung di Melaka

Pertama kali dalam hidup as beraya dengan nenek kandung as sendiri....yea.....sebab abah anak angkat jadi selalunya kami raya dengan keluarga angkat abah.

Memang rasa sangat-sangat janggal sebab as tak berapa rapat sangat dengan keluarga kandung abah...tapi as kena ber alah dengan abah walau hati tidak mahu...sebab apa???? sebab IBU

As tak bencikan nenek kandung as, sikit pun tidak sebab kesimpitan hidup, arwah atuk as memberikan abah pada saudaranya.

Abah as??? ermmm.. tak tahulah.......

Kita belajar sains, kita belajar Islam....

Jadi kita tidak boleh membenci IBU walau dia tidak menjaga kita.

Sebab kesak…

Zakat seorang anak perempuan dan isteri

Assalamualaikum,,,
tersentap kejap hati as...
as terlupa akan perasaan abah...
sedih rasa hati apabila baca mesej antara as dan abah.
apa yang berlaku????
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pendapatan as sejak berniaga online ni..., alhamdulillah setakat ni lepas untuk makan minum bayar sewa rumah dan membeli keperluan asas untuk diri sendiri seperti kain baju.
Setiap kali mak abah nak beri wang saku, as akan minta mak simpan sahaja atau berikan pada adik as. Sebab adik seorang yang masih bergantung kepada mak abah.
Mak selalu sedih sebab kadang-kadang dia terlupa nak bagi duit pada as...yer la dulu-dulu as selalu minta duit dengan mak setiap hujung bulan.
Tapi sekarang as dah tak minta....
Oh emak...jangan bersedih, sekarang as dah boleh usaha cari duit sendiri...as hanya perlukan doa keberkatan dari mak abah sahaja...itu sudah sangat mencukupi bagi as.
--------------------------------------------------------------------…

COACH WALLET for FREE

Assalamualaikum
Beberapa tahun lepas, as tanya classmate hadiah apa yang best nak bagi kat hari lahir abah as.
Seorang abang ni bagitau, bagi COACH...oh apa itu?
Dia kata bagi wallet COACH.....dan harganya? fuhhhhhh....memang di luar kemampuan as pada waktu itu.
So takderla as bagi benda tu...as ganti sahaja dengan bacaan alQuran yang di dengarkan khas untuk abah melalui corong telefon...siap kena tegur salah lagi dengan abah..hahaha......(^^)
PERTANDINGAN S.E.O PALING TINGGI
As sertai satu contest di facebook dan akan tamat pada 3 hb Ogos 2013....hadiah yang ditawarkan ialah COACH bagi 1st WINNER..
As letak jer nama pertandingan nama macam atas tu..nama sebenar dia lain...hehehe...tapi ada kaitan dengan game S.E.O 
Guest what?
As dah diberitahu awal-awal oleh penganjur -----> Coach on ur hand already..hah<---------->
Huhuhuhuhu.....COACH in my hand already????
As tak menjangka sangat akan dapat COACH ni...as masuk untuk enjoy dan menyengitkan persaingan dengan peserta yang …

Rambut raya

Assalamualaikum...
Wah seronok tengok orang post dalam fb tentang fesyen raya masing-masing..
As takder pun, just fikir sempat tak nak siapkan kerja dan submit sebelum balik raya di kampung.
Bila dah banyak fikir pasal studi, pasal nak cari duit kawen, rambut pun gugur dengan hebatnya...waaa.....tak mau botak..tak mau...(~~)


Perlu pergi gunting rambut bagi pendek-pendek? tapi tukang gunting as a.k.a abah as berada jauh.
Relevenkah potong rambut pendek semata-mata kerana ia gugur?
No..no..no....
Apa yang as buat sekarang?
As cuci rambut supaya hilangkan kelemumur yang mungkin berpunca dari minyak dan punca dari stress (banyaknya punca ^^ ).
Kemudian as sapu perapi dan vitamin untuk rambut.....urut-urut kepala bagi lega...memang ber jam-jam la dalam bilik air...
Kemudian....fuh ringan sikit kepala....kawan pun tegur...waaa rambut as.....da tak macam rambut singa agaknya kot...hahahaha....

As suka pergi salon....tapi kat bangi ni payah betul dapat kawasan yang tertutup. Baru ni jumpa la…

KUMPUL DUIT RAYA SEBELUM KAHWIN

Assalamualaikum........
Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan menunaikan ibadah puasa pada hari ni...
Siapa dapat lagi duit raya tahun ni?????
As dapat lagi tau.................(^^)
Dah besar dan buat bisnes pun dapat duit raya lagi????
Yer...(^^)...sebab as belum kahwin lagi dan as hanya bisnes online di anggap masih belum kerja tetap lagi...
Balik Kampung Melaka Tahun ni balik raya kampung di MELAKA....so....bersedialah semua atuk-atuk, nenek nenek dan pakcik makcik as...dah ada duit raya untuk as tak???   ..yeay....(^^)
Ish macam melampau la pulak kan balik raya nak duit raya....tak baik kan??....hehehehe
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Nak dekat raya ni ramai yang mahu gojes-gojes....
So, alhamdulillah...boleh la as kumpul duit nak kahwin...hehehehe....terima kasih kepada semua customer as yang berurus niaga dengan as.
Andai kata as ada terkasar bahasa, atau kurang layanan as minta maaf.
Hari ni ramai jugak …

Moody pada saat terakhir Ramadhan

Assalamualaikum........................................................
Allahu Akhbar
Kita dah masuk ke fasa terakhir di bulan Ramadhan dimana seluruh umat Islam mengharapkan akan bertemu dengan malam Lailatul Qadar.
Apa itu malam Lailatul Qadar? Malam yang lebih baik dari 1000 bulan, (kiranya jika kita beribadat pada malan itu, akan dapat pahala amalan seperti seribu bulan) dan turunnya ayat al-Quran....
mari kita baca selanjutnya...(^^)
Copy paste dari Wiki yer.....as tak rajin nak taip semua...(^^)
'Lailatul Qadar (Bahasa Arabلیلة القدر‎) adalah satu malam yang khusus terjadi di bulan Ramadhan. Ayat al-Qur'an diturunkan pada malam ini. Malam ini disebut di dalam al-Qur'an dalam surah Al-Qadr, dan ia lebih baik daripada seribu bulan.
Saat pasti berlangsungnya malam ini tidak diketahui namun menurut beberapa hadis, malam ini jatuh pada 10 malam terakhir pada bulan Ramadhan, iaitu pada salah satu malam ganjil yakni malam ke-21, 23, 25, 27 atau ke-29, ini adalah pandanga…

Push up kek murah dan sedap

Assalamualaikum......

Saja jer as tulis tajuk macam tu....sebab as rasa mungkin ada orang cari Push Up Cake yang sedap tapi nak murah...hehehehehehehe (^^)


Sehingga hari ni.....as masih belum dapat merasa lagi Push Up Cake....

Apa yang best sangat pasal Push Up Cake ni?

Sebenarnya rasa dia cam kek lain juga..cuma bestnya kita leh tolak dia macam picagari....tu jer...hehehehe..

tapi as nak juga rasa sebab nampak cam best...dan warna warni decoration tu yang buat as tertarik....

Cinta Hati As tak beli pun untuk as, huk huk sedih betul.....

Ada sesiapa pembaca blog as nak belikan Push Up Cake untuk as????

Kalau boleh nak rasa yang rainbow, chocolate, dan red velvet...wahhhh demand sangat as ni kan???

Oleh kerana as tak dapat nak makan lagi Push Up Cake ni maka as nak tengok jer gambar yang as ambik dari google...huhuhuhu







----------------------------------------------------------------------------------
Pavlova Cake...... ni lagi satu kek yang as nak rasa....kalau as duk rumah tak sibuk d…

Kursus Perkahwinan Bulan Ramadhan 2013 - ada EXAM jugakah?

Assalamualaikum..
Hai..hai..hai...siapa belum ambil kursus perkahwinan? 
As dah lama ambil.....(^^)/
Sekarang ni as kena tolong Cinta Hati As pula usha-usha tempat kursus kahwin area Putrajaya.
bebelan >>>>>Ituu laaa.....len kali letak sepah-sepah sijil nikah tu....tah tah kena bawak lari tikus, kata pandai jaga barang sekecil-kecilnya.....(~~)/
tapi takper, bagus juga hilangkan sijil kursus kahwin tu, boleh refresh balik ilmu rumah tangga dan hukum hakam perundangan keluarga Islam....

ada persoalan dari kawan as : ".ish yer ker hilang....as ko tau tak...orang yang dah kahwin ni, sijil kursus kahwin dia ada cop tau???"

ahakssssss..........CINTA HATI AS sila jawab dengan jujur!!! (~~)/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- Keliru
As sebenarnya ada sedikit kekeliruan...apa beza Kursus Perkahwinan (KP) dengan Kursus Pra Perkahwinan?
Masa as tanya encik Google untuk tengok lokasi KP yang berdekatan …